Na skróty
Forum Forum nieruchomościOfertyDobre biura nieruchomości w Poznaniu

Dobre biura nieruchomości w Poznaniu

skomentuj
-Mobius- / 85.221.172.* / 2008-06-27 13:16
Mój wybór padł na biuro Henclewski Nieruchomości - korzystałem ostatnio i jestem bardzo
zadowolony. Mam kilka nieruchomości i robiłem porządne rozeznanie w biurach. Zależało mi na
profesjonalizmie i ofercie na wyłączność bo nie mam czasu by latać po pośrednikach tym
bardziej że wiele "biur" to partacze/ściemniacze/naciągacze.
Obsługiwał mnie młody facet - Michał, nie dość że gość zrobił mi de facto wycenę za free -
dobrze trafiliśmy z ceną w rynek, to mieszkanko sprzedał stosunkowo szybko, do tego totalnie
profesjonalna obsługa. Mogę spokojnie polecić.
Wyświetlaj:
Kedi / 46.76.135.* / 2012-05-17 17:17
Miałam okazje sprzedawać i kupować swoje mieszkanie z Panem Łukaszem Waraczewskim z biura Credo, z czystym sumieniem polecam tego agenta:rzetelny,wie gdzie z czym "uderzyc" i do tego bardzo miły, żadnego naciagania na kase, przeprowadził mnie przez zakup i kupno od A do Z, dokładnie tłumaczył co i jak, duzo formalnosci załatwiał za mnie,skorzystałam też z poleconego przez pana Łukasza doradcy kredytowego. Naprawde jestem zadowolona, tego oczekiwałam.
Andrzej622 / 85.221.173.* / 2012-04-03 16:29
Ja poszukiwałem biura na sprzedaż mojego domu trafiłem na biuro nieruchomości Hogar , współpraca była dobra ,w przyszłości planuje zakup kolejnej nieruchomości i jak już to skorzystam u sprawdzonego agenta.
slawson / 79.186.211.* / 2012-03-25 11:45
W Poznaniu na Św. Marcina 2 jest dobra agencja nieruchomości. Sam jestem po dwóch zakupach nieruchomości z ober-haus. Fachowe podejście do klienta, przeprowadzenie go przez cały proces od znalezienia oferty przez kupno mieszkania aż po wprowadzenie się do niego.
julijan / 79.186.197.* / 2012-02-25 10:24
Dużo czasu upłynęło zanim znalazłem dobrą agencję nieruchomości. Odwiedziłem chyba z 10 po czym szukałem o nich opinii w necie. Aż w końcu spotkałem koleżankę z liceum i od słowa do słowa okazało się że ona pracuje w Ober-haus na św.Marcina 2. Skorzystałem z tej opcji i nie żałuje.
and00 / 2012-01-25 17:24
Sprzedałem i kupowałem większe (Luboń -> Poznań) z AZielińska Nieruchomości, poszło sprawnie, terminy objecia noewego i opuszczenia starego były wystarczajace na spokojną przeprowadzke, dokumenty załatwili, w kredycie pomogli, prowizje wzieli.
Moze komuś moja opinia pomoże, ogólnie jestem zadowolony.
AND007 / 62.21.74.* / 2012-02-21 20:43
AZielińska Nieruchomości ODRADZAM!!!!
niekompetencja bije po oczach.
Nie mają pojęcie o potrzebnej dokumentacji, kłamią, kasa, kasa i jeszcze raz kasa to ich interesuje, a klient to uciążliwy problem.
Jak pytaliśmy o załatwienie dokumentacji do kredytu to mówili ze się nie zajmują dokumentacja kredytowa i że to nie jest w ich gestii, aby wiedzeni co ma być do banku...
oli302 / 62.21.74.* / 2012-04-04 22:24
Tez się na nich przejechaliśmy, ich celem nie było doprowadzenie do zawarcia transakcji tylko zarobienie jak najwięcej.
koronka / 213.156.111.* / 2012-02-23 13:59
Adamczak Nieruchomości-Przeżmierowo , pośrednicy wydają się w trakcie rozmowy bardzo mili i profesjonalni.Niestety do końca nie angażują się w sprawy klientów, tak naprawdę to klient musi oczy mieć szeroko otwarte na wszystko.Poszukiwania nieruchomości dla klientów okrojone ,tak naprawdę to najlepiej samemu znależć sobie nieruchomość i podać na tacy Pośrednikowi. Proponowany Doradca Finansowy niekompetentny, najlepiej mieć swojego.
lllllaaaaaaaaaalllllaaaaaa / 213.156.104.* / 2012-01-25 00:36
bardzo dobre biuro to IRON HOUSE, profesjonalna obsluga i mila agentka
marek gg11 / 77.254.83.* / 2012-03-22 11:42
Miałem problem z dokumentacją nieruchomości chodziłem po wielu biurach poznańskich prosząc o wyjaśnienie, co mam z tym począć i wszędzie odsyłano mnie z przysłowiowym kwitkiem. Znajomy polecił mi poznańskie biuro Bonus i dopiero tam pośredniczka wyjaśniła mi co mam zrobić. Okazało się że sprawa nie jest tak skomplikowana jak sugerowano mi gdzie indziej. Obsługa była miła i kompetentna.
xs / 83.7.29.* / 2011-12-01 12:34
http://www.mamrabat.pl/sprzedam-dom-,375.html
wojtekxxx / 109.173.146.* / 2011-09-14 20:59
biura nieruchomosci to naciagacze działaja na zasadzie zwiększania prowizji w momencie wykazania zainteresowania przez potencjalnych kupców, podpisują skrajnie nie korzyste umowy z włascicielami nieruchomości

odradzam stanowczo szczegolnie biuro 101nieruchomosci z poznania zmieniają prowizje jesli widza zainteresowanie a własciciel nieruchomosci nie może nic zrobic przez nie klientów.
mmamm / 213.156.115.* / 2011-09-01 22:15
Zdecydowanie odradzam PERITUS Biuro Nieruchomosci Mickiewicza 24/8b. Stosuja oni nieetyczne praktyki jak naprzyklad obslugiwanie swoich znajomych (i doradzanie im na ich korzysc). Oczywiscie dzieje sie to kosztem tych drugich, ktorzy sa zapewniani ze wszystko jest OK. Mielismy te nieprzyjemnosc i oto skutki:

- sformulowanie umowy przedwstepnej w formie ostatecznej umowy cywilno-prawnej kupna/sprzedazy (tylko nazwanie jej przedwstepna),
- zakamuflowane sformulowania w umowie przedwstepnej, ktore de fakto doprowadzily do tego, ze zostalismy bez pieniedzy i bez nieruchomosci.
- bardzo nieprzyjemny kontakt ze "znajomymi ze strony Peritusa", ktorzy okazali sie razaco nieustepliwi, niesprawiedliwi i w ogole nie sklonni do jakichkolwiek rozmow.

Odradzam Peritus stanowczo.
Biuro Peritus / 62.21.62.* / 2012-03-06 10:06
Niestety, będąc stroną w tym sporze, nie możemy zgodzić się z powyżej przedstawionymi zarzutami.

Po pierwsze świadczenie usług pośrednictwa na rzecz osób, które się zna nie jest w żadnym wypadku zachowaniem nieetycznym i nie łamie zasad zapisanych w standardach zawodowych.

Po drugie nie było mowy o 'zakamuflowanych sformułowaniach' gdyż prawnik obsługujący transakcję wyjaśnił stronom dokładnie znaczenie i konsekwencje prawne poszczególnych paragrafów umowy.

Zawarta umowa cywilno-prawna była standardową umową przedwstępną określającą wysokość zadatku oraz konsekwencje niewywiązania się z tej umowy, co też w istocie miało miejsce z powodu niefrasobliwości sprzedających –autorów powyższego komentarza.

Ponadto, przygotowana przez nasze biuro umowa przedwstępna nie mogła być "zakamuflowaną umową ostateczną” gdyż umowa końcowa przenosząca własność może mieć tylko i wyłącznie formę aktu notarialnego i musi być zawarta w kancelarii notarialnej, przepisy ustawy to regulują nie indywidualne jednostki to oczywiste...

Natomiast nazywanie klientów kupujących przez Pana 'bandziorami'(dodam, znanego sportowca) jest już osobną kwestią zasługującą na pozew w związku ze zniesławieniem.

Peritus Nieruchomości
SzymonBe / 2011-07-28 13:58
zanim zdecydujecie się na kupno mieszkania przeczytajcie ten poradnik - zawiera wskazówek http://chronos.poznan.pl/images/pdf/poradnik.pdf
wb_kalisz / 89.228.199.* / 2011-07-11 10:58
Jeżeli chcesz posiadać siedzibę swojej Firmy w jednej z najbardziej prestiżowych Arterii Kalisza - Al. Wolności 21, lub na ul. Przechodniej 6 (Kaliskie Śródmieście) - ta oferta skierowana jest właśnie do Ciebie.

Naszą ofertę kierujemy do wszystkich Przedsiębiorców, chcących posiadać Prestiżowy Adres i zaoszczędzić Czas oraz Pieniądze.

Gwarancją Państwa Sukcesu jest Nasze doświadczenie oraz fakt iż jesteśmy Właścicielami Obiektu w którym świadczone będą usługi. Daje to pewność iż nie zostaną Państwo narażeni w przyszłości na dodatkowe koszty jakie trzeba ponieść w przypadku zmiany adresu Firmy (wymiana wizytówek, zmiana wpisu w KRS, wymiana papieru firmowego itp.)

Więcej na >> www.wirtualne-biura-kalisz.pl

ZAPRASZAMY do skorzystania z Naszych usług
ola 1111 / 213.238.101.* / 2011-06-26 20:06
Polecam biuro BONUS z Poznania. Bardzo profesjonalna obsługa, doradzą, pomogą. Biuro uczciwe. Byłam bardzo zadowolona z ich obsługi.
Michal 77 / 46.170.87.* / 2011-02-28 22:30
Ja polecem biuro nieruchomosci NEST maja swoja stronke chyba www.nieruchomosci-nest.pl 100% zadowolenia,znaja sie na tym naprawde
Ekspertka / 2010-11-17 13:04
Mimo, że tych biur nieruchomości jest dużo, to trudno ich jakoś znaleźć.
Często szukając czegoś korzystam z FAVORE.pl
Tam jest taka zakładka z doradztwa również tego związanego z nieruchomościami

http://www.favore.pl/cat141112_doradztwo-posrednictwo.html

Jak dobrze poszukasz, to może coś znajdziesz dla siebie.
Fors84 / 2010-11-10 21:51 / Bywalec forum
a potem mama przykryła cie kołderką.
do początku nowsze
1 2
skomentuj
Reklama
Powszechny Dom Kredytowy

Najnowsze wpisy