Atmosferę na Wall Street dodatkowo podgrzał Mohamed El-Erian. Szef Pimco, czyli zarządzający największym funduszem obligacji na świecie, stwierdził, że nie mamy do czynienia ze zwykłą korektą. „Jesteśmy na dziewiczych wodach i to w wielu aspektach, włączając w to sytuację w Europie (...) W ujęciu ekonomicznym rozwój wydarzeń w Europie ma jednoznacznie zły wpływ na globalny wzrost gospodarczy” – napisał El Arian w e-mailu cytowanym przez agencję Bloomberga. Jeśli ma on rację, to w maju rozpoczęliśmy drugą fazę kryzysu finansowego i wkrótce zobaczymy wtórną recesję w USA i Europie. To oczywiście oznaczałoby powrót do bessy na rynkach akcji.
że będą spadki nie wiem co będzie ale większość jak dzisiaj kupowała to myśli o odbiciu a nie o spadkach i ty tez tak myślałeś tylko za nisko się ustawiłeś prawda? teraz po sesji w usa myslisz że będa spadki a co myslałeś ustawiając się w kolejce po akcje i nie twierdze że nie będzie odbicia jutro bo nie wiem co będzie
nie napisałeś pierwszej części: jak dzisiaj kupie i w usa nie odbije (albo sie nie wybronią) to najwyzej jutro za kolejne 30 % gotowki przeznaczonej na zakup
na tek korekcie dokupie
Przeplyw kapitalu do euro oznacza, ze juz wiedza, ze pakiet stabilizacyjny przejdzie, co usunie niepewnosc jaka pojawila sie w ostatnim czasie, a rynki nie lubia niepewnosci.
pampersy sprzedaja sie bardzo ladnie :)
Pegas - ich producent pokazal super wyniki, akcje w gore.
- 3 na indekcie oznacza + 10 na akcjach PEGASa. Jeszcze 3 dni spadkow i rozstawiam sie ze straganem przed wejsice na gpw z pampersami, mysle ze zbije mega kase :D
:))))))))))
Ja je skupywaem przez cały rok Szymonie już są po terminie a mimo to schodzą po każdej wygórowanej cenie .
Hosiarze oddadzą wszystko żeby tylko nie było widać że są posrani :)))
Tylko martwi mnie jedno : co zrobią hosiarze jak sprzedam wszystkie pampersy :((
:)))
Podobnie z wygasajacym kontraktem na rope. Jutro bedzie nowy, lipcowy (byl 70,91, a stary konczyl na 68,01, chociaz w czasie spadal do 64,50 $). Niektorzy mocno na wygasajacym umoczyli. Stad taka panika spadkowa, a potem pare % odzyskal.
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.
Walcz albo zapadnij się pod ziemię!
Jak wypracować sobie cięty język i dowcip?
Jak prowadzić dyskusję "jeden przeciwko wszystkim"?
Analiza debat prezydenckich -- od Billa Clintona do...