Na skróty
Forum Forum motoryzacyjneUżywanejak bezpiecznie kupić auto w komisie

jak bezpiecznie kupić auto w komisie

skomentuj
felcia10 / 2012-01-11 12:19
chcę kupić pierwsze auto, oczywiście w grę wchodzi tylko używane, dlatego myślę o
odwiedzeniu kilku komisów, chciałam jednak Was zapytać jak można bezpiecznie kupić auto w
komisie? na co należy uważać, jakie mają sposoby na wciśnięcie bubla klientowi?
Wyświetlaj:
krzyszfot / 212.96.244.* / 2012-01-27 13:36
Po moich doświadczeniach wiem, że lepszym pomysłem jest zakup auta z salonu. Nigdzie, w żadnym komisie nie traktowano mnie tak jak w salonie Prestige w Sopocie. Nie wciskali kitu, mówili o realnych minusach auta. I tak powinno być. Zatem jeśli szukacie bezpieczeństwa zakupu to tylko w salonach samochodowych.
Pilsener / 2012-01-11 12:37 / Sofciarski Cyklinator Parkietów
1. Najlepiej szukać prywatnych ofert, w komisie trudno o dobre auto i będzie ono też drogie, handlarz każdy złom chce sprzedać jako "igła", "lala", "jedyny taki" i tak dalej. Ale uwaga, bo handlarze też sprzedają auta przez podstawione osoby (tak zwane "słupy") by uniknąć odpowiedzialności.
2. Podstawa to sprawdzenie auta u zaufanego mechanika w niezależnym warsztacie.
3. Sposobów na wciśnięcie bubla jest tyle, że można by książkę napisać.
4. Nie szukać okazji cenowych bo ich nie ma. Okazja cenowa to najczęściej okazja dla handlarza - opchnąć kompletny złom za połowę ceny normalnego auta.
5. Unikać aut sprowadzonych zza granicy - większość jest powypadkowa lub zajeżdżona.
dany55 / 2012-01-11 14:16
w komisie takie samo auto można trafić jakby się kupowało od pierwszego właściciela, byle na oględziny zabrać kogoś kto na temacie się zna, najlepiej mechanika
skomentuj
Reklama
Masz firmę budowlaną?

Najnowsze wpisy