Na skróty
Forum Forum nieruchomościOfertyJak bezpiecznie wynająć mieszkanie?

Jak bezpiecznie wynająć mieszkanie?

skomentuj
Money.pl / 79.184.63.* / 2009-09-14 08:38
Komentarze do wiadomości: Jak bezpiecznie wynająć mieszkanie?.
Wyświetlaj:
basssia / 89.67.136.* / 2012-04-25 13:23
W dzisiejszych czasach jak widac wszystko jest mozliwe i jak kolega poniżej wspomniał agencja moze przyjśc tu z pomocą.I ja mysle ze jest to bardzo dobre rozwiazanie.
bosss / 79.186.202.* / 2012-03-29 17:31
Odziedziczyłem mieszkanie po dziadku i chciałem je sprzedać ale postanowiłem je wynająć. Miałem duży problem ze znalezieniem najemców. Udałem się do Ober-haus. Co profesjonaliści to profesjonaliści, znaleźli najemcę w kilka dni. Jak na razie nie mam na nich skarg.
Zadowolony Lokator / 78.8.249.* / 2012-02-10 16:21
Pytaj właściciela czy korzysta z serwisu http://www.rozlicznik.pl. Jeżeli tak to to duże szanse że właściciel poważnie traktuje najem i płaci podatki. Jako najemca takiego mieszkania będziesz miał wgląd we wszystkie swoje wpłaty, rozliczenia liczników wg wskazań liczników. Właścicielowi będzie trudniej ciebie oszukać bo będziesz miał wgląd w to co i kiedy wpłaciłeś. Ja na widzę kiedy właściciel mi ma zwrócić kasę za nadpłatę za wodę, etc. i kiedy ma mi zwrócić kaucję.
Annon / 85.232.234.* / 2011-09-07 09:15
Tutaj jest także trochę napisane na ten temat -> http://www.opodal.pl/blog/2010/08/05/co-powinnismy-wiedziec-wynajmujac-mieszkanie.html
tobru / 194.183.42.* / 2011-05-12 16:21
W takich wypadkach polecam umowę wynajmu okazjonalnego. Dzięki której najemca sam poddaje się dobrowolnej eksmisji(jeżeli zajdzie taka potrzeba), trzeba to sporządzić u notariusza.
Wiele innych wątpliwości dotyczących wynajmu na:
www.poradnikwynajmu.pl
arch / 2009-09-14 08:38 / Tysiącznik na forum
Za stróżowanie , czyli za darmo ! ,tak jak p.Paweł Graś
Paweł Graś, jak wiadomo, pracuje jako stróż posiadłości niemieckiego biznesmena Paula Roglera. W zamian za stróżowanie może pomieszkiwać w tejże posiadłości za darmo.
-Przez pewien czas, wraz z żoną, był w zarządzie spółki “Agemark” należącej do Roglera.
-Tyż za darmo.
-W ogóle cała ta spółka działa za darmo, a nawet stale wykazuje straty w związku z czym nie płaci podatków.
-W wolnych chwilach P. Graś zajmuje się również rzecznikowaniem obecnemu rządowi, za co przysługuje mu ranga ministra oraz najrozmaitsze zaszczyty.
właściciel / 91.208.150.* / 2009-09-14 09:50
Kolejny artykuł o niedobrym właścicielu i uczciwym najemcy. W praktyce jest odwrotnie. Więcej odwagi Panowie dziennikarze, bardziej na miejscu byłby tekst jak zminimalizować ryzyko właściciela.
mamusia1988 / 83.3.25.* / 2009-09-15 08:00
Niestety, nie zawsze właściciel jest uczciwy. Wynajmowałam mieszkanie przez 10 lat bez umowy, ponieważ "jesteśmy dorosłymi ludźmi", jak twierdził właściciel. Nagle po 10 latach wynajmu właściciel stwierdził, że musi mieszkanie sprzedać i dosłownie w środku zimy (luty) w ciągu dwóch tygodni wyrzucił mnie z rodziną na bruk. Teraz jest podobnie. Znaleźć mieszkanie z umową na wynajem graniczy z cudem. Nikt nie chce podpisywać umów. Wynajmują na lewo i myślą, że im wszystko wolno, po są właścicielami. Tak jest w mojej miejscowości i tak jest w Gdańsku, gdzie córka od trzech lat wynajmuje mieszkanie jako studentka. Żaden właściciel (trzecie mieszkanie z kolei) nie zdecydował się podpisać umowy najmu, pomimo moich usilnych próśb. Widocznie prawo stoi po stronie właścicieli.
Życzę powodzenia wynajmującym, bo kaucji też żaden właściciel nie oddaje.
benyx / 83.6.153.* / 2009-09-19 12:12
Dzięki ja zawsze podpisuję umowę, ale potem najemca może nie płacić i mieć w nosie, i nie można go wyrzucić bez sprawy w sądzie ( ostatni program Ekspres Reporterów- jak starsza kobieta wynajęła mieszkanie na umowę)Jestem zwolennikiem wyrzucania na bruk !!! oczywiście osób, które nie płacą niszczą itd to jest chore żeby właściciel miał mniejsze prawa niż najemca i to nieuczciwy.
zaniepokojony / 193.46.47.* / 2010-10-13 00:04
A jeśli trafi się na nieuczciwego najemcę, który nie będzie opłacał czynszu, prądu itp? Odzyskać mieszkanie z zadłużeniem? jak sie przed tym zabezpieczyć może ktoś ma jakąś radę.
CarlaBB / 2010-10-13 17:45
Rady nie dam, bo sama jestem w podobnej sytuacji, najemna mojego mieszkania, mieszka juz bez umowy od czerwca, umowa sie skończyła, a ja nie mogę tego człowieka wywalic, trzeba czekac na orzeczenie sądu. Nie mam grarancji, ze dostne kase na wynajem za ten czas, a mieszkanie jest w stanie opłakanym.
Opal32 / 89.76.240.* / 2010-10-24 16:33
Kasa za wynajem bez sądu nie do odzyskania, ale o takich nieuczciwych najemcach chyba lepiej wiedzieć od razu. Proponuję skorzystać z usług firm takich jak ta: http://saverent.pl/Questionnaire.aspx wiem, że ta firma rusza dopiero niedługo. Ale myślę, że lepiej od razu rozgryźć zamiary najemcy niż dopiero jak narobi nam długów za opłaty
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy