Na skróty
Forum Forum nieruchomościPorady dla ubezpieczonychJak ubezpieczyć swój majątek, aby polisa była realnym zabezpieczeniem na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń.
Porady dla ubezpieczonych

Jak ubezpieczyć swój majątek, aby polisa była realnym zabezpieczeniem na wypadek nieprzewidzianych zdarzeń.

skomentuj
Tutaj poznasz zalety elastycznego decydowania co i w jakim zakresie powinno być ubezpieczone
jako czynnik wpływający na cenę ubezpieczenia.
Wyświetlaj:
adam1234567 / 2011-10-26 11:01
Chciałbym ubezpieczyć moją całą rodzinę na wypadek nieszczęśliwego wypadku lub zdarzeń losowych. Czy ubezpieczyciel posiada taką ofertę?Proszę o pomoc.
Witam Pana. Profesjonalny Ubezpieczyciel a takim jest Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada taką ofertę idealnie dopasowującą się do Pana potrzeb. Oferta ta nosi nazwę Rodzinne ubezpieczenie NNW. Adresatem oferty są osoby fizyczne, obywatele polscy i cudzoziemcy, bez względu na wiek i rodzaj wykonywanej pracy. Ubezpieczenie rodzinne obejmuje ochroną całą rodzinę, czyli: ubezpieczanego, jego małżonka lub konkubenta, jeśli pozostaje we wspólnym gospodarstwie domowym, dzieci niepełnoletnie lub kontynuujące naukę, które w pierwszym dniu okresu ubezpieczenia nie ukończyły 24 roku życia; przy czym za dzieci uważa się dzieci wspólne małżonków albo konkubentów, dzieci konkubenta, dzieci drugiego małżonka, w tym przysposobione, pozostające pod opieką lub przyjęte na wychowanie w ramach rodziny zastępczej.
Niewątpliwą korzyścią oferty jest to, iż wypłacone świadczenia stanowią dla poszkodowanego finansowe wsparcie w nieszczęściu, jakie go dotknęło. Ponadto wsparcie w trudnych chwilach daje szeroki wachlarz usług assistance, takich jak pomoc medyczna, pomoc rehabilitacyjna i pielęgnacyjna, pomoc psychologa, pomoc domowa, opieka nad dziećmi i osobami niesamodzielnymi. Umowa ubezpieczenia może obejmować następujące świadczenia podstawowe:
z tytułu śmierci w wyniku wypadku ubezpieczeniowego, z tytułu trwałego uszczerbku na zdrowiu, albo świadczenie z tytułu trwałego uszkodzenia ciała, zwrot kosztów nabycia przedmiotów ortopedycznych i środków pomocniczych, zwrot kosztów przeszkolenia zawodowego osób niepełnosprawnych na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, świadczenie za leczenie uciążliwe,
świadczenia powypadkowe typu assistance na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.
Istotną zaletą oferty jest to, że dla osób w wieku do 30 lat ubezpieczenie obejmuje odpowiedzialność za następstwa zawału serca i krwotoku śródczaszkowego, bez opłaty dodatkowej składki. Pozdrawiam.
Matha98 / 2011-10-23 21:32
Witam, mam pytanie. Posiadam kredyt mieszkaniowy, chciałabym ubezpieczyć się
na życie na czas spłaty kredytu aaaaaaa9jedynie mój dochód jest głównym źródłem
utrzymania rodziny),tak by moim bliskim w przypadku mojej śmierci było lżej
spłacać zadłużenie.
Proszę o pomoc.
Pozdrawiam
Witam. Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada w swojej ofercie produkt o nazwie PZU Pewnym krokiem, który jest w stanie zabezpieczyć rodzinę na wypadek śmierci przed zobowiązaniami finansowymi takimi jak np. kredyt mieszkaniowy. Produkt ten przeznaczony jet dla osób szukających maksymalnej ochrony za minimalną cenę. Ubezpieczenie to zostało stworzone z myślą o osobach, których dochód jest głównym źródłem utrzymania dla rodziny i pragną zapewnić najbliższym bezpieczeństwo finansowe w sytuacji swojej śmierci. Produkt ten jest ubezpieczeniem terminowym zapewniającym ochronę na ustalony czas, na przykład na czas spłaty kredytu. PZU Pewnym krokiem cechuje się dużą elastycznością w ustalaniu okresu ubezpieczenia w odniesieniu do indywidualnych potrzeb i możliwości ubezpieczonego. Istotnie ważne jest to, że wypłata świadczenia z umowy ubezpieczenia na życie Pewnym Krokiem jest zwolniona z podatku od zysków kapitałowych oraz podatku spadkowego. Pozdrawiam.
Matha98 / 2011-10-26 20:24
Dziękuję za profesjonalną odpowiedż. Skontaktowałam się z agentem i umówiłam na rozmowę. Pozdrawiam
Wro / 78.8.133.* / 2011-10-19 11:54
Witam, chciałbym bezpiecznej lokaty swojego majątku, jednak tak by ubezpieczenie wypłacone z polisy było prawnie zwolniona z podatku od zysków kapitałowych oraz z podatku spadkowego. Proszę o pomoc.
Szanowny Panie, Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada ofertę o nazwie PZU Pewny Zysk. Pewny Zysk PZU to ubezpieczenie na życie i dożycie. Ubezpieczenie to spełni wymagania osób poszukujących bezpiecznej lokaty swojego kapitału z możliwością skorzystania z korzyści podatkowych, jakie daje forma prawna ubezpieczenia na życie. Suma ubezpieczenia wypłacona z polisy jest prawnie zwolniona z podatku od zysków kapitałowych oraz z podatku spadkowego. Ubezpieczenie na życie Pewny Zysk to ochrona 100% zainwestowanego kapitału oraz gwarancja zysku – w momencie podpisania umowy znana jest wysokość wypłaty. Polisa wypłacana jest w wypadku śmierci osoby ubezpieczonej w okresie odpowiedzialności PZU Życie SA lub dożycia przez osobę ubezpieczoną końca okresu ubezpieczenia. Podstawowe zalety polisy to bezpieczna forma oszczędzania – wypłata sumy ubezpieczenia niezależna od koniunktury na rynkach finansowych i wahań stóp procentowych i ochrona 100% wpłaconego kapitału. Ponadto sumy ubezpieczenia w przypadku śmierci i dożycia są równe, istnieje pełna płynność – w przypadku rezygnacji z umowy w dowolnym terminie zwrot 100% wpłaconej składki, bez opłat likwidacyjnych, niski próg dostępności inwestycji w Pewny Zysk która jest dostępna już od 3.000 zł. Jedną z głównych zalet jest brak jakichkolwiek opłat manipulacyjnych, administracyjnych czy likwidacyjnych. suma ubezpieczenia wypłacona z polisy jest prawnie zwolniona z podatku od zysków kapitałowych, oraz podatku spadkowego. Gwarantowana stopa oprocentowania 5,03% na okres 18-miesięcy obowiązująca w okresie od  17-10-2011 r. do 23-10-2011 r., odpowiada ona stopie oprocentowania oferowanych depozytów w bankach w wysokości 6,20% za 18 miesięcy. Istotne jest to, że dla osób zapracowanych, nie posiadajacych czasu na załatwianie formalności w siedzibie Ubezpieczyciela, PZU przesyła umowe do domu. Pozdrawiam.
zbigszyk / 2011-10-09 17:52
Witam. Mam pytanie, prowadzę firmę o dość ugruntowanej pozycji na rynku. Należy ona do segmentu MSP (Małe Średnie Przedsiębiorstwa). Chciałbym ubezpieczyć majątek mojej firmy. Proszę o pomoc.
Witam serdecznie. Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada specjalna ofertę skierowaną do Pańskiej Firmy. Pakiet ubezpieczeń PZU EKSPERT stworzony został z myślą o firmach o ugruntowanej pozycji na rynku. Zapewnia on ochronę całości majątku i działań związanych z prowadzeniem Firmy. Warunkiem skorzystania z pakietu PZU EKSPERT jest wykupienie minimum dwóch ubezpieczeń, z czego obowiązkowo ubezpieczenia mienia od ognia i innych żywiołów. Polisa PZU EKSPERT zapewnia pełną ochronę majątku Firmy oraz ochronę od ryzyk z zakresu odpowiedzialności cywilnej, związanych z prowadzeniem działalności gospodarczej, a także następstw nieszczęśliwych wypadków pracowników zatrudnionych w firmie, gwarancję wypłaty odszkodowania, zabezpieczenie kredytu. Prestiż i stabilność PZU gwarantuje, że polisy są akceptowane w każdym banku lub firmie leasingowej jako zabezpieczenie. Istnieje możliwość dopasowania zakresu ochrony do specyfiki prowadzonej działalności gospodarczej. Ważną stroną pakietu są atrakcyjne zniżki w poszczególnych ubezpieczeniach oraz możliwość ratalnej płatności składki w poszczególnych ubezpieczeniach. Proponuję Panu skontaktować się z najbliższą placówka PZU, która na miejscu dopasuje polisę PZU EKSPERT do Pana działalności.
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy