Ok
Tak szaleję po internecie i powiem, że zszokowała mnie ilość ludzi bawiąca się na gieldzie :-)
Jeśli chodzi o mnie to powiem tak. Jestem w UK 7 lat i na chwilę obecną niepracuję. Zaczałem grać na Londyńskiej giełdzie (London Stock Exchange) dokładnie rok temu. Włożyłem 2tyś funtów i zrobiłem w bardzo szybkim czasie 6 tyś z tych pieniędzy. Zainwestowałem w tutejsze banki i kopalnie. w ciągu miesiąca straciłem wszystko.
Najważniejsza sprawa jest taka, że aby grać na giełdzie i to nie jest ważne czy w Pl czy w Uk czy w USA, trzeba ustalić limit pieniężny jaki można stracić. I również najważniejsze jest nastawienie psychiczne. Straciłeś większość pieniędzy? Nic się nie dzieje. Jutro mogę się odbić a jak nie jutro to za jakiś czas. Nigdy nie wkładaj wszystkich pieniędzy w jedną spółkę.
Innym rodzajem gry powiązanym z giełdą jest Spread Betting ( www.igindex.co.uk to jest przykład platformy w UK) Ryzyko jest większe ale i zyski mogą być osiągnięte w krótkim czasie.
Po stracie wszystkich pieniędzy na giełdzie w UK, przeszedłem na spread betting i powiem, że odbiłem się. Włożyłem tyljko 50 funtów i zarobiłem 2500 funtów w bardzo krótkim czasie. Ponownie gram na giełdzie i jakoś leci. Ale pamiętaj przed zainwestowaniem pieniędzy na giełdzie, że analiza jest najważniejsza i to, że jeśli tobie coś mówi, że nie warto czegoś kupować, to nie pchaj się w to. Musisz również uczyć się na błedach i to jest sukscesem jeśli wyciągniesz jakieś wnioski z błędów. Nie ma możliwości aby nie ponieść strat i musisz się z tym liczyć.
Nie wiem jak jest w Polsce jeśli chodzi o grę na giełdzie, ale zaczynam się zastanawiać nad wejściem na polską giełdę. Mam pare spółek na oku i zobaczymy jak to się potoczy.
Pamiętaj, że ryzyko jest zawsze i możesz stracić wszystko co masz!!!!
Tak czy innaczej, jeśli jesteś tym kim mówisz, że jesteś, to jestem pełen podziwu dla Ciebie, że chcesz coś robić. Im wcześniej to przy odrobinie szczęścia wyjdzie Ci na dobre.
Jeśli zaczniesz inwestować, to życzę Ci powodzenia!!!!