Na skróty
Forum W wolnym czasieKulinariaJaki ekspres do kawy wybrać?

Jaki ekspres do kawy wybrać?

skomentuj
Rzeczywiscie15 / 2010-03-16 10:26
Witam! Szukam dobrego ekspresu do kawy do firmy - takiego na ok. 20 - 30 kaw dziennie. Musi
być łatwy w obsłudze i wydajny. Zastanawiam się nad Lavazza Blue - bo mają bardzo korzystny
system dzierżawy. No i mam pewność co do jakości kawy.
Wyświetlaj:
jukrecja / 89.230.102.* / 2010-12-01 15:33
według mnie całkiem niezły i w miarę prosty w obsłudze ( ma przyciski, nie trzeba znać się na profesjonalnym robieniu kawy) jest ten model Siemensa: http://www.medialux.pl/dzial/drobneagd/kategoria/?id=171&prod=36933. I w porównaniu do innych ma dość przystępną cenę. Chciałabym, żeby u mnie w pracy był taki...;)
smerficzek / 2010-08-14 08:06
Wydaje mi się,że skoro myślisz o kupnie ekspresu do firmy to powinien on być raczej porządny, z doświadczenia wiem,że te tańsze bardzo szybko się psują. Na twoim miejscu pomyślałabym o tym modelu http://www.moderni.pl/towar-551-ekspres_whirlpool_ace_010_ix_.html Cena w porównaniu do jakości jest naprawdę wyjatkowo niska
przejsa / 109.231.50.* / 2010-03-25 11:06
Ja również polecam Ci Lavazza Blue. Kapsułki są bardzo wygodne - nie trzeba być baristą,żeby kawa wychodziła ZAWSZE pyszna. Przy dzierżawie jest darmowy serwis - co uważam stanowi dodatkowy plus.

Też lubię ich kawę ;-)
wieczny_ped / 2010-03-22 12:27
ja mogę polecić ekspres Lavazzy Bluse, właśnie taki mamy (są dostępne 2 modele) my mamy mniejszy LB 800, ale jest też większy LB 1000. Oba są do wydzierżawienia od firmy za całkiem normalną kasę. Dodatkowo co miesiąc dostajemy kapsułki, wiec nie musimy latać i szukać gdy się skończą. I co ważne nie ma potrzeby regularnego mycia. Poza tym, można dodać sobie spienione mleko (wtedy kawa jest nieco bardziej słodka i nie czuć tak wielkiej goryczy kawy - ale to już zależy od gustów smakowych, a jak wiemy o gustach się nie dyskutuje )
Rzeczywiscie15 / 2010-03-25 11:42
I zamiawialiście ekspres przez stronę www.lavazzablue.pl? I jaką opcję wybraliście? Chcę wybrać coś, co będzie smakować większości ludzi u mnie pracujących... Która opcja jest na "popularne gusta"?
wieczny-ped / 83.26.150.* / 2010-03-25 12:58
Ja mam tą pierwszą - Ekspresso Intenso- jest delikatniejsza w stosunku do tej drugiej, która ma bardziej intensywny smak. Trudno powiedzieć, jakie popularne gusta dominują w Twojej firmie, czy ludzie lubią delikatniejszą czy mocniejszą kawe... Wydaje mi się, że najlepiej zacząć np. od Dolce - bo to taka "środkowa" opcja, a potem ewentualnie się przerzucić na inną, jeśli Twoi pracownicy mają inne preferencje...
Doras / 79.191.79.* / 2010-03-26 13:37
Ja zamiawiałem do swojej firmy ze strony www.lavazzablue.pl i nie miałem żadnych problemów - wszystko było sprawnie i na czas...
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy