Witam,
każdy agent ubezpieczeniowy konkretnego towarzystwa będzie Cię przekonywał że oferta jego firmy jest " naj" i niestety będzie unikał rozmowy na temat negatywnych cech swojej oferty.
Wiem, że etyka zawodowa i uczciwość ale niestety w każdej branży tak jest.
Nawet przekupka na targu wrzeszczy, że u niej jest naj... nie ma co się na to obrażać. I nie ma znaczenia , czy kupujesz ubezpieczenie ,samochód, czy może ziemniaki na targu.
Sprzedający, który mówi klientowi - "moje jest kiepskie ..." bardzo szybko zmienia pracę.
W ubezpieczeniach, czy np. kredytach czujemy się bardziej oszukani ponieważ w większości przypadków się na tym nie znamy, a umowy są bardzo skomplikowane.
Nie zwalnia to nas jednak z obowiązku przestrzegania jej zapisów.
Kiedy idziemy kupić auto, a nie znamy się na tym to bierzemy kogoś kto się na tym zna a my mamy do tej osoby zaufanie.
Dlaczego nie robimy tego w przypadku wyboru ubezpieczenia ?
Przyznam szczerze, że ja nie wiedziałem do kogo się zwrócić no bo kto z moich znajomych jest specem od ubezpieczeń.
Na szczęście znalazłem dobrego doradcę ubezpieczeniowego, który ma w swojej ofercie wiele towarzystw i nie wciska klientom nic na siłę.
Dokładnie wybadał na czym mi zależy i wybrał z całego "szumu" ofert trzy które były dla mnie najodpowiedniejsze.
Ostatecznie i tak to ja zdecydowałem którą chcę wybrać.
Według mnie najlepiej skorzystać z usług dobrej firmy doradczej, której zależy na zadowolonym kliencie a nie na jak najwyższej prowizji za umowę.
Nie będę tu nikogo polecał ale jak ktoś chce to mogę podesłać info i namiary na profesjonalistów w tej dziedzinie.
mkroll(a)op.pl