Najlepsza WŁOSKA restauracja w Warszawie / okolicach?
Italiano Mariano
/ 87.205.228.* / 2010-08-20 11:29
Witam, szukam dobrej i sprawdzonej włoskiej restauracji w Warszawie/okolicach, eleganckiej
i na wysokim poziomie. Najlepiej takiej prowadzonej przez rodowitych Włochów. Jeśli możecie
mi coś polecić, będę bardzo wdzięczny:) Pozdrawiam wszystkich forumowiczów:)
glebas
/ 212.96.244.* / 2012-02-22 13:28
Piszą o włoskiej pizzy masz na myśli np. pizzerie? W takim razie na Polinezyjskiej jest bardzo dobra pizzeria - to Party Pizza. Mają smaczne jedzenie w dobrych cenach. Szczególnie polecam Mafia Party. Mega moc :D
moniiila
/ 80.238.123.* / 2012-05-04 16:59
Antich Caffe (Kabaty albo centrum Skorosze) -Pyszne makarony, krewetki rewelacyjne, całe w skorupach duszone z czosnkiem (hhmmm, pychotka). Super szaszłyki z grila, do tego tanie piwko... super. Naprawdę polecam.
GwWM
/ 178.73.63.* / 2011-08-23 14:05
Venezia Magdy Gessler. Polecam :) moja recenzja tego miejsca na http://www.kulinarnyprzepisna.pl/venezia-wloska-restauracja-w-warszawie/
Liberek
/ 77.254.93.* / 2010-09-06 09:42
Mogę polecić San Lorenzo. Smaczna włoska kuchnia, wykwintne i stylowe wnętrza, wyszkolona obsługa, szeroki wybór win, jednym słowem full exclusive:) Szef kuchni i własciciel (ożeniony z Polką) to Włosi, myslę swoją narodowością gwarantują, ze dania nie będą z mikrofalówki. Chwala się, że parmezan, szynkę parmeńską czy sery sprowadzają z Włoch. Często bywam tam na spotkaniach i jestem zadowolony.
klaus_mittfoh
/ 194.187.52.* / 2010-11-29 16:41
Ja ze swojej strony polecalbym Mela Verde na chmielnej, na pierwszy rzut oka może i nie wygląda imponująco, ale kuchnia rekompensuje ;) pizza i makarony naprawdę dobre, no i lokalizacja super - scisle centrum. z tego co wiem, własciciel to rodowity Wloch ;) a z ciekawostek powiem, ze nawet organizuja kursy robienia prawdziwej wloskiej pizzy. koncze. bo zglodnialem xD
dennis r.
/ 95.49.122.* / 2010-12-05 15:13
Zdecydowanie nie San Lorenzo! ta knajpa jedzie na swojej renomie, ale to co tam serwują, zaczyna mocno odbiegać od kuchni włoskiej. Jest rzeczywiście spora konkurencja w warszawie, ale tym co znają smak prawdziwej wloskiej kuchni trudno dogodzic, mysle, że w tym momencie rzeczywiscie MEla Verde jest nr 1
Bylam ostatnio w San Lorenzo i rzeczywiscie bez zachwytow, jak na taki lokal a drozyzna straszna, do tego czekalismy troche za dlugo jak na moj gust. Bo ile trwa robienie jednej pizzy? Chyba bedzie sie trzeba przejsc do tej Mela Verde, tez o niej duzo slyszalam. pozdr.
Liberek
/ 77.254.166.* / 2011-03-29 16:45
Bo San Lorenzo to nie pizzeria. Jeśli szukasz pizzy na szybko polecam Pizza Hut. Do San Lorenzo idzie się na takie cudeńka jak czarne raviolli, homar z grilla czy dorada pieczona w soli (znakomita!). Do tego kieliszek czerwonego wina i jestem w niebie:)
aaudytor
/ 2010-12-06 21:45
/
Bywalec forum
Byłem kiedyś w knajpce przy metrze Stokłosy, nie pamiętam nazwy, ale pamiętam ,że było smacznie i ceny w miarę normalne.
Reklama
Luksusowe Domy
-
Chcesz też tak mieszkać? Na co czekasz? Sprawdź i wybierz dom dla siebie więcej »