Na skróty
Forum Forum dla firmKadryNajlepsze pomysły na imprezę firmową-co polecacie?

Najlepsze pomysły na imprezę firmową-co polecacie?

skomentuj
syska / 2009-11-14 16:32
Witam, chciałabym Was zapytać, jakie formy imprez firmowych są przez Was uważane za
najlepsze? W których najchętniej wzięlibyście udział, lub które jako właściciele firmy
zorganizowalibyście? Samych pomysłów jest mnóstwo, ale nie wszystkie wydają mi się
odpowiednie do wykorzystania dla pracowników niemiędzynarodowej firmy. Zastanawiam się nad:

- kasynem sportowym

- imprezą połączoną z degustacją win (zainteresował mnie ten opis
http://eventmapa.pl/atrakcje/686/33/degustacje-dla-poczatkujacych)

- impreza z paleniem fajki wodnej w klimacie orientalnym

Którą atrakcję byście polecali? Może ktoś był na podobnych imprezach? Albo macie swoje
propozycje?
Wyświetlaj:
Margolka551 / 89.250.202.* / 2012-05-08 16:42
Czy organizowaliście kiedyś wyjazdy integracyjne za granicą? Turcja, Egipt, Hiszpania?- 3-4 dni leniuchowania? Czy radziliście sobie samodzielnie poprzez zakup wycieczki dla ok 30 osób czy jednak potrzebna jest firma, która to ogarnie?
Asia_Gdańsk / 82.219.184.* / 2012-02-23 22:08
Nasza firma zorganizowala splyw kajakowy. Byla to swietna zabawa i dobry sposob na oderwanie sie od codziennych obowiazkow. Pracownicy z roznych dzialow o roznym wieku bawili sie razem doskonale. W dzien splywalismy ok 4 godzin rzeka do bazy w Swornegaciach, a tam czekaly na nas namioty (pokoje dla tych nieco wygodniejszych) i ognisko z kielbaskami. Nastepnego dnia kolejny dzien splywu- tym razem inna trasa. Weekend godzien polecenia;) Jesli ktos bylby zainteresowany to polecam pana Dawida z www.kajakarze.com. Dodam tylko, ze Swornegacie zasluguja na miano polskiej stolicy kajakarstwa i znajduje tam sie spora liczba firm organizujacych splywy.
MateuszPRO / 193.59.44.* / 2012-02-14 14:13
Organizując Event dla pracowników międzynarodowej firmy należy zadać sobie kilka podstawowych pytań które pozwolą poznać potrzeby jak i zainteresowania uczestników. Między innymi:
• Czym zajmuje się firma
• W jakim terminie miałby odbyć się wyjazd
• Jaki jest przeznaczony budżet
• Na jak długo 2,3 dni może cały tydzień?
• Jaki jest przedział wiekowy
• Zainteresowania pracowników
• Gdzie chcieli by przeżyć ten Event
• Jaki ma mieć charakter (uroczysty czy bardziej luźny)
• I przede wszystkim kim są uczestnicy wyjazdu ( kierownicy, managerowie, handlowcy, zwykli pracownicy)?
• I wiele innych pytań…..
Atrakcji można zorganizować bardzo dużo, tylko trzeba trafić w oczekiwania klienta.
Przygotowując atrakcje woziłbym pod uwagę:
• Wyprawa 4X4
• Mecz piłki możnej na jakimś znanym obiekcie
• Zwiedzanie stadionu Narodowego
• Warsztaty bębniarski, sushi, kuchni molekularnej, barmańskie
• Wieczór tematyczny ( lata 70,80, wenecki, japoński )
• Gra miejska
• Power Wehikuł
• Zawody narciarskie
• Wyprawa militarna
• Gokarty
• Wiele innych…
Aby podnieść efektywność eventu należy zadbać o osobę prowadzącą np. konferansjera która zachęci i rozbawi wszystkich uczestników.
Bardzo dużo ciekawych i fajnych pomysłów na każdą okazje posiada firma POWERSPORT.
Bardzo polecam :-)
Piotrekimalgosia / 86.41.181.* / 2012-02-06 02:57
Szukając interesujących miejsc w Polsce, do których można byłoby się udać, napotkaliśmy na coś, co przykuło naszą uwagę. I nie chodzi tutaj o samo miejsce, ale głównie o ludzi, którzy umieją z pasją o tym miejscu opowiadać. Zastanawiacie się o co chodzi? Zapraszamy na wycieczkę po Bornem Sulinowie.

Co intrygującego można odnaleźć w tym miejscu? Okazuje się, że takich rzeczy jest niezmiernie wiele. Borne Sulinowo położone jest pośród ponad pięćdziesięciu nieskazitelnie czystych jezior a także
wielu parków krajobrazowych. Zaświadcza to o tym, iż jest to bardzo malownicza okolica, po której oprowadzić, może nas ekipa mieszkańców z okolicznych wiosek, która najlepiej zna te czarowne zakątki.

Sama wyprawa jest niemniej jednak nietypowa, ponieważ przewodnicy ubrani są w rosyjskie mundury, a oprócz tego przemieszczamy się wojskowymi pojazdami gąsiennicowymi i kołowymi. Z jakiego powodu to wszystko? Głównie, iżby podkreślić atmosferę Bornego Sulinowa, które było dawniej rosyjską jednostką wojskową, w której przebywało nawet dziesięć tysięcy rosyjskich żołnierzy wraz z sprzętem wojskowym.

- W zeszłym roku brałam udział w wycieczce po Bornem Sulinowie, albowiem prezes zapewnił nam taką atrakcję, w ramach imprezy integracyjnej – tłumaczy pani Ania z Krakowa. – Muszę przyznać, że początkowo, kiedy zobaczyłam te gigantyczne pojazdy, byłam nieco przerażona, jednak później to wszystko minęło i naprawdę doskonale się bawiłam. Teraz myślę o tym, żeby na taką wycieczkę udać się z przyjaciółmi. Dowiedziałam się, że grupa Militarne Borne prowadzi też spływy kajakowe, wyjazdy integracyjne, a nawet wieczory panieńskie.

Żeby dokładniej zapoznać się z ofertą firmy, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę słowa: „imprezy integracyjne”, „imprezy dla firm„, „organizacja eventów” bądź „imprezy firmowe”. Militarne Borne organizują wyprawy dostosowane do uczestników, dla amatorów, rodzin z dziećmi czy też osób szukających mocnych wrażeń. Miłośników przyrody oraz ładnych krajobrazów, niewątpliwie zafascynują jedne z największych wrzosowisk w Europie, które rozciągają się przy poligonowej drodze prowadzącej do tzw. Miasta Duchów. Atrakcji bez wątpienia nie zabraknie. Podaję ich stronkę www.militarne-borne.pl tam zobaczycie ich oferte
jax_12 / 77.65.7.* / 2012-02-21 13:53
Tak wprost? Popracujcie nad pijarem.
Wicekj z opola / 86.41.181.* / 2012-02-12 18:16
nie ma co ofertę mają oryginalną
kasiulka042 / 85.222.76.* / 2012-01-12 09:26
Moja firma zorganizowała imprezę w stylu brazylijskim, temat przewodni to samba-taniec żywiołów. Byliśmy mocno zdziwieni kiedy dowiedzieliśmy się że mamy przygotowywać stroje, czy tańczyć. Ale zabawa była rewelacyjna, zadania i praca w grupach pozwoliły nam się lepiej poznać. Wszyscy byli oczarowani brazylijskim klimatem karnawału i chcieli więcej mimo, że impreza trwała ładnych kilka godzin, a na koniec wspólnie oglądaliśmy zmontowany reportaż. Z tego co pamiętam atrakcje przygotowała agencja artystyczna yasman,na prawdę polecam.
Bogusia46 / 80.53.35.* / 2011-12-20 14:37
no niestey ja się nie mogę zgodzic na takie propozycje. pracuję w firmie gdzie rozpiętośc wieku jest tak ogromna że w zasadzie każda propozycja zorganizaowania imprezy firmowej w niebanalnym stylu skończyłaby się porażką. ale mamy kompromis. wynajmujemy sobie ładną salę, prosimy obsługę by zorganizowano bankiet na stojąco, do tego jakies kanapy i małe stoliczki zeby było gdzie klapnąc i obgadać to i owo. gdzies tam w pobliżu jest miejsce do spokojnych tańców. a dodatkowa atrakcja to jedyne co udało się zrealizować z sukcesem to degustacja win. to się spodobało wszystkim. aha, jesli chodzi o miejsce to bardzo mi się podobało w Hali MT Polska na Marsa, maja ogromne możliwości co do wynajęcia a potem zorganizowania przestrzeni. fachowa pomoc i doskonałe miejsce na niewymuszone spotkania w firmowym gronie.
anetka 23121983 / 79.184.46.* / 2011-12-11 12:05
My z kolei byliśmy 50-cio osobową grupą w Bornem Sulinowie. Cały pobyt organizowała firma "Centrum Militarne Rossija" (o ile dobrze pamiętam nazwę). Wszyscy się ubawiliśy po pachy - najpierw taka wojna na niby - z mundurami, karabinami na plastikowe kulki i wojskowymi pojazdami (najfajniejszy to był taki duży, na gąsienicach - chyba z 15 metrów miał) itd., a wieczorem impreza w restauracji z konkursami, która wyglądała jak na filmie "MIŚ". Naprawdę warto było tam pojechać. W przyszłym roku na pewno znów skorzystamy z ich usług
Kamil74 / 89.228.100.* / 2011-11-19 18:05
Ja osobiście polecam kuchnie polowa.
Bralismy taka od firmy z Kętrzyna.
Na mazurach coś wspaniałego.
Było nas 40 chłopa i każdy najadł sie do syta.
Ich strona to www.kuchniapolowa.pl . Na prawdę polecam i to teraz na chłodne dni.
Pitxxx / 89.74.204.* / 2011-11-08 18:02
ja polecam z fajką;)) a weźmiecie mnie ze sobą?
Gadisc / 94.75.70.* / 2011-10-22 15:09
ja polecam coś bardziej klasycznego i spokojnego jak już wiele osób wspominało. W wawie kiedyś firma robiła przy kampinosie w Zeppelin Cafe, świetną sprawą było jedzenie z grilla bawarskiego, pierwsza liga. IMHO można to połączyć fajnie z innymi pomysłami, tam był duży namiot z DJ'em i sporo różniastych atrakcji.
Eikk / 83.26.173.* / 2011-10-17 11:25
A ja polecam coś w stylu zabaw integracyjnych, a potem impreza z pieczonym prosiakiem, piwo/alkohole, dobra muzyka i kawałek parkietu.

To mi się podoba http://www.uroczysko-karkonosze.pl/dla-biznesu/imprezy-firmowe/ zobaczcie filmik
agadors@op.pl / 2011-09-29 10:22
Ktoś wspominał paintball - ale to jednak rozrywka, która w deszczu i brzydkiej pogodzie może nieźle dokopać :) Kiedyś tak w firmie wybraliśmy się na strzelankę i skończyło się na masowych L4... Ale jest jeszcze coś takiego jak laserowy paintball - czyli paintball indoor. Niedawno odkryłam w Krakowie - www.laserarena.pl - super sprawa szczególnie dla dziewczyn, bo nie ma siniaków ani plam po farbie, a zabawa taka sama jak w klasycznym paintballu. Polecam!
materre / 89.76.57.* / 2011-09-09 18:35
Występy grup kabaretowych to super pomysl!!! Ja kiedys bylam na imprezie firmowej w mojej poprzedniej firmie, gdzie mielismy duzo atrakcji na swiezym powietrzu, jazde kladami, walke sumo itd. na prawdę super sprawa, a wieczorem ognisko, pieczenie kielbasek, spiewanie piosenek, mozna sie tak na prawde zintegrowac:)
Obecnie pracuje w innej firmie i tutaj na przyklad bylismy na wyjezdzie w Velaves SPA we Władysławowie. Tutaj juz zupelnie inne klimaty, mozna bylo sie wyciszyc (po ''nudnych'' konferecjach w dzien) w hotelowym SPA:) takze, kto co lubi:)
JagaM / 192.162.48.* / 2011-09-11 17:17
Ja juz też przeszłam dużo imprez firmowych, integracyjnych i konferencji i jedna z tych, którą najlepiej wspominam był weekend w Velaves we Władysławowie. Za bardzo mnie nie kręcą jakieś paintaballe ani gokarty, wolę się trochę polenić... Ale myślę, że zawsze warto przeprowadzić mały wywiad u pracowników... wszystkim się nie dogodzi, ale może większości;)
KrystianO_o / 89.72.198.* / 2011-09-20 09:27
Również mogę polecić aby zorganizować imprezę w tym ośrodku. Nasz szef wykazał się inwencją twórczą i poza oferowanymi przez hotel zabiegami SPA zorganizował wieczorny turniej w piłkę siatkową na plaży. Były problemy z oświetleniem ale daliśmy radę!
Aloso / 46.134.69.* / 2011-09-27 11:55
A ja brałem udział w doskonałej zabawie o charakterze militarym. Wojsko, przejażdżki czołgami i inne atrakcje... Tutaj są zdjęcia z tej imprezy http://www.grupaslask.org/galeria/100523_szymocice/index.html
Adam220022 / 77.113.213.* / 2011-07-15 19:24
Nieźle sprawdzają się występy grup np kabaretowych. Szczególnie dobry pomysł na większe imprezy, na których chcemy pokazać coś nietypowego. Osobiście polecam Kabaret Z Nazwy www.kabaretznazwy.pl chłopaki są na prawdę nieźli;)
wymagający / 87.239.178.* / 2011-06-10 12:26
Ja polecam taka imprezę firmową na torze gokartowym Imola w Piasecznie, nie dawno robiłem taka właśnie tutaj i jestem bardzo zadowolony,wszyscy dobrze się bawili. Tor jest ciekawy, mają nowe gokarty SODI 7 RX, miła obsługa i ogólnie wszystko ok.
do początku nowsze
1 2
skomentuj
Reklama
Pomysł na biznes

Najnowsze wpisy