Szukając interesujących miejsc w Polsce, do których można byłoby się udać, napotkaliśmy na coś, co przykuło naszą uwagę. I nie chodzi tutaj o samo miejsce, ale głównie o ludzi, którzy umieją z pasją o tym miejscu opowiadać. Zastanawiacie się o co chodzi? Zapraszamy na wycieczkę po Bornem Sulinowie.
Co intrygującego można odnaleźć w tym miejscu? Okazuje się, że takich rzeczy jest niezmiernie wiele. Borne Sulinowo położone jest pośród ponad pięćdziesięciu nieskazitelnie czystych jezior a także
wielu parków krajobrazowych. Zaświadcza to o tym, iż jest to bardzo malownicza okolica, po której oprowadzić, może nas ekipa mieszkańców z okolicznych wiosek, która najlepiej zna te czarowne zakątki.
Sama wyprawa jest niemniej jednak nietypowa, ponieważ przewodnicy ubrani są w rosyjskie mundury, a oprócz tego przemieszczamy się wojskowymi pojazdami gąsiennicowymi i kołowymi. Z jakiego powodu to wszystko? Głównie, iżby podkreślić atmosferę Bornego Sulinowa, które było dawniej rosyjską jednostką wojskową, w której przebywało nawet dziesięć tysięcy rosyjskich żołnierzy wraz z sprzętem wojskowym.
- W zeszłym roku brałam udział w wycieczce po Bornem Sulinowie, albowiem prezes zapewnił nam taką atrakcję, w ramach imprezy integracyjnej – tłumaczy pani Ania z Krakowa. – Muszę przyznać, że początkowo, kiedy zobaczyłam te gigantyczne pojazdy, byłam nieco przerażona, jednak później to wszystko minęło i naprawdę doskonale się bawiłam. Teraz myślę o tym, żeby na taką wycieczkę udać się z przyjaciółmi. Dowiedziałam się, że grupa Militarne Borne prowadzi też spływy kajakowe, wyjazdy integracyjne, a nawet wieczory panieńskie.
Żeby dokładniej zapoznać się z ofertą firmy, wystarczy wpisać w wyszukiwarkę słowa: „imprezy integracyjne”, „imprezy dla firm„, „organizacja eventów” bądź „imprezy firmowe”. Militarne Borne organizują wyprawy dostosowane do uczestników, dla amatorów, rodzin z dziećmi czy też osób szukających mocnych wrażeń. Miłośników przyrody oraz ładnych krajobrazów, niewątpliwie zafascynują jedne z największych wrzosowisk w Europie, które rozciągają się przy poligonowej drodze prowadzącej do tzw. Miasta Duchów. Atrakcji bez wątpienia nie zabraknie. Podaję ich stronkę www.militarne-borne.pl tam zobaczycie ich oferte