Na skróty
Porady dla ubezpieczonych

Nasz czas jest coraz cenniejszy

skomentuj
W sytuacjach awaryjnych związanych z mieszkaniem znalezienie i umówienie wizyty specjalisty
(hydraulik, ślusarz …) przez ubezpieczyciela, oszczędza nasz czas i zapewnia wygodę.
Jakie są Wasze doświadczenia w tym temacie?
Wyświetlaj:
alexxxx / 2011-10-25 14:15
Dzień dobry. Mam pytanie. Czy ubezpieczyciel posiada w swojej ofercie polisę na całe życie, którą można opłacać przez określony czas i działa ona na całym świecie i w każdym czasie?
Witam. Ubezpieczyciel Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada w swojej ofercie ubezpieczenie skierowane do osób niezależnieod ich wieku lub stanu zdrowia, mogących opłacać składki przez określony czas. Oferta ta nosi nazwę Spokój Najbliższych. Niewątpliwą zaletą tej polisy jest dożywotnie ubezpieczenie życia, które działa na całym świecie i w każdym czasie. Składki opłaca się przez jakiś czas. Ochrona ubezpieczeniowa (mimo zakończenia okresu opłacania składek) wciąż trwa – dzięki temu nawet osoby starsze mogą posiadać ubezpieczenie na życie, które zapewnia wypłatę sumy ubezpieczenia niezależnie od wieku i stanu zdrowia. Pakiet Spokój Najbliższych zapewnienia najbliższym (dzieciom, wnukom, osobom niespokrewnionym, etc.) spadku, który wskazane osoby otrzymają po śmierci ubezpieczonego. Istotnie ważne jest, że suma ubezpieczenia nie jest obciążona podatkiem spadkowym i dochodowym i wypłacana będzie bez kłopotliwego postępowania spadkowego. Istnieje możliwość podwyższania sumy ubezpieczenia o wskaźnik indeksacji, którego zadaniem jest urealnienie przyszłej wypłaty świadczenia. Pozdrawiam.
janekoo / 2011-10-21 15:41
Witam serdecznie, mam pytanie, chciałabym zabezpieczyc przyszłość finansową dziecka np w przypadku mojej śmierci, czy jest to możliwe? Proszę o pomoc.
Witam Pana. Powszechny Zakład Ubezpieczeń posiada w swojej ofercie indywidualne ubezpieczenie zaopatrzenia dzieci na życie PZU Życie – Uśmiech Dziecka. Charakteryzuje ono się tym, że polisa może stanowić prezent dla pełnoletniego dziecka lub być formą wsparcia finansowego np. przyszłym stypendium lub swoistą nagrodą. Ważne jest to, że ubezpieczenie może stanowić posag dla każdego dziecka, bez względu na stopień pokrewieństwa.
Podstawową korzyścią z polisy jest to, iż dziecko otrzyma kapitał na początek swojej dorosłości. Polisa gwarantuje wypłatę świadczenia dziecku na koniec okresu ubezpieczenia nawet w sytuacji, gdyby nastąpiła śmierć zakładającego polisę i niezależnie od wahań koniunktury na rynkach finansowych. W przypadku trudności z regularnym opłacaniem polisy, istnieje możliwość zawieszenia opłacania składek, zamiany polisy na ubezpieczenie bezskładkowe, lub skrócenia okresu ubezpieczenia. Jest zagwarantowana możliwość podwyższania sumy ubezpieczenia o wskaźnik indeksacyjny, którego zadaniem jest urealnienie przyszłej wypłaty świadczenia. Niezwykle istotnym jest to, że suma ubezpieczenia wypłacona z polisy jest prawnie zwolniona z podatku od zysków kapitałowych i podatku spadkowego. Pozdrawiam.
janekoo / 2011-10-26 20:20
Dziękuję.Bardzo mi Pan pomógł. Wszystkiego najlepszego
AsiaU / 83.22.249.* / 2011-10-16 23:54
Czy to znaczy, że gdy zepsuje mi się kran to mogę zadzwonić do ubezpieczyciela, który umówi mi specjalistę?
Szanowna Pani, profesjonalny ubezpieczyciel a takim jest Polski Zakład Ubezpieczeń posiada w swojej ofercie różne usługi m.in. takie jak specjalistyczna pomoc wykfalifikowanych specjalistów z różnych dziedzin. Istnieje w ofercie Ubezpieczyciela pakiet o nazwie PZU Pomoc który w sytuacjach awaryjnych w zależności od wybranego wariantu ubezpieczenia organizuje pomoc ślusarza i hydraulika, dozór i transport mienia, a nawet naprawę sprzętu AGD/RTV i PC wraz z wymianą części zamiennych. Szczegółowych informacji udzielaja w placówkach PZU wykfalifikowani pracownicy, którzy dobiorą Pani indywidualne ubezpieczenie w zależności od potrzeb. Pozdrawiam.
Seniord / 217.153.72.* / 2011-09-29 10:08
Nawet nie sądziłem, że ubezpieczyciel ma również taką usługę. A to ciekawe.
PZU jest firmą ubezpieczeniową o ponad dwustuletniej tradycji, która poprzez wielowariantowe oferty ubezpieczeń zaspokaja wszelkie oczekiwania Klientów, nawet te ponadstandardowe. Warto więc zapoznać się szczegółowo z ogólnymi warunkami albo zapytać Agenta o interesujący nas przedmiot i zakres ubezpieczenia.
skomentuj
Reklama
KONTO Z LWEM Direct

Najnowsze wpisy