Widze ze tyle osob sie wypowiada a nikt nie zadal podstawowego pytania : o jaka gielde chodzi.Co pokazuje ze osoby wypowiadajace sie tutaj maja znikome pojecie o inwestowaniu (nie "gry na gieldzie" tylko inwestowania na gieldzie).
W zaleznosci od rodzaju gieldy potrzebne sa odpowiednie umiejetnosci aby skutecznie inwestowac.Osobiscie preferuje gielde walutowa (Forex) i w tym temacie moge sie wypowiedziec.A wlasciwie juz sie wypowiedzialem na moim blogu www.cezarus.blox.pl - wiec nie ma sensu powtarzac (miejsca by nie starczylo).Na blogu mozecie zobaczyc moje wejscia w czasie rzeczywistym a nie jak 99,9% "mentorow" i "ekspertow" pokazujacych swoje pozycje po czasie kiedy cena juz osiagnela targety - tak to kazdy potrafi .
Widze rowniez ze wielu reklamuje sie ze szkoleniami (darmowe,platne). Jak zrozumiecie kilka rzeczy to sami dojdziecie do wniosku ze szkolenie to jedna wielka SCIEMA.Dlaczego ?
1- 99,9 % wiedzy przekazywanej tam pochodzi z ksiazek a ta wiedza nie dziala. Wszyscy czytaja ksiazki a tylko 2% zarabia ? Co pokazuje jednoznacznie ze wiedza z ksiazek nie dziala lub tez stosuje sie ja w sposob inny niz to opisano.Robienie tego co wszyscy i oczekiwanie innych rezultatow jest nonsensem
2-na szkoleniach ucza "magicznych,super dzialajacych i tajnych systemow gry". Sama strategia (system) to mniej niz 10% sukcesu na tym rynku.Znam kilku traderow ktorzy nie
stosuja zadnego systemu i zarabiaja.
3- czas trwania szkolenie z reguly (1-4 dni). Nie nauczy sie poczatkujacej osoby w kilka dni tego czego profesjonalista uczy sie srednio min 4-5 lat !!!.Tak samo jak nie ma szkolen 2-4 dniowych na lekarza tylko trzeba uczyc sie 5 lat na studiach + praktyka identycznie jest w przypadku tradera - nie da sie tego skrocic ( wbrew temu co "mentorzy"szkolacy opowiadaja.
A czego nie ucza a co jest wazne :
obserwacja- dzieki niej potrafisz dokonac analizy rynku co pozwoli Tobie na modyfikowanie Twojej strategi.Srednio strategia dziala 1 - 1,5 roku .Po tym okresie trzeba odpowiednia nia zmienic poniewaz rynek w tym czasie ulegl zmianie(momentum).A zrobisz to tylko dzieki obserwacji.
ludzka psychologia- jak ja zrozumiesz zaczniesz zarabiac
analizowanie- kolejna wazna umiejetnosc
Wystarczy i tak duzo napisale wiecej na moim blogu . Pozdrawiam