Na skróty
Forum Forum pracyDokumentyOgólnopolska Szkoła Barmanów naciągacze!

Ogólnopolska Szkoła Barmanów naciągacze!

skomentuj
kamil1010 / 95.41.222.* / 2010-02-20 14:14
Myślę, że trzeba ostrzec innych bo poziom mierny, przy zapisie milusio, Panna przez telefon
wygadana, ale na kursie nic się nie da nauczyć i nic to nie daje, mało czasu a instruktor
niby wie, ale nie powie jasno i wyraźnie, nie wytłumaczy bo chyba sam jeszcze powinien się
długo uczyć, aby mieć co przekazywać!!! Strata pieniędzy, zdecydowanie odradzam!!!
Wyświetlaj:
Ania Tg / 85.89.184.* / 2012-03-22 19:56
Ja właśnie jestem po 3 dniu szkolenia w Łodzi i szczerze powiem jest naprawdę bardzo fajnie. Na wstępie każdego dnia jest krótki pokaz slajdów, Panowie instruktorzy nie czytają ich tylko mówią od siebie, często dopowiadając jakieś ciekawostki. Później przechodzimy do części praktycznej czyli każda osoba conajmniej 2 razy wykonuje drinka, ćwiczymy pouring tyle razy, że aż zakwasy sie robią ale przynajmniej każdy ma czas opanować tą technikę nalewania. Jest bardzo wesoło i polecam każdemu.

Ps nie jestem po żadnych innych tego typu kursach, nigdy nie pracowałam w gastronomii.
krystoph91 / 213.238.74.* / 2012-03-21 12:59
O rzesz, że ja teraz dopiero to sprawdzam. Ale donoszę, że nic się nie zmieniło niestety i kasa wtopiona ...
dzigiel / 95.41.109.* / 2011-12-19 20:03
Może nie naciągacze bo jednak kurs się odbywa,ale poziom mierny to fakt i tu się zgodzę!!! dwóch prowadzący 25 osób,ale brak odpowiedniego szkła cytuję : taki koktajl powinno podawać się w szkle którego u nas niestety nie ma ale takie mamy warunki....żenada...Na palcach u rąk jestem wstanie policzyć ile pokazali drinków, a pisanie że kurs trwa 4 dni po 7,5 godziny to gruba przesada ...co chwilę przerwa na papierosa,godzinna przerwa na obiad:) i zakończenie godzinę przed planem łacznie może 4,5 godziny... To że jest wesoło to fakt bo Panowie "nauczyciele" tryskają humorem za to plus....Panowie Właściciele 650 PLN to zdecydowanie za dużo jak za takie wrażenia....
uuulala / 89.76.158.* / 2011-10-01 14:28
Mi kurs dał bardzo duzo, prowadzacy wymagali! egzamin zdalam na drugim razem. W moim odczuciu profesjonalizm i dobry poziom, instruktorzy wiedzą  o czym mówią. 4 dni wykorzystane chyba na maximum. cenowo mysle ze konkurencyjnie! plus dobra atmosfera, choc na tym najmniej mi zalezalo. Jak ktoś chce sie nauczyć to sie nauczy ! Wszystkim polecam
małemisie / 89.76.158.* / 2011-10-01 14:07
Kurs najlepszy na jakim byłam, wymagają sporo i to jest duży plus.
mówisz ze niczego nie nauczą? Oni daja materiały, sam sie masz nauczyć! Jak dla mnie mega pozytyw, wartych tych pieniędzy, alkohole oryginalne, zero zamienników, czas wykorzystany w pełni, spoko atmosfera!
Mozna isc jak ktos chce sie uczyc od podstaw, ale byly tez osoby, ktore pracuja juz za barem i chciały sie wiecej dowiedziec, podszkolic itd.
Ja polecam w 100%
adrianzwlkp / 91.150.197.* / 2011-08-11 12:51
Ja polecam szkołę gastronomiczną w której ukończyłem profesjonalny kurs barmański: http://www.youtube.com/watch?v=WjDxdEpGInc
Barman Pol / 87.206.208.* / 2011-08-09 09:56
Witam,
Jestem barmanem i zarabiam tyle , że jestem w stanie utrzymać swoja rodzinę.Uwazam że zarabiamy za mało za tak ciężka pracę.Dlatego zapisałem sie na kurs barmański przygotowujacy do pracy w Dubaju.Tam jako barman można zarobic nawet kilkaset dolarów za noc.W ciagu roku zarobie tyle, że kupimy sobie nasze wymażone mieszkanie.Jak kto chce podaje adres organizatora: http://www.ochikara.pl/catlist/38/
lansl / 77.253.78.* / 2011-07-02 22:11
NIE PRAWDA !!! WLASNIE bylem na kursie i jest naprawde super !!! 100% zadowolenia !!!!
Anatol01 / 2011-05-16 14:41
Dzięki za informację!! Właśnie miałem się zapisać!!
Macwu / 85.221.165.* / 2011-05-16 10:47
Ukończyłem niedawno kurs " Manager Gastronomi" .... Mam kilkuletnie doświadczenie w branży i sam lepiej poprowadziłbym lepiej to szkolenie niż Pani Trener która troszku w życiu z tacą pobiegała a teraz ludzi naciąga na 1000pln za gadanie o facebooku... Żenada, strata czasu i pieniędzy.
daniel2332 / 79.190.255.* / 2011-04-18 13:30
Znam tą szkołe "Barmanów" i wiele innych
Jedynie polecam MSBIS ale i tak uważam, że znacznie opłacalniej jest zakupić sobie barek ;-) i trenować samemu , Bo jeśli byłeś na szkoleniu to wiesz, że praca za barem to pikus!!!

Dlatego zapraszam na swój własny DARMOWY kurs Barmanski! Aby nie było problemu z kursami bo ludzie faktycznie zalują pieniędzy po takim kursie. . .

Zapraszam na kursy-barmanskie.pl

Pozdrawiam i do usłyszenia
Daniel
JaGoDa K / 83.27.87.* / 2011-01-06 18:37
ile ludzi tyle opinii, nie dogodzisz nikomu,
jedne z ostatnich postów ukazują to co i ja uważam.
Chcesz się nauczyć, z pewnością skorzystasz. Dla profesjonalistów radze kurs wyższego stopnia. Ja po kursie jestem bardziej ceniona w pracy, nikt nie kwestionuje mojego zdania. Ze stanowiska kelnerki, zostałam barmanką. Ale to nie wszytsko, ze masz papier i już. Caly czas czytam książki specjalistyczne, vademecum barmana, materialy szkoleniowe. W 4 dni nie ogarniesz tego co sie czlowiek uczy latami.
Więc do pracy narzekające leniuszki !
zoksod / 109.243.145.* / 2010-08-28 13:14
zobacz tu:

http://bardzo-dobra-praca.blogspot.com/
lbogdan / 87.205.168.* / 2010-08-08 05:02
prawda w 100% gościu wie gdzie dzwonią ale nie do końca.... Ściemka jest totalna, niby to działają od wielu lat a tak naprawdę około 2 i naciągają tych biedaków na kasę wiem bo sam dałem się wycyckać, Na pytania odpowiedzi - wiem ale - swoja interpretacja - później zaglądając do internetu jest zonk. powodzenia im życzę.
Sebolek_Kraków / 77.254.174.* / 2010-10-29 16:56
też miałem tego pecha, że natknąłem się na tych oszustów. Trzeba tępić takich ludzi i nieść w świat o ich przekrętach żeby nikogo już nie okradli !!!!
ŁukaszOstroda / 89.228.116.* / 2010-06-20 23:14
Dzis ukonczylem kursi I stopnia w Ogolnopolskiej szkole barmanow ,bylo naprawde extra ,intruktorzy na maxa znaja sie na rzeczy ,bardzo dobrze tlumacza wszystko ,ucza od podstaw doslownie wszystkiego nie ma tu mowy o naciaganiu na kase ,zasada jest prosta jesli przychodzisz na kurs po to aby sie czegos nauczyc ,-nauczysz sie ,a jesli tylko po certyfikat .... bez komentarza ,ogolnie jestem bardzo zadowolony gdyby nie dwie warszawskie parówy bylo by w 100% extra :) pozdro dla parowy -baristy ktory pomaga barmanom myć szklanki i kroić cytryne w plastry -h...uj ci na imie !
barzani / 2010-06-22 12:34
Ogólnopolska nie ma co komentować - negatyw i tyle!!! Spotkanie towarzyskie raczej a nie szkolenie. Poziom słaby a raczej bardzo słaby, widziałem jak się produkują chłopaki ale daleko im do profesjonalistów, mają braki teoretyczne, mylą i zapominają o podstawowych zasadach do bani całość. Ludzie wychodzą po 3 dniach i jak nie umieli tak dalej nic nie wiedzą.
do początku nowsze
1 2
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy