Forum W wolnym czasieKulinaria

oszustwo na swiatecznym stole!

oszustwo na swiatecznym stole!

molendziorka / 2011-04-21 11:04
witam, moze ktos mi powie po czym rozpoznac wedline dobrej jakosci?duzo naczytalam sie ostatnio o kielbasach wypelnionych tluszczem zamiast miesem i o szynkach w polowie zrobionych z wody i soi.
Wyświetlaj:
afaretina / 2018-01-10 10:10
Coś w tym jest, ostatnio jadłam kabanosy i naprawdę wydawało mi się, że połowa zawartości to tłuszcz. Trzeba testować, w osiedlowych sklepikach często można dostać coś dobrego.
vegePaulina / 2018-01-09 15:45
Ja zazwyczaj unikam tych najbardziej różowych, bo według mnie są najbardziej podejrzane. Można kierować się ceną przy wyborze, ale to nie zawsze tak działa. Najlepiej metodą prób i błędów, czyli kupować małe ilości i testować, aż wreszcie znajdziemy tą właściwą.
Kankaja / 2015-11-30 11:07
Nie zawsze droższe oznacza lepsze. Już tu ktoś dobrze powiedział, w przekroju dobre wędliny powinny wyglądać jak mięso a nie jednolita różowa masa. Jak są poprzerastane tłuszczykiem itp to są dobre.
JanuszRados / 2016-10-12 16:25
Nie wiem czy istnieje sposób na to, żeby sprawdzić takie rzeczy. Jak macie namiary, to warto sobie załatwić swojskie wędliny. Tam naprawde chyba tylko tam jest gwarancja, ze sa naturalne.
goścu, / 78.9.5.* / 2013-08-29 13:29
Kupuj droższe produkty najlepiej w mniejszych sklepach.

www.marmaggranit.com.pl
miarka / 2011-05-02 23:23
polecam zrobić samemu.może jest z tym trochę kłopotu ale satysfakcja gwarantowana no i ten smak.
Chyba podróżnik / 2011-04-27 15:32
W przekroju patrzy się na to czy mają odpowiednią budowę podobną do mięsa, jeżeli tak to jest ok, jeżeli zbitą bez śladów mięśni, znaczy "NIE KUPOWAĆ"!!
ajadjaj / 2011-04-21 12:23 / Bywalec forum
polecam wedliny z krakowskiego kredensu, znajdziesz je w almie, sa naprawde dobrej jakosci

Najnowsze wpisy