Okej, ja wysłałam zarówno listownie, jak i mailowo wiadomość z tym, że nie zostałam powiadomiona listownie o możliwości odstąpienia w ciągu tych 10-ciu dni i taką otrzymałam odpowiedź(oczywiście na maila - przecież na znaczek ich nie stać):
"Szanowna Pani,
Dziękujemy za wysłanie wiadomości.
Pani dane osobowe, zgodnie z przepisami ustawy o ochronie danych osobowych, zostaną zabezpieczone dla celów ewentualnego postępowania sądowego. Prawo do ich zmiany lub usunięcia będzie przysługiwało Pani dopiero po opłaceniu zamówionej usługi.
W odpowiedzi informujemy, że rejestrując się w serwisie Pobieraczek.pl oświadczyła Pani, iż zapoznała się z Regulaminem Usług Usenet i w pełni akceptuje jego treść.
Umowa zawierana pomiędzy Spółką Eller Service, a użytkownikiem zawierana jest na podstawie ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z dnia 18 lipca 2002 roku.
Zgodnie z przepisami wskazanej ustawy, umowa dla swej ważności NIE WYMAGA FORMY PISEMNEJ. Wszystkie warunki zawartej umowy, jak i dane firmy znajdują się w regulaminie zaakceptowanym przez uzytkownika rejestrującego się w naszym serwisie. Regulamin świadczonych przez nas usług znajduje się pod adresem:
http://www.pobieraczek.pl/regulamin
Umowa została zawarta w wyniku dokonanej przez Panią rejestracji, na którą składały się następujące czynności:
1. rejestracja danych osobowych użytkownika,
2. wyrażenie zgody na przetwarzanie danych osobowych,
3. złożenie oświadczenia woli o zapoznaniu się z treścią Regulaminu Usług Usenet,
4. złożenia oświadczenia woli o akceptacji w całości treści Regulaminu Usług Usenet,
5. weryfikacja podanego adresu email poprzez uruchomienie linku aktywacyjnego.
Umowa została zawarta z poszanowaniem wszystkich obowiązujących przepisów prawa, w trybie przewidzianym wprost przez art. 8 ustawy o świadczeniu usług drogą elektroniczną z 18 lipca 2002 r.
W odpowiedzi informujemy, iż zgodnie z art. 7 ustawy z 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz odpowiedzialności za produkt niebezpieczny Dz.U. Nr 22, poz 271 ze zm.) konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić bez podania przyczyn, składając stosowne oświadczenie na piśmie, w terminie dziesięciu dni. Jednocześnie należy wskazać, iż z racji potwierdzenia warunków zawartej umowy w regulaminie usług Usenet dostępnym pod adresem http://www.pobieraczek.pl/regulamin, nie znajduje zastosowania przepis art. 9 wskazanej ustawy, wydłużający termin wypowiedzenia umowy do 3 miesięcy.
Zgodnie z § 4 ust. 6 Regulaminu odstąpienie od umowy możliwe było tylko i wyłącznie w terminie 10 dni od dnia jej zawarcia, a w chwili obecnej składanie przez Panią w tym zakresie oświadczeń nie wywołuje już zamierzonych przez Panią skutków prawnych.
W razie dalszych pytań prosimy o kontakt telefoniczny z numerem 58 553 12 32.
Z wyrazami szacunku,
Zespół Pobieraczek.pl"
POMOCY! Coz tym fantem zrobić???