OK. Z banku dowiedziałem się że system transakcyjny wymaga transakcji z użyciem pinu (chyba co któraś / lub losowo). Więc wystarczy drobna płatność w sklepie z pinem a ta kolejna w internecie powinna przejść - dziwne ale OK.
Ale mam dalej problem - drugą karta MC prepaid. Ostatnio płaciłem w sklepie kartą kaserka przesuneła karte przez czytnik, potem wsuneła w czytnik (transakcja z chipem) i autoryzacja pinem i wszystko ok. Natomiast przychodze do carrefoura i są jaja. Kasjerka przesuwa karte przez terminal wbudowany w kase i mowi mi ze ,,nie wystarczające fundusze". Dzwonie do banku i znowu to samo.. karta choć ma pasek magnetyczny!!! wymaga transakcji z chipem!! czyli tak jak by nie miała tego paska. Jestem drugi raz w carrefourze i to samo. Proszę wiec o wykonanie transakcji z chipem, a w odpowiedzi słysze ze nie ma takiej mozliwosci.... lekko zdenerwowany zwracam uwage ze przecież pinpad ktory mam przed soba ma czytnik chipów. Ale one dalej ,,ze nie ma takiej możliwosci"... co mam zrobić?