Na skróty
Forum Forum finansoweKredytySYGMA BANK opinie

SYGMA BANK opinie

skomentuj
monia26monia / 2008-05-23 16:42
Wpis usunięty ze względu na złamanie regulaminu forum.
[Ten komentarz został zgłoszony do usunięcia przez 1 osobę - Redakcja forum.]
Wyświetlaj:
kAARMELICKI / 77.115.177.* / 2011-06-19 20:35
ZGADZAM SIĘ W 100% MOŻE TRZEBA TO NAGŁOŚNIĆ, NAPISAC DO TVN DO PANI JAWOROWICZ, JA TEGO TAK NIE ZOSTAWIĘ, MIMO ŻE KREDYT SPŁACONY W CAŁOŚCI I PRZED CZASEM OSZUŚCI PRÓBUJĄ WYŁUDZIĆ NA MNIE SPŁATĘ 280ZŁ ZA COŚ NA CO NIE MAJĄ MOJEJ ZGODY.PAN KTÓRY DO MNIE ZADZWONIŁ PROSTAK I CHAM TYLE POWIEM NA DWORCU CENTRALNYM ŁADNIEJ SIĘ WYRAŻAJĄ!!!
ktos kto cierpi przez tych d... / 213.238.75.* / 2012-01-04 09:48
Nagłaśniajcie zgłaszajcie sprawy do knf i gdzie się da jeszcze. jeden wielki bajzel tam jest. Nie żartuje i wszystko na pismie od nich bieżcie.
Pysiek 098 / 83.21.160.* / 2011-09-28 21:21
Zgadzam się w 100 procentach. Nie wiem kto wydał im zezwolenie na prowadzenie przestępczej działalności, i to pod wielkim szyldem BANK. Takie banki to już z chwilą otwarcia npowinni zamknąć.
kajtulina / 95.48.99.* / 2011-06-08 11:48
Drodzy Państwo,
Jak czytam wasze opinnie myslę że piszecie o innym banku.
Ja brałam dwa kredyty w Sygma, pod koniec każdego, dzwoniłam pytałam o saldo i w chwili wpłacenia kwoty wysyłałam pismo o zamknięci kredytu.
Za każdym razem zostały przelane na mój rachunek pieniadze wynikające z wczesniejszej wpłaty.
Cos chyba ściemniacie z tymi regularnymi wpłatami.
katrina55 / 88.156.219.* / 2012-01-02 07:34
Jeśli ktoś ma wątpliwości czy osoby które czują się pokrzywdzone przez SB mówią prawdę, to może teraz przestanie... Sama od lat jestem pracownikiem dużego banku i pech chciał że rok temu kupiłam na raty laptopa. Kredyt spłacałam regularnie. Kiedy spłaciłam ostatnią ratę (27.10.2011), zadzwoniłam do nich i okazało się że mam 67 zł nadpłaty. Podałam nr rachunku do zwrotu tej kwoty.... Od tej pory dzwonię do nich regularnie i czego się dowiaduję... A to że im system doo księgowania uległ awari i mają problemy ze zwrotami. A to że mają bardzo dużo zwrotów i wszystko trzeba posprawdzac i mają duze opóxnienia.. Hmmm już ponad dwumiesięczne. I teraz sobie wyobraźmy, że skoro tych zwrotów jest tak dużo, pewnie dziesiątki albo setki tysięcy bo tylko to tłumaczy takie opóxnienia, archunki kredytowe są zamkniete, to te nasze pieniądze np. 60 zł x 100.000 leżą na oprocentowanej lokacie. A oni klientów mają w dupie. Sama się zastanawiam co z tym zrobic. W sumie szukam osób w podobnej sytuacji. Bo chętnie bym naglośniła sprawę OSZUSTÓW Z SB !!!!
nika0609 / 77.115.186.* / 2011-04-12 19:58
zgadza się,dzisiaj się o tym przekonałam, kredyt spłacony w lutym tego roku a właśnie okazało się że mamy jeszcze 250 zł za to że nie została zamknięta linia kredytowa no i oczywiście musimy spłacić to zadłużenie a bank jest tak łaskawy że rozłożył to na 12 rat. to jest okradanie ludzi w biały dzień, dodam jeszcze że pani która udzielała nam kredytu nie wspomniała ani słowem że po spłacie trzeba zadzwonic i zamknąć linię kredytową żeby uniknąć takich problemów
rozmowny / 89.72.117.* / 2010-12-03 14:46

SYGMA BANK UWAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!O SZUSCI [26]
UWAZAJCIE NA SYGMA BO TO BANDA OSZUSTÓW HAMÓW I BÓG WIE CZEGO JESZCZE
LUDZIE NIE DAJCIE SIE NAMÓWIC BO SŁONO ZA TO ZAPŁACICIE NIE DOSC ZE WAS OKRADNĄ TO JESZCZE
NABAWICIE SIE NERWICY
TO JEST JARMARK A NIE POWAZNY BANK A BIURO OBSŁUGI JEST LEPSZE W BURDELU NIZ W SYGMA TO
KARYGODNE JAK TRAKTUJA KLIENTÓW I JAK HAMSKO SIE ODZYWAJA POTRAFIA BRZYDKO MÓWIC I NAWET SIE
ROZŁACZYC PRZESTRZEC CHCE TYCH CO NIE SKORZYSTALI JESZCZE POSZUKAJCI INNEGO BANKU WARTO BO
SYGMA TO KUPA NACIAGACZY Z NIE WYCHOWANYMI ŁADNIE MÓWIAC LALUNIAMI KTÓRE NADAWAŁY BY SIE NA
ULICE
skomentuj zgłoś do usunięcia
tablerara / 193.34.163.* / 2010-10-21 16:31
Zobacz tutaj:

http://mimk.pl
andrejuve / 2010-04-30 11:19
to ja tez opisze swoja historie zwiazana z tym "bankiem"
.. bralem w 2005 komputer na raty spalcalem przez rok raz sie spoznilem ale zadnych odestek, telefonow, listow nic zero myslalem ze mam spalcony kredyt w 2006 roku i tyle, w 2008 kupowalem drugi komputer ale to juz inny bank mi udzielal kredytu i nie bylo problemow ale juz w pod koniec 2009 chcialem kupic telewizor na raty i niestety zaden bank mi nie udzieli kredytu sygma wyslala moje dane do BIK mam zablokowane wszystkie kredyty, jak pisalem wczesniej zadnych telefonow, listow o zadluzeniu zero, sam sie domyslilem ze to oni, wiec dzwonie po 2 dniach walki jakos sie dodzwonielm wiec Pani mowi ze musze zaplacic 37zl i wtedy kredyt bedzie zamkniety bo sie spoznilem kiedys z platnoscia wiec zaplacilem nawet dostalem pismo od banku ze kredyt jest zamkniety ale na tym koniec nadal jestem w BIK i tylko sygma moze wyslac wniosek do BIK zeby to odkrecic ale dzwonie od kilku dni i telefon maja nieczynny poprostu az mnie...............!!!!!!!!!!! a chcialem w czerwcu mieszkanie kupic
czy nie uwazacie ze to jakies "oszustwo" po 3 latach przypomnialo sie bankowi ze cos im zalegam i blokuja mi kredyty bez wczesniejszego uprzedzenia mnie???
moze ktos mi pomoze jak mozna to rozwiazac??? czy mozna zlozyc skarge na bank???
wiolka966 / 217.17.33.* / 2012-05-04 21:40
jestem prawie w identycznej sytuacji.Chciałam otrzymać kredyt,i dowiaduję się że jestem w BIK.Najpierw wielkie oczy,i nagle olśnienie.Kredyt miałam u nich dawno spłacony,a po dwóch latach przysłali mi kartę,nie przjęłam karty bo nie chciałam mieć z nimi już nic wspólnego.I okazuje się że jestem w BIK za 20,czy 25 zł(koszt nie zapłaconej karty której nie chciałam). Co robić???Chyba oszaleję.Jaki jest sposób na tych oszustów? Jak to odkręcić??
konsument / 94.42.32.* / 2012-05-05 07:23
jak to co? przecież po sklepach mówią, ze jak nie aktywujesz karty, to tak, jakby jej nie było! kłamią? to mało powiedziane, wprowadzają w błąd, aż huczy w Biku później ;)
napisz pismo do banku o rezygnacji z karty i limitu, opisz sytuacje, ze w sklepie wprowadzili ciebie w błąd, co do korzystania z tej karty (regulamin tego banku to stek bzdur i nic z niego nie wynika, sądząc po tej sytuacji) i zażądaj korekty danych w bik. jak to nie pomoże, napisz do KNF skargę na ten syf!
Adam Wilimski / 195.205.221.* / 2010-01-29 11:54
zgadza się, SKANDAL i tyle. Oszuści. Wykorzystali moje dane osobowe z karty lojalnościowej GEANT i jak wszedł REAL z tym super bankiem, to podesłali mi kredytówkę i twierdzą, że zawarłem z nimi umowę o kartę kredytową, i co 2 lata podsyłają mi jakiś rachunek (w tej chwili 55zł) nie wiadomo za co. Jak dzwonię do BOK i twierdzę, że nie mam z nimi nic wspólnego to mi wmawiają, że tą kartę aktywowałem i nawet płaciłem tą kartą. Ale ciekawe że podali mi dzisiaj 2010-01-29, że tą umowę podpisałem rzekomo w marcu 2003, to do tej pory czują się stratni tylko na 55 zł , jest ktoś kto potrafi mi to logicznie wytłumaczyć ???
bronea / 78.50.20.* / 2009-11-02 09:16
to banda oszustuw inic wiencej nostop wydzwanajom jak porobani to banda cyganuw ioszustuw musze ik podac do uwagi nieksie zajmom nimi
MIKIFIKIROBINIINNI / 188.123.199.* / 2010-11-11 17:03
przyłączam się masz moje poparcie szukam własnie pokrzywdzonych i wspólnie bendziemy wytaczać proces bankowi ,narazie jestesmy na etapie rozmów z radcami prawnymi pozdrawiam NIE DAJCIE SIĘ OKRADAĆ
WDfg / 193.36.183.* / 2009-12-22 16:48
twoja ortografia pozostawia wiele do życzenia .
Kubuś1010 / 77.114.46.* / 2009-10-29 10:10
ZGADZAM SIĘ W 100%. JAK NAJDALEJ OD SYGMA BANK
klient_SygmaBanku / 217.30.129.* / 2009-05-22 15:03
Potwierdzam w 100%. w ubiegłym roku spłaciłem cały kredyt przed terminem, kwota była podana i wyliczona przez konsultanta infolinii (rozmowa nagrana). W tym roku staram się o kredyt, a tu niespodzianka w BIK jest zadłużenie. Oczywiście Sygma się pomylił, ale słowa przepraszam już nie było i "rżną głupa", że to niemal moja wina. Z nikim kompetentnym nie można się dogadać, a przesłane pismo było nie na temat.
pijoterek / 2009-05-22 16:40
TO NIESAMOWITE CO ONI Z CZLOWIEKIEM POTRAFIA ZROBIC.TEN SYGMA BANK.Z MOICH 8 ZL.NADPLATY NALICZYLI MI 53,37 ZL.ZADLUZENI.NO IKAZDY JAK DZWONISZ MOWI COS INNEGO.NO TO ABY SIE JUZ OD NICH UWOLNIC WPLYNELO IM ODEMNIE 60 ZL.MYSLE SOBIE-mam ich juz z glowy.A TU SIE OKAZUJE,ZE DALEJ KONTA NIE MOGE ZAMKNAC,BO PIENIADZE WPLYNELY,ALE ZA DUZO,A OKRES ROZLICZENIOWY MAJA DO KAZDEGO 25 DNIA MIESIACA.A MOICH 6 ZL. NIE MOGA MI ODDAC GDYZ JEST TO ZA MALA KWOTA ( gdyby to bylo 10 zl.to moze ).I TRWA TO JUZ OKOLO 60 DNI.JESZCZE TROCHE TO BEDE JAK WILLI FOGG.
MOI MILI CHCECIE STRACIC NA WADZE,OSIWIEC,NABAWIC SIE WRZODOW ZOLADKA.EWENTUALNIE DOZNAC PRZYJEMNOSCI Z ZAWALU SERCA POLECAM TEN DWULICOWY,NIEKOMPETENTNY,ZERUJACY NA LUDZKIEJ NAIWNOSCI, UWAZAJACY SWOICH KLIENTOW ZA KOMPLETNYCH NIEDOUCZONYCH, ZIDIOCIALYCH PALANTOW BANK.
ZAWIEDZIONY / 77.236.0.* / 2009-05-12 22:21
zgadzam się mimo założenia stałego zlecenia w PKO i terminowym wpłacaniu rat Ci idioci naliczali mi jakieś kary za nieterminowe spłacanie rat!!! banda oszustów.a co do kontaktu z konsultantami tego zapyziałego banu ,można to określić jednym słowem PARANOJA !!!
NIE DAJCIE SIE NABIERAĆ SYGMA BANK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
robin1234567890 / 188.123.199.* / 2010-11-11 17:00
może zebrać wszystkie pokrzywdzone osoby i wytoczyć im proces inaczej w pojedynke bendzie cięzko coś zwojować
domi29 / 89.77.9.* / 2009-01-29 15:03
ludzie macie racje kolejne walki tego banku to koszmar a ubezpieczenie ktore oferuja przez amplico kolejne oszustwo bo za smierc w pakiecie rodzinnym daja 100zl a biora tyle co miesiac S*************..........
fikimiki / 2009-10-30 11:17
ja tez mam z tym bankiem problem wzielam dwa lata temu pozyczke i splacalam jo regularnie i juz dawno jo spalcilam ale oni do tej pory przysylajo mi rachunki fakt ze mniejsze ale sa dzwoniac do nich nie mozna sie znimi dogadac piszac do nich tez nie mozna sie porozumiec dlamnie to jest jakies oszustwo juz to trwa cztery lata a pozyczke spalcilam dwa lata temu
bies / 91.94.86.* / 2010-01-08 19:37
Macie całkowitą rację to banda tłumoków i oszustów kazdy konsultanta gada co innego jak nie z tego świata jakby się naćpali.Pytałem się o ubezpieczenie mojego kredytu co obejmuje, bo nie raczyli przy umowie tego dać a w umowie jest co innego i za diabła nie można od nich tego wydębić i jeszcze jakieś głupie pretancje że im się głowę zawraca.Kto taką bandę wsadził na polski rynek? A gnać to dziadostwo!
BREdzisz / 94.42.38.* / 2010-02-08 19:40
a porobilo sie pare takich syfkow, jak sygma banque, eurobank, jakies aig. kredyty drogie i jeszcze brak dostepu do informacji. osobiscie jestem za tym, aby karac bank za kazdym razem, gdy pracownik banku lub sprzedawca udzielajacy kredytu ratalnego nie da klientowi kompletu dokumentow, czyli tabeli oplat i prowizji, warunkow ubezpieczen oraz polisy od ubezpieczenia sprzetu (wiele osob nawet nie wie, ze wcisnieto im tzw. gwarancje na 3 rok lub nawet wiecej). ale podziekujmy za to naszym sprzedajnym poslom i senatorom. thanks chlopaki!!!!
baaaarrrr / 83.13.227.* / 2010-02-12 10:24
Jezuuuuu gdybym to wszystko przeczytała wczesniej...wczoraj bezczelna i chamska kobieta zadzwoniła i powiedziała że mam niespłacony kredyt!!!@!@#!!!???? 2 lata temu wpłaciłam całość a Oni sobie co miesiac z tej kwoty sciagali i ze niby nie spłacony. Dwa lata milczenia, żadnego pisma!!!!! Nic i nagle proszę.... A obsługa - chamska, bezczelna - siedzą małolaty niewykształcone - rozłączanie to podstawa!!!!!!!!!!!!!! Paranoja!!!! Zamknąć ten cały burdel powinni!!!!! Nie można się z nimi w zaden sposób dogadać...z chłopem na polu mozna z nimi absolutnie!!!!!!!!!!!! Nie wchodźcie z nimi w żadne UMOWY!!!!!!!!!!!!!!!!!
pokrzywdzona / 95.49.222.* / 2010-10-13 11:41
Chciałam dodać swój komentarz SYGMA BANK to jedna wielka banda oszustów i krwiopijców. Mam z nimi problem od 2008r. Wziełam u nich kredyt nie otrzymałam umowy,(miałam otrzymać pocztą), niestety nie wysłali. umieli jednak skierować sprawę do sądu i komornika, teraz płaczę i spłacam. Kredyt uzyskałam na kwotę 2000 zł., spłciłam 4500zł.,i jeszcze mam zapłacić 1200zł. To woła o pomstę do nieba i nadaje się do telewizji. Ludzie nie dajcie się nabrać tym złodziejom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
flipeRRR / 94.42.60.* / 2010-10-13 14:21
pokrzywdzona, jak qrwa czytam takie wpisy to mi się nóż w kieszeni otwiera...
w życiu nie podpisałbym umowy, której kopii od razu nie mogę wziąć do domu, no masakra.
pewnie masz racje, ale rozumu to zero! umowy nie wysłali, ale druczki do spłat to chyba tak, bo o tym nie wspominasz!
jakby mi gościu wyjechał po podpisaniu umowy, ze umowę dostane dopiero poczta, a nie od razu, to grzecznie bym mu ta umowę wyjął z raczki i podarł, oddal i powiedział, ze może sobie ja wsadzić...
pokrzywdzona / 95.49.206.* / 2010-10-14 22:47
druczków do spłaty rat też nie dostałam. Dzisiaj jestem mądrzejsza i na pewno drugi raz nie popełnię tego błędu. Proszę nie potępiaj mnie. Mam zamiar walczyć z tymi złodziejami.
ulka2 / 80.48.85.* / 2010-10-26 18:34
chciałabym też z nimi walczyć, ale jak, czy ktoś wie jak? Doprowadzili moją siostrę do ruiny!!!!!!!!!
GHFJKDLS;A / 188.123.199.* / 2010-11-11 17:06
DOŁĄCZ SIĘ DO MIKIFIKIROBININNI KRĘCĄ NA NICH BATA ZLODZIEJSTWO SIĘ SKOŃCZY
e.u. / 83.18.182.* / 2010-09-16 14:08
To chamy zgadzam się dają po cichu karty kredytowe do umowy kredytowej.
Dziadostwo OSZUŚCI i tyle czymajcie się z daleka od tej marki!!!
SYGMA BANK = OSZUŚCI
e.u.
ja... / 31.41.140.* / 2012-03-03 11:47
Po co dajecie karte kredytową do umowy kredytowej jak nikt tegi nie chce.Jest to naciąganie klientów.Dostalem od was kredyt,spłate zleciłem w swoim banku PeKaO wszyskie raty, które są realizowane terminowo.Wydzwaniacie mi co jakis czas o aktywacje karty ale po przeczytaniu tylu negatywnych uwag o SIGMA BANKU nie chcę wcisniętej mi karty na siłę.Za kartę dziękuję i nie skorzystam.
eg / 80.48.145.* / 2012-03-06 20:00
Mąż odmówił aktywacji karty i właśnie dostał wypowiedzenie umowy,resztę kredytu musi spłacić natychmiast.Proszę na nich uważać to zwykła banda.Powodzenia.
robin1234567890 / 188.123.199.* / 2010-11-11 16:56
potwierdzam mnie sk.....ny chcieli nabrać na telefony za kazdy tlefon do mnie w sprawie rzekomo spóźnionej wplaty naliczali sobie 5 zł także trzeba by poruszyć ten temat w jakiejś gazecie czy programie przecierz tak nie moze być żeby banki naciagały klijętow jeszcze poza odsetkami to poprostu czyste zlodziejstwo jak nasz rzad wogule na to pozwala , nikt ich nie kontroluje?
gosc12 / 109.196.46.* / 2010-11-12 21:55
osobiście jestem zadowolona z banku Sygma, przeczytałam umowę i wiedziałam co podpisuje i na co mam być przygotowana. Jakby każde z was postąpiło tak jak ja tzn przeczytało umowę i po części ją zrozumiało nie było by tego forum...
KLIENTKA SYGMA BANKU / 95.48.78.* / 2010-11-23 10:32
ZGADZAM SĘ W CAŁOŚCI W OPINIAMI TO SKANDAL!!!!!!!!!!!! KLIENT JAK JUŻ DAŁ SIĘ NACIĄGNĄC NA ICH PRODUKT TO JU Z JEST NIEPOTRZEBNY. MARZE O TYM ABY NIKT NIE KORZYSTAŁ Z ICH ZASRANYCH KREDYTOW
skomentuj
Reklama
Powszechny Dom Kredytowy

Najnowsze wpisy

Kredyty samochodowe - najlepsza oferta: