Na skróty
Forum Forum dla firmOprogramowanieSystem CRM - skuteczna pomoc w biznesie

System CRM - skuteczna pomoc w biznesie

skomentuj
anabelle78 / 2011-06-03 09:01
Polecam każdemu, kto chce mieć pełną kontrolę nad pracownikami i finansami w Firmie. Super
sprawa, miesiąc testowania za darmo.

http://www.infirma.pl
Wyświetlaj:
m_marek / 2012-04-15 23:46
Osobiście korzystam w swojej firmie z vtiger CRM. W pełni darmowy a rozbudowany na tyle że ogarnięcie podstawowych funkcji zajmuje kilka tygodni. Do dziś nie znam wszystkich jego funkcji.
Grzesiekkk / 83.29.133.* / 2012-03-25 22:11
A ja wrócę do zagadnienia poruszonego wcześniej, czyli co się dzieje z firmą i w firmie jak pada net... Czasem to są niegroźne usterki, czasem coś, co może bardzo mocno wstrząsnąć przedsiębiorstwem. Dlatego dobrze swoje serwery umieszczać w profesjonalnych centrach przetwarzania danych, sam pracuję w 3SF w Katowicach i wiem, że w takich ośrodkach, jeśli w ogóle zdarzają się awarie, to nie są one w żaden sposób groźne dla klienta i jego danych dzięki odpowiednim systemom zabezpieczenia.
vtrecdxewd / 77.253.194.* / 2012-01-24 16:12
Czy ktoś próbował już korzystać z TaskBeata? Ja aktualnie za darmo testuję i jestem b. zadowolona
alaska1 / 178.37.190.* / 2012-02-13 14:20
Tak, zgadzam się Taskbeat-super sprawa, prosta intuicyjna aplikacja. Polecam, pierwszy miesiąc testowania jest darmowy, i spokojnie wystarcza na zapoznanie się z możliwościami aplikacji. Warto odwiedzić stronę www.taskbeat.pl.
Anczia / 2011-11-17 10:51
Osobiście już sobie nnie wyobrażam pracy bez ESME (program, z które korzystamy w firmie). Nie dość, że zaoszczędza sporo czasu i zwiększa jakość organizacji to tworzy bazy klientów, wystawia raporty i faktury, rozlicza z przychodów i kosztów. Tu http://www.esme.pl/program znajduje się wersja demo więc zainteresowani mogą przetestować.
maciek82 / 93.159.23.* / 2011-09-28 12:12
Systemy CRM bardzo ułatwiają i usprawniają pracę w firmach. Przede wszystkim umożliwiają wprowadzenie porządku w firmie. Wszystkie informacje są przechowywane w jednym miejscu (w bazie danych) i przez to dostęp do nich jest łatwy i szybki. CRM’y umożliwiają także kontrolę pracowników oraz zabezpieczają przed utratą danych w momencie gdy pracownik odchodzi z firmy.
Więcej na temat korzyści wynikających z wdrożenia systemu CRM można znaleźć pod adresem: http://www.itcube.pl
Użytk. / 91.226.51.* / 2012-02-15 13:34
Wręcz niemożliwa, w ramach zakupionego pakietu, konfiguracja oprogramowania ITCube pod potrzeby klienta oraz niechęć do jakiegokolwiek dostosowania systemu przez producenta pod potrzeby użytkowanika. Firma ITCube praktykuje metodę stosowaną w czasach głębokiego PRLu. Na początku jako "witamy Was" są obietnice: wszystko się da,wszystko możemy...Jednak po podpisaniu kontraktu następuje całkowita zmiana frontu zgodnie ze sloganem "mamy Was" - Kliencie płacz i płać! Brak właściwej analizy przedwdrożeniowej, przeprowadzenia odpowiednich szkoleń, bardzo wysoka cena asysty, która jest niczym innym jak płatną gwarancją i to płatną abonamentowo. Wartośc asysty waha się od kilku do kilkunastu tysięcy złotych rocznie za jedynie [b]gotowość[/b] pomocy technicznej. Jeżeli system zepsuje się nie z winy użytkownika to helpdesk ITCube odmawia pomocy, jeśli nie jest wykupiona asysta. Zresztą nawet podczas gwarancji helpdesk ITCube nie radzi sobie ze zdiagnozowaniem problemu i udzieleniem własciwej pomocy. Na pytanie czy można nabyć asystę od aktualnego miesiąca pada odpowiedź - NIE oraz wyliczana jest kwota, którą należy pokryć (wszystkie abonamenty od dnia zakupu systemu). To tak, jakby chcąc kupić MS Vistę należałoby wykupić wszystkie licencje począwszy od Windows95. W mojej opinii, jako użytkownika, taka postawa ITCube dyskwalifikuje produkt jako narzędzie CRM, a firmę przedstawia jako nierzetelną.
Krystian_1975 / 93.159.23.* / 2012-03-09 11:43
Nie zgadzam z anonimowym przedmówcom. Używam systemu od kilku lat i wiem, że system jest bardzo konfigurowalny. Co więcej wiele zmian możemy sami dokonywać bez ingerencji producenta. Wszystkie zmiany na których nam zależało, a firma ITCube nam je obiecała zostały wykonane. Aktualnie oczywiście wykupujemy wsparcie techniczne i dostęp do nowych wersji bo nie wyobrażam sobie aby program, na którym pracuje cała firma nie był objęty takim pakietem. Koszt tej Asysty to 20 procent ceny licencji czyli niczym nie odbiega od cen innych producentów. Koszt ok 500 pln miesięcznie w przypadku firmy 50 osobowej to nie jest duży wydatek.
baltashasser / 77.253.202.* / 2012-02-24 09:06
Dołączając do przedmówcy, jeszcze jedna ciekawa informacja o IT CUBE: żeby rozszerzyć licencję o kolejnego użytkownika też trzeba mieć tę ich płatną asystę.
Zdzisław 121 / 94.75.104.* / 2011-09-23 11:19
System CRM, który dobrze dostosowany jest do danej organizacji, niewątpliwie wspomaga zarządzanie firmą. Tym samym pozwala na wprowadzenie oszczędności w firmie. Jestem na etapie testowania systemu Intea. Informacje znalazłem czytając artykuł http://www.computerworld.pl/news/373658/Intea.nowy.system.z.chmury.dla.e.commerce.i.nie.tylko.html Czy ktoś może testował ten system?
werdas / 79.162.21.* / 2011-08-09 13:42
Kilku moich znajomych polecało mi wśród różnych opcji takie rozwiązanie jak zoho i jestem póki co zadowolony z działania oprogramowania. Najlepiej to jest popróbować i trafić w to co spełnia nasze oczekiwania.
wi_norkowicz / 31.60.127.* / 2011-10-26 11:51
Sam spróbowałem tego zoho, bo czytałem o nim więcej pozytywnych opinii i program jest całkiem ok. Nie taki trudny jakby się wydawało, zresztą można liczyć na wsparcie specjalistów przy wprowadzaniu większej ilości danych. Czuję, że będę miał z niego w przyszłości pożytek i pomoże mi jeszcze bardziej upsprawnić pracę sklepu internetowego.
nathek / 188.125.58.* / 2012-03-21 09:35
Ciekawe jak tam układa się teraz praca na tym crm-ie? Ja obecnie zaczynam dg i myślę nad uruchomieniem zoho na początek.
Leszek Kraków / 31.60.189.* / 2011-08-10 11:38
współpracowaliśmy kiedyś z firmą biznespakiet - chodziło o jakiś projekt marketingowy dla wspólnego klienta. Współpraca między partnerami odbywała się właśnie przy wsparciu pakietu Zoho. Bardzo dobrze wspominamy.

Jeśli chodzi o pracę przez kilka podmiotów nad jednym dokumentem, to na pewno dobry wybór.
efru / 2011-08-22 10:53
Witam,
czy mógłbym się z Tobą skontaktować przez wiadomość prywatną, chciałbym poznać więcej szczegółów takiej współpracy, jeżeli nie byłoby to przeszkodą to napisz. Pozdrawiam :)
anabelle78 / 2011-08-05 20:50
Obecnie mogliśmy sobie pozwolić na spadek ceny systemu CRM online inFirma. Cena naprawdę jest atrakcyjna, a przy większych zamówieniach zapewniamy rabaty. Polecam, wejdź i przetestuj: www.infirma.pl
anabelle78 / 2011-06-03 16:22
Niestety mało co działa w nowoczesnej firmie, jeśli nie ma Internetu, na szczęście nie zdarza się to często. Ale dziękuję za sugestię, pomyślimy w inFirmie i o tym problemie.

Za to można mieć łatwy dostęp do cennych danych własnej Firmy, nawet będąc u klienta albo w jakimkolwiek innym miejscu.

W inFirmie kopie bezpieczeństwa wykonywane są codziennie. Poza tym dane ulokowane są na pewnym serwerze.
dan.por / 77.253.202.* / 2011-06-03 15:53
A co wówczas, gdy padnie Internet w firmie? Jeśli chcemy mieć wszystko pod kontrolą przez cały czas, to trzeba wybrać rozwiązania, które działa nie tylko internetowo ale też intranetowo. W ten sposób zasoby naszej firmy, jakimi są dane zawsze znajdują się pod naszą kontrolą. Polecam skorzystać z usług doświadczonego dostawcy oprogramowania CRM np. bs4 Business Solutions (www.bs4.pl), który dodatkowo ma możliwość sprawdzania poprawności wykonywania backup-ów (kopii bezpieczeństwa) w naszej firmie, o czym często się zapomina.
inn_piotr / 2011-10-19 11:12
przy obecnym rozwoju komunikacji przez internet, mało która firma jest w stanie pracować bez dostępu do internetu - większość komunikacji z klientem odbywa się przez e-mail, skype, często telefony obsługiwane są przez voip - brak internetu to najczęściej i tak firma ledwie raczkuje...

Nie należy zapominać także że na własnym serwerze może paść dysk twardy, czy system operacyjny może się zawieszać.
Potrzebujemy administratora, wsparcia technicznego od dostawcy itp - czego unikamy w przypadku aplikacji hostowanych np w "Chmurze"

A czy dane są bezpieczniejsze u nas w piwnicy , czy w dużej firmie hostingowej - to kwestia do dyskusji - na pewno mało kto ma we własnej firmie zabezpieczenia takie jak tu: http://www.youtube.com/watch?v=fiopinKQryg

----
http://centriumcrm.com - prosty crm dla Twojej firmy
dan.por / 77.253.202.* / 2011-10-27 10:11
Zgadzam się, że większość firm opiera swoją działalność na Internecie. Ale wiele jest takich, które korzysta z niesymetrycznych łączy 1-2 Mb/s, co wystarcza na obsługę maila, ale do bardziej zaawansowanej pracy potrzebne już są szybsze łącza. W przypadku sieci lokalnej ten problem odpada. A co do awarii dysku - po to są backup'y :) Odpowiedzialni dostawcy tworzą przynajmniej kilka kopii bezpieczeństwa, bs4 intranet np. tworzy 6 kopii, w ramach serwisu sprawdza również poprawność ich wykonywania.
Darek_89 / 83.11.233.* / 2011-09-27 09:00
W firmie mojego ojca potrzebny był łatwy CRM z którym każdy mógł sobie dać radę, a jednocześnie rozbudowany dość, żeby być pomocny w firmie. Po wersjach testowych wybraliśmy Asystenta CRM z http://vbs.com.pl/ Polecam do testów za darmo na 30 dni :)
anabel78 / 77.253.246.* / 2012-03-22 08:57
Super okazja na CRM na Gruperze:

59 zł dla 2 osób na rok, można wykupić więcej gruperów.

http://gruper.pl/x.php/1,17828/Twoja-Firma-inFirma-roczny-dostep-do-systemu-zarzadzania-klientami-online.html

www.infirma.pl
skomentuj

Najnowsze wpisy