Na skróty
Forum Forum finansoweInnetani kurier? czy to ściema?

tani kurier? czy to ściema?

skomentuj
KacperWams / 2011-03-31 12:04
Witam. Prowadzę firmę sprzedającą odzież, na razie działamy na allegro ale już jest
przygotowywany sklep internetowy. Zakupione przesyłki wysyłam za pośrednictwem dhl –
ogólnie jestem zadowolony tylko nie chcą dać mi niższych cen za paczkę bo jak mówią ilość
taka jest niewystarczająca. Słyszałem coś o jakiś pośrednikach z którymi można uzyskać
niższe ceny, no i właśnie w tej sprawie mam pytanie, na jakiej zasadzie działa coś takiego,
czy ja muszę się z kimś dogadać żeby tych paczek było więcej i wtedy ten pośrednik wysyła
czy jeszcze jakoś inaczej? Napiszcie proszę jak to wszystko działa i czy nie będzie za dużo
zachodu z tym no i najważniejsze czy rzeczywiście się opłaca?
Wyświetlaj:
docha / 89.191.166.* / 2012-04-16 17:06
W apaczce powyżej 20 paczek miesięcznie chyba można negocjować ceny. Też współpracują z DHL, więc może lepiej pójść tą, nieco okrężną drogą? To Ci się może bardziej opłacać niż współpracowanie bezpośrednio z kurierem.
madziul / 46.113.170.* / 2012-04-13 22:39
Ja korzystam z usług brokera kurierskiego apaczka. Mam sklep internetowy i nie opłaca mi się wysyłać zwykłym kurierem bo ceny są nieziemskie. Z podpisałam umowę na dłuższą współpracę i jeszcze nie zdarzyła się żadna wpadka
Finbooks_pl / 79.185.127.* / 2012-04-13 14:38
Im dłużej dana firma jest na rynku,tym bardziej godna zaufania,to świadczy o jej stabilności. Lepiej jest nawiązać stałą współpracę z firmą kurierską i uzyskać rabaty,to sie opłaca.

www.Finbooks.pl- księgarnia finansowa.
Bogdan Warszawa / 89.75.104.* / 2012-03-20 11:22
Tano kurier pl
Tragiczny system obsługi. Anulowałem transakcje , rano okazało sie za zaksięgowali 2 razy za to samo zlecenie. reklamacja tja ale na ich konto prepaid dp 5 dni SZCZYT!!!! , Nie wiem po co jak ja nie zamierzam z nimi miec nic wspólnego.
ODRADZAM OMIJAĆ SZEROKIM ŁUKIEM!!!
darila / 195.178.26.* / 2012-01-24 13:52
Osobiście gorąco polecam korzystanie z usług firm które na rynku są dłużej. Zdarzyło mi się że korzystałam z firm typu tani kurier i paczuszka lub pobranie zginęło, bo firma się zamknęła. Obecnie podjęłam współpracę z firmą, która na rynku jest od chyba 15 lat. I szczerze gorąco polecam. Dla zainteresowanych firma z Bielska-Białej- obsługują całą Polskę, dodatkowo zajmują się transportem większych przesyłek. Stronka kuriertrans.pl
pakka.pl / 87.207.189.* / 2012-01-17 10:34
Jeśli zastanawiasz się nad skorzystaniem z usług pośredników, to proponuję sprawdzić serwis www.pakka.pl
Na chwilę obecną za pośrednictwem platformy skorzystać można z usług DPD, a w najbliższym czasie również z innych firm kurierskich, dzięki czemu zawsze będzie można wybrać najkorzystniejszą opcję cenową.
Dodatkowo serwis posiada wiele funkcjonalności, które ułatwiają w zdecydowanym stopniu zarządzanie przesyłkami, na temat tych funkcjonalności można dowiedzieć się więcej z artykułu http://www.logistyczny.com.pl/artykul_ogo.php?id=2526
jkxchvfx / 46.113.151.* / 2011-04-27 15:19
zobacz tu:

http://pomysl-na-bizness.blogspot.com
mam_zły_dzień / 109.207.152.* / 2011-04-12 15:41
To nie ściema, dużo osób korzysta juz z tego typu uslug. Pośrednicy bez deklaracji ilości wysyłanych paczek już mogą zaoferować tobie niższe ceny, a jak się rozwiniesz będą proponowali kolejne (jak nie to się upomnij:) I zgadam się z Markiem, jakośc usług taka sama, a skoro nie widac różnicy to po co przepłacać. Mozna skorzystać z podanych wczesniej stron, ja korzystam z kurjerzy.pl.
TopbrandsOutlet / 78.8.141.* / 2011-04-11 14:51
Kiedyś też miałem tego typu wątpliwości ale się nie zawiodłem. Mamy umowę podpisaną z jedną z firm o której tu piszecie i koszty wysyłki nam o 50% spadły. Nie ma z nimi większych problemów niż z tradycyjnym kurierem a może jest nawet lepiej jeśli chodzi o obsługę klienta.
Marek Ka / 78.8.136.* / 2011-04-04 12:11
W naszej firmie wysyłamy paczki przez firmę o której piszesz , analizowaliśmy oferty i jest to chyba najlepszy pośrednik na rynku. Wcześniej wysyłaliśmy bezpośrednio przez siódemkę , zdecydowaliśmy się na zmianę głównie ze względu na ceny, które w przypadku brokerów są bardzo dobre. Jakością usług nie ustępują tradycyjnym kurierom więc nie masz się czym martwić.
pink28 / 78.8.148.* / 2011-03-31 16:51
Ja czasami wysyłam przez firmę dwiepaczki.pl , oni zbierają paczki od firm i klientów indywidualnych i wysyłają za pośrednictwem UPC czy DHL. przez to że wysyłają bardzo duże ilości mają zniżki nieosiągalne dla małej firmy. To jest chyba sekret tak niskich cen. Oby brokerów tego typu jak najwięcej bo konsument tylko na tym korzysta.
fugggi / 2011-03-31 12:53
spróbuj współpracować z AIN, mają bardzo dobre warunki, sprawdź ich sam najlepiej :)
poznan / 78.8.148.* / 2011-04-21 18:43
Ja korzystam z DWIEPACZKI i płacę za DHL - 17,37 Brutto (ze wszystkimi opłatami)
skomentuj
Reklama

Najnowsze wpisy

Kredyty hipoteczne - najlepsza oferta: