| Wyświetlaj |
|
2010-03-18 20:38:12 | 94.42.50.* | xxxxxxxxxxxxxx
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [0]Zastraszanie, wyzwiska, telefony z samego rana, nachodzenie rodziny i sąsiadów. Wbrew pozorom nie jest to relacja z akcji sowieckich służb bezpieczeństwa... Windykator z Eurobanku wyzywał mnie od idiotów. Krzyczał, że nie mam się zachowywać jak ciota na paradzie gejów. ot, eurobank. pracownicy sa dumni... wszelkie czynności windykacyjne muszą się odbywać z poszanowaniem ochrony dóbr osobistych, takich jak: zdrowie, wolność, cześć, swoboda sumienia, nazwisko, nietykalność mieszkania. Na podstawie kodeksu cywilnego dłużnik może żądać zaniechania działania lub dopełnienia czynności potrzebnych do usunięcia jego skutków =powyzsze nie dotyczy eurobanku= |
![]() |
2010-03-18 19:18:37 | 109.243.186.* | adamek11102
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [1]poprostu walnięty bank! z czyms taki sie nidy nie spotkalem -biorac kredyt w eurobanku podpisalem umowe nie o kredyt a o goraca linie - co chwile wydzwaniaja za klientem, listy smsy. Czekam na windykatoa terenowego - maczetę mam przygotowaną. Omijajcie ten bank szerokim łukiem!!!!!!!! Dają na dowod ale nie warto!!! najgorszy bank w polce. |
|
2010-03-18 19:18:00 | 109.243.186.* | adam102
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [0]poprostu walnięty bank! z czyms taki sie nidy nie spotkalem -biorac kredyt w eurobanku podpisalem umowe nie o kredyt a o goraca linie - co chwile wydzwaniaja za klientem, listy smsy. Czekam na windykatoa terenowego - maczetę mam przygotowaną. Omijajcie ten bank szerokim łukiem!!!!!!!! Dają na dowod ale nie warto!!! najgorszy bank w polce. |
![]() |
2010-03-16 13:11:25 | 83.20.189.* | majka58
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [1]Witam,w Eurobanku mam kredyt w wysokosci 10tys zł.Część jest spłacona,ale uległam powaznemu wypadkowi-jestem osobą niepełnosprawną i straciłam pracę.W Eurobanku złożyłam wniosek o restrukturyzację kredytu,gdyż kredyt był ubezpieczony od niezdolności do pracy oraz od utraty pracy.Okazuje się że nie mogę skorzystać z ubezpieczenia gdyż musiałabym być zarejestrowana jako osoba bezrobotna z prawem do zasiłku(a jest to niemozliwe gdyż mam pierwszą grupę inwalidzką),a w odpowiedzi jaka dostałam z Eurobanku wynika,że nie mieszczę się w ich określeniu niepełnosprawności!!!Pomine fakt że nie byłam w stanie dostać sie do banku gdyż poruszam się na wózku a tam są progi,a pracownicy nie chcieli przyjąć dokumentów od mojej córki i wykonując przy niej telefon określili mnie jako osobe "która rzekomo porusza się na wózku". Więc po co jest to ubezpieczenie??? |
|
2010-03-13 21:10:59 | 83.26.146.* | maskotka Nowy Sącz
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [0]A ja powiem wam coś , cztery miesiące temu wziełam kredyt w euro banku była to kwota kilku tysięcy złotych , jestem szarym pracownikiem i myślałam że nie dostanę takiego kredytu jednak dostałam z czego się ucieszyłam dodam jeszcze że nie długi mam staż pracy i określony czas umowy - ale dali mi kredyt. Po miesiącu poszłam zapłacić pierwszą ratę i okazało się że wpłacając gotówkę choćby dzień przed datą która jest podana na umowie odliczają mi jakieś odsetki typowa PROMOCJA jakich w bankach jest pełno nie tylko tym , ale dzięki temu tak spłacając mam mniejsze raty obliczyłam sobie w domu i wyszło że faktycznie spłacę mniej kasy niż na umowie !!! Ja jestem bardzo zadowolona z tego banku . Ze swoim kontem które miałam w pko notabene w pko pomimo iż byłam ich klientem nie dostałam kredytu i kope papierów musiałam dostarczyć- przeszłam do euro banku Jest dobry i mają bardzo miłą obsługę . |
![]() |
2010-03-11 10:05:34 | 77.252.113.* | merlinka
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [1]Witam, a ja nie dot. kredytów a konta oszczędnościowego...... założyłam konto online kilka dni temu w Mińsku Mazowieckim... Wydaję się być wszystko w miarę ok ( rachunki oszczędnościowe, które można sobie samemu założyc w parę minut to rewelka!) Natomiast BŁAGAM OSOBY ODPOWIDZIALNE ZA REKRUTACJE CZY SZKOLENIE PRACOWNIKÓW - SPECJALISTÓW: PANI, KTÓRA OBSŁUGIWAŁA MNIE I MEŻA TO POPROSTU PORAŻKA- ZERO PROFESJONALIZMU!!! ZERO!!! ABY COKOLWIEK WYTŁUMACZYĆ MUSIAŁA SIĘ STRASZNIE NAMĘCZYĆ JESLI WOGOLE JEJ SIE UDALO WYTLUMACZYC COKOLWIEK, MAŁO TEGO NIEKONIECZNIE WIEDZĄC CO WIEDZIEC POWINNA! TO JA JUZ LEPIEJ ZNAŁAM CAŁĄ OFERTĘ BANKU. PROSZĘ ZRÓBCIE COŚ Z TYM, OFERTA JEST DOŚĆ CIEKAWA ALE OBSŁUGA NAPEWNO WAM ODSTRASZA CZESC KLIENTÓW. GDYBY NIE MOJE ZDECYDOWANIE, ZE CHCE W TYM BANKU MIEC KONTA I RO, TO NAPEWNO JESLI BYM NIE BYLA TAK ZDECYDOWANA TO BYM PODZIEKOWALA ZA USLUGI JUZ NA WEJSCIU. PS. Z CIEKAWOSTEK WLASNIE OD OWEJ PANI SPECJALISTKI DOWIEDZIALAM SIE, ZE OPROCENTOWANIE ZMIENNE TO " ...BO W INNYCH BANKACH SIE ZMIENIA TO I U NAS TEZ SIE ZMIENIA OPROCENTOWANIE...". ZENADA!!!!! LITOŚCI!!! ;] Ps. chociaż z tego co widzę w poniższych komentarzach to chyba nie ma co liczyć na przynajmniej przyzwoitą obsługę.... |
|
2010-03-11 16:06:19 | 94.42.49.* | alicja_n
pracownicy nie maja czasu na doksztalcanie sie, bo musza tipsy sobie zrobic wieczorem.wiec bez jaj. radze poszukac inny bank. |
![]() |
2010-03-10 22:46:37 | 83.7.151.* | LawyerinLove
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [5]Jestem prawnikiem kancelarii KMPA z Krakowa (to taka firma prawna reprezentująca zawodowo klientów w kontaktach z bankami) i muszę przyznać, że akurat Eurobank (co ciekawe) jest jednym z najbardziej przyjemnych banków (obok takiego np. bankowego profesjonalisty jak PKO BP), jeżeli chodzi o kontakt z pełnomocnikami i dalsze prowadzenie restrukturyzacji kredytów. Być może dział windykacji i restrukturyzacji zmienił się po ostatniej aferze medialnej, ale faktem jest, że osoby z którymi negocjujemy są jednymi z najbardziej kompetentnych urzędników bankowych. Często, choć nie zawsze, godzą się na restrukturyzację, nie negują ważności pełnomocnictw, często przyznają karencję i niemal zawsze są kompetentni, a niektórzy nawet sympatyczni. Od kilku miesięcy nie słyszymy też skarg naszych klientów na jakieś szczególnie skandaliczne ani tym bardziej bezprawne działania windykatorów Eurobanku (co częste jest w przypadku niektórych innych, wydawałoby się powszechnie szanowanych banków wokół działań których, nie znalazłem nawet wzmianki w mediach). |
|
2010-03-18 09:42:07 | ania125
Niestety mam przyjemnośc z tym bankiem od dwóch lat.Z mężem mamy tygodniowe dochodyzdaży nam się dwa tygodnie poślizgu ale wraz z odsetkami zaraz regulujemy . Tak po tygodniu jesteśmy doslownie zamęczani telefonami co godzinę.OD 7.30 DO 22.00, czyli jesteśmy budzeni w nocy. Straszą nas windykacją i komornikiem oprócz tego sms po 6 razy dziennie.Wciągu tych 2 lat zdażylo nam się miec poślizg może 4 razy to jest skandal nie mam zadłużenia w żadnym banku i nikt tak nas nie traktowal. Do splaty zostało jeszcze 3 lata jesteśmy zmęczeni obsługą . |
|
2010-03-15 12:36:35 | martan
Podzielam tą opinię, działają skutecznie, ale są "przyjaźni" dla klienta - to napodstawie moich doświadczeń. |
|
2010-03-15 22:11:00 | 85.89.170.* | o rany
w windykacji pracują bardzo niemiłe osoby ,bardzo opryskliwe wręcz uwłaczjące
|
![]() |
2010-03-06 17:51:47 | agnieszka743
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [4]Dzisiaj dostałam sms w którym napisali ze mam się natychmiast skontaktować i uregulować zaległość za kartę którą spłaciłam w dwa tygodnie temu. wykonałam telefon i okazało się , że w dniu w którym spłaciłam kartę do końca naliczono mi karne odsetki za przekroczenie limitu karty i wysłano tydzień później monit za który mam zapłacić jeszcze 15 zł. Podczas spłaty kazałam zamknąć konto i oddałam kartę. Okazuje się za konto jest czynne i będzie naliczona opłata roczna za kartę kredytową z której zrezygnowałam po spłacie zadłużenia. Doradca w placówce zapewnił mnie że rachunek został zamknięty, specjalnie przetrzymali rachunek żeby naliczyć ponowne opłaty. Zadzwoniłam na infolinię banku gdzie musiałam pięciokrotnie podawać swoje dane weryfikacyjne a na koniec pan nie potrafił mi udzielić żadnych informacji i odesłał do placówki i kazał napisać reklamację. Przy jedno lub dwudniowym opóźnieniu spłaty raty byłam nękana wielokrotnymi telefonami włącznie z telefonami do pracy. Sama pracuje w innym banku ale w ten sposób nie traktujemy klientów . Żeby trafić do działu windykacji trzeba mieć zaległości sięgające trzech miesięcy a nie kilku dni. Ostrzegam wszystkich przed tą sektą a nie bankiem. Niekompetentnymi doradcami w placówkach i ordynarnymi cha...i z infolinii i windykacji. Moja noga nigdy więcej tam nie postanie. |
|
2010-03-08 19:45:34 | agnieszka743
kolejny dzień walki z Eurobankiemdostałam rano sms wzywającego do natychmiastowej spłaty należność wobec banku ,postanowiłam udać się do placówki i wyjaśnić skąd naliczono opłatę za wysłanie monitu. monit wysłano cztery dni po całkowitej spłacie przeze mnie limitu karty kredytowej. Pani w placówce nie potrafiła mi wyjaśnić tej sytuacji mimo że kontaktowała się z infolinią właśnie w tej sprawie. monit wysłano przed przesłaniem do mnie wyciągu z rachunku więc nie miałam pojęcia o jakimkolwiek zadłużeniu. Niezła taktyka najpierw naliczyć odsetki i wysłać monit a potem informować klienta o zadłużeniu, mimo że podczas spłaty karty dostałam informacje o całkowitej kwocie zadłużenia i taka kwotę wpłaciłam. WE placówce kazano mi napisać reklamację ale uparłam się i chciałam złożyć te reklamacje i skargę do dyrektora regionu we Wrocławiu Pana T. Majewskiego. Znalazłam telefon w internecie i zadzwoniłam tam pani sekretarka poinformowała mnie , że dyrektor jest "dyrektorem mobilnym" czytaj nieuchwytnym dla klientów i nie można się z nim skontaktować. Podałam więc swoje namiary i czekam na kontakt cierpliwie, ale myślę że się nie doczekam. Żeby się nikt nie łudził że po spłaceniu karty i oddaniu tego kawałka plastiku w placówce otrzyma jakiekolwiek informacje na infolinii nie znając numeru karty.To jakaś paranoja ze pracownica banku żąda oddania karty którą niszczy a potem na infolinii żądają numeru tej właśnie karty. to mnie właśnie dzisiaj spotkało. jutro kolejna część walki . Do tej pory nie mam wyciągu monitu który chyba idzie pocztą zobaczymy ile jeszcze mam do spłaty żeby się wydostać z tej spirali absurdu ten pseudo bank to jakaś sekta uważajcie na nich pozdrawiam |
![]() |
2010-03-01 14:10:34 | 77.112.100.* | Rafał Krajewski
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [1]To NAJGORSZY bank z jakim kiedykolwiek miałem styczność! NIGDY WIĘCEJ! Jakiś czas temu przy zakupie pralki skorzystałem z ich systemu ratalnego. Wszystkie raty prócz jednej płaciłem przelewem internetowym. Jedną ratę wpłaciłem na Poczcie 4 dni przed terminem, gdyż akurat zmieniałem dostawcę internetu. Poczta Polska przekazała moją wpłatę dopiero piątego dnia - to jest 1 dzień po terminie. EUROBANK naliczył w związku z tym 16 GROSZY odsetek za nieterminową wpłatę! Nawet mnie o tym nie poinformował! Ostatnią ratę wpłaciłem w kwietniu. Od kwietnia do października wisiałem im p***** 16 groszy i wsadzili mnie do BIK-U!!!! Widnieję teraz tam jako nierzetelny spoźniający się w spłacie zobowiązań 180 dni! To jest dopiero numer! W październiku EUROBANK sam zlikwidował te 16 groszy!!! Bo nie windykują tak małych kwot. Ja obecnie otworzyłem własną działalność gospodarczą na której otwarcie planowałem wziąć kredyt. NIC Z TEGO! Żaden Bank nie chce rozmawiać z TAKIM klientem. NISZCZĄ MI ŻYCIE ZA 16 GROSZY!!! Tyle jesteśmy dla tych CH**** warci! Oddaję sprawę do Konsumenckiego Arbitrażu Bankowego Życzcie mi powodzenia |
![]() |
2010-02-25 20:35:32 | 89.79.24.* | kazistaw...
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [2]Czemu wszędzie, na całym tym durnym forum, piszą w 99% ludzie, którzy spóźniają się ze spłatami itp.? Nie ma tu "normalnych" ludzi??!!!!!!!!!!!! |
|
2010-02-24 23:29:23 | 83.13.180.* | adama4
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [0]przelew księgują do 2 dni roboczych Przelew wysyłam rano i w kazdym innym banku juz jest tylko nie u nich------------ złodzieje odsetek !!!!!!!!!!!! |
|
2010-02-19 14:31:12 | 83.21.120.* | LackyLack
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [0]witam, może znajdzie się osoba która zna się troszkę na Prawie i powie mi czy da mi coś gdy złoże pozew do sądu Grodzkiego ? w sprawie o (...) cokolwiek co by udupiło ten bank Bulwersujące jest to, że spłaciłem wszytko i to nawet nadpłaciłem złotówkę a widnieje w BIK-u ze mam zadłużenie 3 zł. Mam wyciągi z konta i umowę oraz spis moich comiesięcznych rat. Wygląda mi to na zniesławienie ale nie wiem czy można tak to traktować, potrzebuje pieniążków a nie mogę nigdzie dostać kredytu ponadto mój bank z którym współpracuje 5 lat poinformował mnie o tym zadłużeniu ponieważ eurobank nie raczył tego zrobić. |
![]() |
2010-02-17 15:40:22 | 83.9.252.* | TULIPAN51
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [4]to nie jest bank to LICHWIA -GDY SIE SPOZNISZ Z RATA ROBIA PRANIE MOZGU-jestes obrazany i wyzywany ,kaza pozyczac pieniadze u sasiada , a gdy sie zadzwoni ,lacza z 100 roznymi telefonami i tak sie nic nie zalatwi .......takim jest (regulamin forum) okropny ,brak wszelkiej kultury i prosze mi wierzyc nie ma na nich mocnych ....to jest terror ,brak slow ze mamy demokrakcje, w ktorej szule i lichwiarze zyja i maja sie dobrze tylko zapominaja gdyby nie my wierzyciele oni by niemieli pracy ...to jest niedoopisania ........STRASZNE UWAZAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
![]() |
2010-02-03 12:07:48 | 83.21.64.* | migota77
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [3]Mialam chwilowe klopoty ze splata bylo to w 2007r przyjezdzal do mnie pan z windykacji wlpacalam mu po 200zl zgodzil sie na to bez problemu mam wszystkie kwitki a tu nagle wczoraj dostalam pismo z banku o przedegzekucyjnym wezwaniem do zaplaty tego zadlurzenia niewiem o co im chodzi skoro wszystko splacilam!!!!!!! |
![]() |
2010-02-01 20:08:01 | 77.223.192.* | klient eurobank
Re: UWAGA NA EUROBANK!!! [15]A ja spóźniłem sie tylko i aż cztery dni z ratą. Oczywiście po niemiłych telefonach z banku ( że jestem złodziejem i że wyślą mi inspektora do oszacowania mojego majątku ) przyjechał do mnie ich windykator z dwoma typkami i zaczął mnie straszyś, do tego zebym od razu dał mu gotówke .... ?!! |
|
2010-02-20 22:07:36 | 79.186.52.* | PaniJadzia
Jeśli ktoś się spóźnia 4 dni z ratą to nikt windykatorów nie nasyła na takichKlientów. i prosze takich uwag nie wypisywać. |
|
2010-03-08 22:08:50 | 109.243.153.* | do jadzia
to są ostatnie szmaty i szmaciarze
|
|
2010-02-06 09:37:30 | 83.26.113.* | daro71
baranku!! komornik naliczy takie koszty , że człowiek podziękuje ci zaradę...jakimś tępym narzędziem |
|
2010-02-08 16:56:57 | sapiens
Popieram komornik to ostateczność a można stracić więcej niż jest się winnym .Miałem kredyt w euro banku i nie spłacałem ,kredyt się przeterminował i spotkałem się z windykatorem terenowym .Facet na medal rozmawiał jak z normalnym człowiekiem .Nie wywyższał się , ale pomagał powoli wychodziłem na prostą i wtedy przysłali mi właśnie terminatora ,gbur nie z tej ziemi .Obróciłem się na pięcie trzasnąłem drzwiami,nie odbierałem telefonów ,nie otwierałem drzwi czekałem na komornika .Wreszcie przysłali starego windykatora i powoli wyszliśmy na zero , mogę chyba powiedzieć wyszliśmy bo był partnerem nie katem.Poza tym pomógł mi wyjść z innego kredytu w PKO BP kredyt Alicja na budowę.Doradził i nie wkręcili mnie w kolejną spiralę .Kredyt spłaciłem w ciągu roku ,kolega nie słuchał i nie wiem kiedy spłaci .Oby wszyscy w windykacji byli ludżmi ,to może forum byłoby niepotrzebne?Nazwisko windykatora znam ,ale nie mogę go ujawnić. |
|
2010-02-06 14:04:43 | 94.42.38.* | zlejEURO
to powyzej to byl skarkazm, tEMpaczku!
|
| 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | starsze › » |