Te 3 mln akcji kupionych w piątek nie wróci szybko na rynek. Nie po to były kupione.
Może i inne spółki budowlane mają problemy z płynnością, ale takich problemów NA PEWNO nie ma Trakcja ( zapewnione finansowanie z dużym buforem bezpieczeństwa-oświadczenie w TV prezesa Radziwiłła).Problemem Trakcji był Poldim którego upadłość jest dawno ujęta w cenie- chociaż może jeszcze to skończyć się zupełnie inaczej ale to nie rozmowa na dziś- niepotrzebne nam nadzieje,a konkrety-co będzie to będzie później.
Wszyscy już zgłupieliśmy-to jak to jest-to dlaczego spada.--A spadało bo to tak jak na giełdzie - cała branża w jednym worze i straszenie DSS-em.
Ale KONIEC. Do czasu. WIELKI BRAT ukazał giełdową prawdę wątpiącym- kto jest cienki musi z czasem szorować po dnie,a dobra firma którą przecież jest Trakcja prędzej czy później podąży daleko na północ.
Powiem raz jeszcze-Te 3 mln akcji kupionych w piątek nie wróci szybko na rynek . Tych akcji nie kupiliśmy my - drobnica łącząc siły , tych akcji nikt nie będzie wystawiał do sprzedaży bo 5 czy 10 % wzrośnie.Kto sprzedawał po tych IRRACJONALNYCH cenach i zaniżał kurs (przy barku popytu) został skarcony.A kupujących z nas było niewielu.Ja też pisałem, że w piątek dokupię,ale moje zakupy nie były zbyt imponujące.W poniedziałek już tych obaw miał nie będę.To co się wydarzyło w piątek potwierdza wszystko to co dotąd pisałem.WIELKI BARAT zebrał wszystko i prosił o jeszcze.
Niedawno programie w TV Discavery , że w momentach strachu i obaw (jak też euforii) inwestorzy zapominają o fundamentach NIE KIERUJĄ SIĘ ŻADNĄ LOGIKĄ tylko poddają się zachowaniom stadnym . Ale to trwa tylko DO CZASU i później każda ze spółek prędzej czy później i tak podąży na właściwe dla niej miejsce.
Nikogo nie namawiam do zakupów,a wręcz przeciwnie kto ma zaraz i tak sprzedać to niech sprzedaje teraz i wcale nie kupuje.Ja kupię,ale po to by na tych akcjach naprawdę DOŻO zarobić.
To jest oczywiście moje prywatne. A każdy inwestor sam odpowiada za swoje decyzje.
Pozdrawiam wszystkich wytrwałych jak i nowych akcjonariuszy Trakcji.