Na skróty

Uwaga na Home broker

skomentuj
Kielbik / 87.204.6.* / 2011-01-02 18:50
HB na swojej stronie pisze: “Twoje marzenia są dla nas najważniejsze. Współpraca z
nami to: gwarancja bezpieczeństwa transakcji, wygoda i oszczędność czasu, pomoc na każdym
etapie transakcji”

A teraz przeczytaj jak było z nami, dodam, że byliśmy klientami z “polecenia”,
co dla HB jest szczególnie ważne.

www.hbroker.waw.pl
Wyświetlaj:
betterdays / 2012-03-20 21:16
Odradzam biuro Homer Broker, w ubiegłym tyg. umówiłam się z nimi na spotkanie, powiedzieli, że potwierdzą mi smsem. Nie potwierdzili, zadzwoniłam następnego dnia z przypomnieniem i znów powiedzieli, że potwierdzą smsem. Nie potwierdzili. Zadzowniłam dziś 3 raz i zmów przypomniałam, że jutro mam spotkanie, na co usłyszłam, że spotkanie jest anulowane i pan zaczął mnie zachęcać, żeby skorzystała z ich doradcy finansowego. Żenada, brak profesjonalizmu. Ja dzwonie w celu umówienia się na spotkanie, a oni mnie namawiają na swojego doradce...
Ilo / 83.5.121.* / 2012-02-19 12:41
Getin Holding i wszystko jasne ... polecam stronę: www.wrobieniwgetin.pl
Marymont1789 / 2012-02-10 12:48
Ja również mam fatalne doświadczenia z HB. Po pierwsyzm spotkaniu mieli zadzwonić do nas i potwierdzić termin kolejnego, niestety przez tydzień - głowa w piasek i nic się nie odzywali. Dlatego zdecydowanie lepiej szukać mieszkania na własną rękę, choćby za pomocą wyszukiwarek, jak np. RynekPierwotny.com albo inna oferia.
Aramis58 / 89.77.222.* / 2012-02-04 12:50
Kilka tygodni temu pojawiło się ogłoszenie w internecie o bezpłatnej wycenie nieruchomości przez specjaliostów HB. Wysłałem swoje dane by skorzystać z takiej możliwości. Okazało się , że tak naprawdę to chodziło o pozyskanie danych i ew. klienta sprzędającego nieruchomość. Zaproponowano mi wycenę na podstawie kilku danych podanych telefonicznie, bez oglądania nieruchomości itp. Kiedy powiedziałem , że aktualnie nie będę sprzedawał domu, chcę go tylko wycenić nikt już się ze mną nie skontaktował w sprawie owej wyceny. Ta firma (HB) mówiąc delikatnie nie budzi zaufania.
Kokos9 / 2012-03-06 13:28
Współpracując z agencją podpisuje się umowę. Nie można wymagać rzeczy, których nie obejmuje treść takiej umowy. Czas to pieniądz.Dodatkowe oferty bezpłatne maja ograniczony zasięg to normalne.Słyszałem,że firma ma wejść na giełdę?
naiwna 32 / 194.106.193.* / 2011-12-02 09:49
zgadzam się z poprzednikami, też zgłosiliśmy się z mężem do HB żeby wreszcie kupić swoje m3 , owszem obsługa super miła ;), znaleźliśmy sami mieszkanie i skorzystaliśmy tylko z pomocy doradcy finansowego , załatwił kredyt w Getin Bank i fakt rata jest duża co chwila zmieniają oprocentowanie a ostatnio się dowiedziałam że mam limit 300 zł na koncie hipotecznym mimo że w umowie jest napisane że rachunek bez debetowy??!! ponad to przez doradcę jesteśmy obciążeni przez dewelopera odsetkami za nie terminowe wypłaty transzy kredytowej , dyspozycje składał nasz doradca a my płacimy rate odsetki a on cieszy się ze swojej prowizji i z naszej naiwności
;(
ART... / 46.113.152.* / 2011-09-12 15:16
Na poczatku lipca podpisalem umowe zHB.Zakup mieszkania miał być w całości finansowany z kredytu.Zapewniano mnie,że mają tyle banków,że na 100% uzyskam ten kredyt.Podpisałem umowę przedwstępną,wpłaciłem 10000 tys zł zadatku właścicielowi mieszkania(które prawdopodobnie przepadło)i czekałem pełen optymizmu że w końcu z rodziną zamieszkamy w swoim mieszkaniu i skończymy żyć na wynajętym.Po podpisaniu przedwstępnej umowy HB przysłał mi fakturkę na 1,23 którą zapłaciłem.Niestety WSPANIAŁY HB moje papierki o kredyt złożył tylko do dwóch banków w których mi kredytu odmówiono i na tym poprzestało!!!! Teraz przysłali mi kolejną fakturkę do zapłaty tym razem na 3280zł!!NIE MAM MIESZKANIA I KASY KTÓRA CIĘŻKO ZAROBIŁEM ODKŁADAJĄC I ODEJMUJĄC SOBIE OD UST!!Tak właśnie spełniły się nasze marzenia o własnym mieszkaniu z HB:((( I CO MAM TERAZ POCZĄĆ??
Bożena19 / 217.172.245.* / 2012-01-30 22:14
Mam podobną sytuację, czy mogę prosić o kontakt mailowy lub telefoniczny?
tkolodziejczyk / 91.208.93.* / 2011-08-17 07:09
HB nie przestrzega umowy zawartej ze mną. Zobowiązało się nie używać moich danych osobowych do innych celów, niż do realizacji konkretnej umowy. I co? Co chwila zalewa mnie swoimi internetowymi ofertami. Rozumiem, że to nowa forma profesjonalizmu.
klientka / 62.141.222.* / 2012-04-10 13:16
Tak - potwierdzam. Też mam ten problem.
pomocnik / 85.89.175.* / 2012-02-18 20:25
Witam, nie ucieszy rozmówcę że jestem nowym świeżym nabytkiem doradcy w HB na śląsku. Pragnę pomóc. Mamy w firmie bardzo duże obostrzenia jeżeli chodzi o wycofanie informacji handlowej, najprawdopodobniej informacje które dochodzą są z portalu który ma z HB podpisana umowę. Najlepsze kroki: wysłać maila do HB o wycofanie informacji handlowej a za 3-4 dni potwierdzić ten proceder na infolinii-jeżeli informacje nadal będą przychodzić oznacza to,że operator naszej poczty ma HB w swojej ofercie i prośbę należy kierować już bezpośrednio do niego. Pozdrawiam
CZARNAPIEKNA / 0.0.0.* / 2011-09-22 09:04
TAK TO PRAWDA!!!!! ZALOGOWALAM SIE NA ICH STRONIE INTERNETOWAEJ, PONIEWAZ CHCIALAM KUPIC MIESZKANIE! DZWONILI DO MNIE PO 5 RAZDY DZIENNIE, NAMAWIALI, WCISKALI.TRZEBA NA NICH UWAZAC!!!
malina / 78.131.196.* / 2011-08-25 17:47
A, juz nie moge sluchac o tych NACIAGACZACH z Home Broker. Tylko czekaja, zeby wcisnac miszkania ze swojej bazy danych w ogole nie sluchajac klienta. A jak tylko jestes potencjalnie zainteresowany kupnem to od razu WCISKAJA na sile kredyt z Getin Banku - jeden z najdrozszych kredytow na rynku (DROGA prowizja, DROGIE przymusowe ubezpieczenia itd.). HomeBroker, czy Home Broker sa powiazani z Getin Bankiem przez Leszka CZarneckiego - czlowieka finansjery. Liczy sie tylko DUZY ZYSK Home Broker i firm powiazanych. Ta firma nie ma ludzkiej twarzy. Otrzegam was
Opodal.pl / 85.90.76.* / 2011-08-26 16:31
Taaa. Dużo złego o nich słychać.
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy