Na skróty
Forum Forum ubezpieczeńSamochodoweUWAGA NA OSZUSTWA COMPENSY!!!!!

UWAGA NA OSZUSTWA COMPENSY!!!!!

skomentuj
poszkodowany przez Compensę / 95.40.179.* / 2010-03-08 16:27
Witam, przestrzegam wszystkich przed wykupem polisy w Compensie. Oto moja historia: kupiłem
Oc+AC+NNW+Assistance na 3-letnią Vectrę w wersji Elegance, wycenionej przez agenta na
42.500pln. Wartość rynkowa tego modelu w "mojej" wersji wynosiła średnio 42.800pln
(przeanalizaowałem około 90 ogłoszeń sprzedaży) więc byłem zadowolony z sumy ubezpieczenia,
co jak się wkrótce okazało wcale nie odpowiada sumie odskzodowania. Otóż miałem wypadek,
jako poszkodowany, ale nie mogłem likwidować szkody z OC sprawcy bo nie przyznawał się on do
winy. Zacząłem więc likwidację z mojego AC ,bo zależało mi na czasie a nie zależało na
zniżkach, którcyh i tak nie miałem (to było moje pierwsze ubezp). Po ponad dwóch miesiącach
batalii (nie odbierane telefony, nie odp na maile, bajki o dokumentach, które ponoć nie
docierały do nich a ja miałem potwierdzenia odczytów maili ze skanami tychże dokumentów, itp
itd - długo by pisać) dostaję odpowiedź. Szkoda całkowita, liczona tak jak we wszystkich
firmach obecnie: wartość pojazdu nieukodzonego - wartość pozostałości = odszkodowanie. Ile
dostałem? 13tyś....... za samochód wart 42tyś. Jakim cudem? ano takim, że przy sprzedaży
polisy compensa zawyża wartość auta żeby pobrać wyższą składkę, a przy wypłacie
odszkodowania zaniża wartość jednocześnie zawyżając wartość pozostałości. W efekcie
"odszkodowanie" jest mizerne a dodatkowo ja sam muszę borykać się ze sprzedażą pozostałości
bo oni ich nie odbierają. I TUTAJ CIEKAWOSTKA. Pani likwidator zaproponowała mi pomoc w
zbyciu pozostałości (za które dostałem od firm skupujących takie auta 12tyś) ale nie
obiecała, że sprzedadzą je za tyle na ile wycenili....Ciekawe! są pewni wyceny obniżającej
wartość samochodu nieuszkodzonego a nie są pewni wyceny pozostałości:):):):) kpina w żywe
oczy!! I DRUGA CIEKAWOSTKA! Ponoć 10% różnicy wartości jest dopuszczalne w takich
przypadkach. Z tym, że w moim przypadku te 10% to 5000pln z moich ciężko zarobionych
pieniędzy i UWAGA! szkoda miała miejsce nazajutrz po wykupieniu polisy. Czyli dla Compensy
wartość mojego samochodu spadła o 5tyś w ciągu doby!!! z 42 na 37. Likwidatorka mówi, że to
z powodu korekt. Tyko, że agent również wiedział o elementach, które spowodowały korekty
(np. przebieg) i nie uwazględnił ich przy wycenie do ubezp. Inna rzecz, że te korekty to
śmiech na sali. Obnizenie wartości 3 letniej Vectry spowodowały: badania techniczne (miały
niecałe 2 tygodnie - samochód świeżo kupiony...), stan ogumienia (a cóż on ma do rzeczy
skoro to nie ja walnąłem tylko walnięto mnie?), przebieg (156tyś km - dużo jak na 3-letni
samochód? myślę, że raczej nie), fakt, że pojazd był kupiony za granicą (zrozumiałbym,
gdybym kupił go w Rosji, ale kupiłem w Niemczech, więc z założenia pojazd był w lepszym
stanie technicznym niż użytkowane w Polsce a do tego kupiłem go od pierwszego właściciela z
pełną książką serwisową ASO...). DALEJ MYŚLICIE O COMPENSIE? SZCZERZE ODRADZAM. Teraz
czekam na ich ruch (odwołałem się). Jeśli nie staną na wysokości zadania - idę do wszelkich
możłiwych mediów. Z pewnością znajdzie się ktoś kto zechce nagłośnić ich praktyki.
Wyświetlaj:
halina1234 / 2012-01-13 10:15
Po 10 latach płacenia na fundusz COMPENSY i to nie mało, bo miesięcznie powyżej 400,00 zł, otrzymałam dokładnie to co wpłaciłam plus 254,21 zł "udział w zysku" (tak to nazywają). Na zwykłym koncie w jakimkolwiek banku zgromadzę więcej przez rok niż tu przez 10 lat. TO ISTNE ZŁODZIEJSTWO! Bawią się za nasze pieniądze: huczne bale, A CO Z NAMI? Jak można tak kraść? Każdy kto liczy, że zgromadzi coś na czas emerytury - niech jak najszybciej zabiera pieniądze i UCIEKA OD TYCH ZŁODZIEJI! Jak dla mnie to zakrawa na wyłudzenie, tak pięknie mamią nas na pierwszych spotkaniach, a jak podpiszesz umowę to już cię mają! NIE DAJCIE SIĘ OKRADAĆ COMPENSIE!!!

Proszę jeśli jest więcej takich osób okradzionych o kontakt na mail, może wspólnie możemy to gdzieś opublikować.
stelka9955 / 83.22.214.* / 2011-09-13 13:37
ja tez uważam , że ta ubezpieczalnia to dramat , tragedia , koszty naprawy zaniżone , po prostu oszuści ,ostrzegam bo po co sie denerwowac
pozdrawiam
ZIGI33 / 78.30.113.* / 2011-09-20 22:13
JA UWAŻAM ZE JESZCZE GORSZE OD OC JEST ZAWARCIE UMOWY SUPERFUNDUSZ BRAK ŻETELNEJ INFORMACJI NA TEMAT UBEZPIECZENIA, NIBY MOGĘ WYKUPIĆ JEDNOSTKI PO 2 LATACH, W 100 PROCENTACH GWARANTOWANY KAPITAŁ JAK MNIE INFORMOWANO A TU SIĘ OKAZUJE ŻE OTRZYMAŁEM 15 % TEGO CO WPŁACIŁEM. TO JEST PO PROSTU JAWNE OSZUSTWO I KRĘTACTWO. NIECH SIĘ NIE ZDZIWIA JAK KIEDYŚ PRZYJDZIE DO NICH DRUGI BREJVIK
# / 89.171.13.* / 2011-11-17 22:48
POTWIERDZAM. FUNDUSZE COMPENSY TO OSZUSTWO. NIE MA ŻADNEGO DBANIA O SPRAWY KLIENTA, ŻADNEGO KONSULTOWANIA Z NIM STRATEGII DZIAŁANIA - W DNIU PODPISYWANIA UMOWY MAMIONO MNIE, ŻE TO WSZYSTKO BĘDZIE.
pytek. / 81.190.72.* / 2011-09-02 12:57
To są przykłady jawnego wyłudzania pieniędzy od obywateli przez firmy ubezpieczeniowe !
Dlaczego nikt w tym kraju nie robi porządku z tym naciąganiem ?
A kto czerpie zyski z firm ubezpieczeniowych ???
Jak nie wiadomo o co chodzi , to chodzi o pieniądze. Duże pieniądze,które wpływają do kieszeni decydentów .
- To jest kraj prawa ???
oburzony / 94.40.86.* / 2011-09-02 07:47
Kompensa to jawni oszuści zarabiają na oszukiwaniu klientów i poszkodowanych BABA sie władowała ostatnio we mnie i teraz mi kasy nie chcą wypłacić najpierw zwlekali ile sie dało pozniej przysłali mi list ze z ustaleń (nie wiadomo kogo chyga sami sobie tak ustalili) ze przyczyniłem się do wypadku (nie wiadomo jak 100 % wina baby wymusiła pierszenstwo ewidentnie) i ze mi połowe pieniędzy wysłali. wysłałem odwołanie ze sie nie zgadzam i teraz cisza od miesiąca s*****.... złodzieje !!!!!!! Dlaczego taka pseudo ubezpieczalnia jeszcze istnieje i dalej oszukuje ludzi ???
Tubis / 93.105.222.* / 2010-11-20 14:29
to nie kompensa tak robi tylko każda firma ubezpieczająca.Pozdrawiam Życzę szybkiego załatwienia wszystkich formalności oczywiści po myśli
.doradca. / 81.190.72.* / 2011-09-02 13:00
Obecnie jak widać ,jest ogólne przyzwolenie na wszelkie oszustwa i nie należy się za bardzo tym podniecać.
Niedługo będą wybory i należy podjąć odpowiednią decyzję !!!
oborowy / 79.185.93.* / 2010-09-14 10:56
Jesteś ciekawy egzemplarz. Walneli w ciebie, ale nie POtrafisz tego udowodnić.
Jeżeli nie potrafisz udowodnić, to wina jest twoja.

Jeżeli wina jest twoja i wypłata jest z AC, to i stan ogumienia ma znaczenie.

Twierdzisz, ze ci sie spieszyło. Otóz ,gdyby wina bya drugiej strony, to wówczas stawiasz samochód do renomowanej stacji napraw i fakture odsyasz firmie i ma bulić.

Sam sobie narobieś kłopotów i teraz masz pretensje do całego świata.

Ciekaw jestem ile jeszcze prawdy jest w tych pozostałych danych, które tu podaeś.

I dam ci radę. Chodzenie po mediach nic nie pomoże.

Czujesz sie oszukany. Zaskarż firme do sądu.
Jezeli Sąd uzna,ze firma cie oszukała. Nakaże wypłate jaka Ci się należy.

Zacznij dzałać przestań pluć.To ci nie Pomoże.

Chyba,ze chodzi ci o oczernienie firmy ubezpieczeniowj.

Compensa należy do tych firm ubezpieczeniowych, które maja najmniej skarg do Rzecznika Ubezpieczeń.

Co nie oznacza,ze taki przypadek też móg mieć miejsce.
hajabuza / 94.42.211.* / 2012-05-09 14:52
Brawo. Zgadzam się w 100 %. Najłatwiej jest oczerniać a ilu jest takich , którzy jeszcze "podrasują szkodę" żeby na ubezpieczeniu zarobić. Jeżeli są dowody na to, że wina leżała po drugiej stronie to kasę niezależnie jak długo to będzię trwać klient odzyska! W kazdej ubezpieczalni. Tylko trzeba działać nie piredo... od tego są sądy.
poszkodowany przez Compensę / 79.190.91.* / 2010-03-11 15:38
Witam ponownie,
może ktos ma pomysł jak mogę sobie z tym poradzić?
Pozdrawiam
.doradca. / 81.190.72.* / 2011-09-02 13:05

może ktos ma pomysł jak mogę sobie z tym poradzić?

Mnie , jakiś czas temu "WARTA" nie chciała wypłacić pełnej należnej sumy do pokrycia szkody z czyjego "OC".
Zaprosiłem lokalną TV do pertraktacji i wypłacili jak prawo nakazuje.
pros / 83.14.221.* / 2010-09-10 16:59
a u jakiego agenta kupowałeś? Prawdopodobnie u takiego, który związany jest z Compensą umową prowizyjną. Im większa składka tym on od compensy dostanie więcej kasy. Prawdopodobnie to on nabił Cię w butelkę bo suma ubezpieczenia Twojego samochodu powinna być zdecydowanie niższa...., bo oferty sprzedaży pojazdów zamieszczone w internecie nie są wyznacznikiem do wyceny! Powinieneś poprosić wycenę na pismie od agenta, który ją robił. Z opisu całej sytuacji wynika, że to on jest winny!
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy