Na skróty

UWAGA OSZUST!!!

skomentuj
motylek741 / 2010-02-21 16:18
pRZESTRZEGAM PRZED OSZUSTWEM. jESLI ZNAJDZIECIE W INTERNECIE OGLOSZENIE O PRACY W DOMU i
bedzie tam podany adres krzysiekw-85@tlen.pl to nie dajcie sie nabrac, facet pisze ze szuka
osob z kontem allegro do sprzedawania mu towaru na aukcjach. Podaje jakies dane do wysylki
pieniedzy Karolina Banaszczyk Sulejów. Jest to sciema. Uwazajcie na niego.
Wyświetlaj:
Belzebubiusz / 78.8.65.* / 2010-05-05 10:46
Najnowszy Polski hit roku 2010 naciągaczy Polska wersja Nigerian Scam:

Szukasz, pracy, jesteś zdesperowany ogłaszasz swoje dane w portalu typu "Praca GRATKA" - podajesz tam telefon, adres, imie i nazwisko!

Jak nie teraz to za jakiś czas trafi się "polska odmiana nigeryjskiego scamu".

Dzwoni do ciebie potencjalny pracodawca [popularny w Polsce teraz numer: 513691733 }, oferuje prace od prawie tzw. "zaraz".
Ale, ale abyś miał tę pracę musisz mieć specjalne szkolenia. No ale dla polskiego oszusta/pracodawcy/ nie ma problemu tak się składa, że jego przyjaciel - notabene świeżo ze zdiagnozowanym rakiem /w celu podniesienia pilności parcia czasu/ jest takim szkoleniowcem i w drodze wyjątku po koleżeńsku załatwi tobie bez udziału takie świadectwa/zaświadczenia z kursu który skończył się kilkanaście dni temu.
Umawiają ciebie z tym niby szkoleniowcem, ty jedziesz na miejsce spotkania dajesz kase i otrzymujesz kilka nic nie wartych "świstków - świadectw" [obecne drukarki świetnie nadają się do takiego celu".

KONKLUZJA- jesteś w plecy kilka - kilkadziesiąt stówek [może nawet zapożyczyłeś się na taką intencję].

Ludziska kochane bądzcie czujni, nie ogłaszajcie się na portalach typu "Gratka Praca" gdzie podajecie wszystkie namiary że szukacie pracy.
To bezpłatna baza danych dla oszustów.

===============
Proszę kopiujcie ten post wszędzie gdzie się da. Utrudniajmy życie oszustom. Dziękuję.
yzx / 89.78.42.* / 2010-04-01 09:21
Lepiej nie korzystać z niepewnych źródeł. Warto się zalogować na portalach z
ogłoszeniami o pracę pracuj.pl i wikipraca.pl - tam znajdzie się zajęcie!!!!
rpoksana / 94.193.219.* / 2010-04-11 16:16
Pewien Pan pod przykrywką pracy na budowie ściąga do siebie ludzi po czym bierze od nich pieniądze na rzekome kaucje oraz kursy i ..znika wiem, że Ci co się dali nabrać to naiwniacy ale też ludzie!! Mój brat przyjechał ze szwagrem zostawiając żonę i chorą babcie by zarobić. Znalazł ogłoszenie w necie, wylądowali, facet zawiózł ich do jakieś meliny w Shefild a następnie wyciągną od nich ostatnie pieniądze musieli dać bo za oknem stali już tz CIAPACI i odjechał ...na drugi dzień po licznych tel obiecywał, że zaraz będzie później już tel milczał. I takim sposobem 2 chłopaków straciło swoje i tak pożyczone na wyjazd pieniądze i zostali w UK bez niczego na szczęście mój brat miła mnie w UK więc mogłam jakoś pomóc..a co z innymi?Umieściłam kilka postów z przestrogą.dziś jeden Pan do mnie napisał, że ten sam człowiek też chciał z nim zrobić to samo ale dzięki mym postom sie nie udało. Ja chcę dopaść tego człowieka ...na policje nie pójdę bo jak udowodnie, że oni dali te pieniądzę? co radzicie? PS FACET NAZYWA SIE JAROSŁAW ZASADA 07511069200 TO JEGO NUMER on caly czas robi to samo!!!!!
komp8 / 80.239.242.* / 2010-03-26 14:46
Czyli okazuje sie ze tzw "praca z kontem allegro'" to wielka sciema:( a juz mialam nadzieje ze w koncu jakas konkretna praca przez intrenet....
pozdrawiam / 83.19.33.* / 2010-03-26 16:38
hahah tepi ludzie. Wystawiacie komus towar na aukcje i myslicie ze na tym zarobicie? Przy dobrych wiatrach wyplaci pewnie wam jakis % zysku + darmowa kontrola skarbowa u was w domu
tompi / 80.54.136.* / 2010-03-26 13:04
marcinn4@o2.pl oszust ten sam koles co miał maila krzysiekw-85@tlen.pl
tompi / 80.54.136.* / 2010-03-26 13:02
zgadzam sie z motylkiem ten koles to oszust a teraz zmienił nick i ma inny marcinn4 czy cos takiego uwazajcie równiez na kolesia z mailem alexis na poczatku to ta sama osoba wiem bo chcieli mnie naciagnac pozdrawiam was
komp8 / 80.239.242.* / 2010-03-21 20:43
Witaj MOTYLEK741. Tez pisalam z tem kolesiem ale jakos nie wydawal mi sie wiarygodny.... na szczescie znalazalm twoja powyzsza wiadomosc! mozesz przyblizyc mi co on ci dokladnie zrobil? wydawalo mi sie ze "praca z kontem allegro" to w koncu jakis sposob na zarobek przez internet i znalazlam pare takich ofert ale boje sie oszustow. a nie potrzebuje problemow... jakbys mogl napisz na maila komp8@op.pl
satis / 213.17.138.* / 2010-03-07 18:19
http://puzz.org.pl/?p=9EvRAx2IuVr8

Tu nie ma oszustwa! Puzzle to rzecz łatwa i przyjemna, a do tego wygrana w postaci prawdziwych pieniędzy! Sprawdź jakie to proste!
pat. / 94.197.97.* / 2010-03-07 15:22
skąd wiesz ze to oszustwo ??
aniania8484 / 85.222.86.* / 2010-02-24 18:55
I co zrobią teraz osoby oszukane? ;-(
puk / 83.30.71.* / 2010-02-24 08:40
Chcesz łatwo i szybko wygrać kasę? Zagraj w puzzle połącz przyjemne z użytecznym. Ja wygrałam 195zł. Wejdź na stronę http://puzz.info.pl/?p=s4iVWP9ZXy05
BlueGirl / 79.188.42.* / 2010-02-22 19:40
Potwierdzam
ebanking / 89.76.163.* / 2010-04-02 16:29
a jakie konsekwencje prawne moga poniesc wystawiajacy przedmioty i przyjmujacy kase?
fqedqdw / 77.254.121.* / 2010-04-03 09:47
Jest to "Wyłudzenie" grzywna od 300 do kilku tysięcy zł, kurator, rok pozbawienia więzienia w zawieszeniu na 3 lata, itp... Może być gorzej, może lepiej, w każdym razie na pewno was znajdą :)
wanna / 188.47.246.* / 2010-04-05 11:56
a co moga robic osoby poszkodowane ?? zalezy albo siedza icho i nic nie robia albo działaja ostro ja wtopilem troche kasy i teraz nie odpuszcze dojde do goscia chodzby nie wiem co i dojde tez do goscia ktory ma moje pieniadze znam jego dane tylko gosc sciemnia
kreatywna.specjalistka / 109.243.132.* / 2010-04-25 12:46
KOZYK01 -podaje się że jest w chinach i szuka osób do wystawienia nadwyżki Japan styl
Łukasz Chudzik sprzedaje sprzęt na allegro ten sam styl działania
nik andziula 199 to osoby które prawdopodobnie oszukują ludzi miejcie sie na baczności
skomentuj
Reklama
Chcesz zamieszkać na swoim?

Najnowsze wpisy