Używa ktos oprogramowania online?
Pytanie jak w tytule: Używa ktoś oprogramowania online? czy takie rozwiązanie się opłaca dla
małej firmy? czy to jest bezpieczne?
Grzesiekkk
/ 83.29.126.* / 2012-04-21 13:17
Ktoś wcześniej pisał o modelu SaaS - jest ok dla firm, ale nie daje zbyt elastycznych możliwości... Bardziej opłacalny może być model PaaS, w którym ma się większe możliwości zarządzania swoimi narzędziami, aplikacjami, ich edytowaniem i dopasowywaniem do swoich potrzeb. Warto chwilę przysiąść i poczytać, bo jest naprawdę dużo ciekawych opcji usług online dla firm.
Zapraszam na www.xc.com.pl
Świadczymy usługi zdalnego dostępu do aplikacji.
Usługi oferowane przez firmę X-COM, rozwiązują problemy mobilności pracy oraz dostępności danych dla wielu oddziałów firm i pracowników.
Zdalny Dostęp do Aplikacji to usługa oferująca możliwości pracy na programach do obsługi firm i innych umiejscowionych na serwerach firmy X-COM za pomocą łączy internetowych. Obecnie, aby mieć możliwość pracy, wystarczy najprostszy dostęp do Internetu i dowolny komputer.
Mariusz1985
/ 87.206.222.* / 2012-03-28 21:03
SaaS - wystarczy poszukać, dostęp do oprogramowania w ramach abonamentu to częstojedyna opcja dla małej firmy (dla tych, którzy nigdy nie sprawdzali kosztów wdrożenia czegoś w firmie) :)
My korzystamy w ten sposób ze Smarto (http://www.smarto.pl) - tutaj jest wirtualna centralka i inne usługi (e-fax, telekonferencje), a dostęp do wszystkiego przez przeglądarkę. Oferują też backup danych online. No i dobry hosting.
Sancho22
/ 89.72.13.* / 2012-01-22 17:45
ja używam www.flotafm.pl - manager floty dla niewielkich flot oczywiście - ale spełnia wszystkie moje oczekiwania. W szczególności:
1. mam dostęp do danych z każdego kompa
2. wysyła maile o nadchodzących terminach (namolnie ale skutecznie)
3. mam dostęp do zeskanowanych dokumentów
4. Spalania,ewidencje kierowców samochodów, magazyn, naprawy rekalamacje itd wiadomo
pozdrawaim
Sancho22
/ 89.72.13.* / 2012-01-22 17:46
manager floty www.flotafm.pl oczywiście on-line - jako strona
ttomo
/ 83.22.34.* / 2011-12-27 23:21
Ja od dawna korzystam z księgowości online , gdyby się nie opłacało to pewnie dawno zmienił bym to na coś innego, zresztą chce zmeinić tylko na coś bardziej zaawansowanego bo nie tylko program do kpir i faktur ale cała grupa programów do prowadzenia firmy jest teraz dostepna z programem z którego korzystam szybkafaktura.pl
mogę mieć z nim microsoft Office i inne programy a to spory plus dla mnie
zobaczcie co oferuja, moze komuś się przyda https://www.wirtualnebiuro-aliorbank.pl/Home/WirtualneBiuro
kris34
/ 157.25.58.* / 2012-01-02 11:53
spojrzyj też na elaboro, naprawdę rozbudowany system
Grzesiekkk
/ 31.174.189.* / 2011-11-24 11:24
W kilku wypowiedziach pojawiała się tematyka cloud computingu. To bardzo dobry znak, ze coraz więcej osób zaznajamia się z tym zagadnieniem i wykorzystuje je w swojej pracy:) Rzeczywiście - jest to połączenie wygody i racjonalnej kalkulacji kosztów z korzystaniem z profesjonalnych usług. Poza tym, warto wiedzieć, że pojawia się coraz więcej polskich usług tego typu, np. funkcjonująca od niedawna Cloud2b. To istotne, gdyż krajowy rynek jest dosyć specyficzny, więc zrozumienie wymagań klientów staje się tu kluczowe.
dejavuE
/ 178.56.37.* / 2012-01-02 12:03
Są już też polskie wersje programów, które sprawdzone są i używane przez zachodnich przedsiębiorców np. ZOHO czyli rozbudowana platforma, która zawiera m.in. CRM, zarządzanie projektami, pocztę, programy biurowe.
Witam,
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz ? Jakie korzyści ma przynieść taki program ? Gdzie będziesz z niego korzystał oraz kto ? Teraz coraz częściej wszystkie programy, które były stacjonarne mają swoją wersję online jest to wygodniejsze i dostępne z każdego zakątka świata.
Patrice
/ 79.191.80.* / 2011-11-10 09:16
ja korzystam z oprogramowania Infor System, bardzo intuicyjne, nie mam z nim żadnych problemów. Polecam!
bisneswomen
/ 31.174.96.* / 2011-11-09 11:19
W mojej firmie używa się oprogramowania esme, jest bardzo korzystne jeśli chodzi o tworzenie bazy klientów tzn. przypisuje każdemu klientowi unikatowy numer dzięki czemu łatwo można zidentyfikować zawartą z nim umowę, przygotowaną poradę czy kontakt. Jeśli chodzi o bazę to poram posiada kilkanaście wzorów pism i umów, a ty sam określasz zasady dostępu dla swoich pracowników. Program jest darmowy przez pierwsze trzy miesiące http://www.esme.pl (dla zainteresowanych) Ułatwił pracę w mojej firmie i myślę że zdecydowanie nadaje się dla malej firmy.
Zaletą księgowości online jest przechowywanie danych w tzw. „chmurze”, co gwarantuje bezpieczeństwo dokumentów w przypadku awarii serwera, kradzieży lub uszkodzeniu komputera. W tradycyjnych biurach poziom zabezpieczeń jest zazwyczaj niski. Korzystam z infakt i zgadzam się z wcześniejszą opinią, że dane w dobrych systemach są lepiej chronione niż te, które masz na swoim komputerze.
alonso_f
/ 46.134.10.* / 2011-10-28 15:49
Oprócz gigantów typu google, czy MS bardzo ciekawą opcją jest jeszcze zoho, który również opiera się na przeglądarce i ma szeroki zestaw narzędzi do prowadzenia firmy od pakietu biurowego przez crm po zarządzanie projektami.
bekenbaler
/ 89.73.136.* / 2011-10-31 19:46
Zoho CRM to ciekawa inicjatywa. Całkiem niedawno brałem udział w szkoleniu z wykorzystania tego pakietu. Sporo materiałów możecie znaleźć na blogu polskiego dystrybutora: http://www.biznespakiet.pl/blog/
To prawda, jest to ciekawe oprogramowanie, dużo ciepłych słów otrzymało w zagranicznej prasie branżowej.
jajeku
/ 46.134.113.* / 2011-11-02 10:28
Ciekawe, zastanawiam się nad rejestracją i skorzystam z tych filmików do nauki na pewno
bogisz54
/ 46.134.102.* / 2011-11-25 13:02
Plus także ode mnie. Wcześniej o tym nie słyszałem, ale z uwagą przyglądam się temu blogi biznespakiet i bardzo mi się podoba. Zastanawiam się, czy w tym crm może pracować jednocześnie kilka osób? Ja + handlowcy?
poranny_men
/ 31.61.22.* / 2011-12-06 10:16
Tak jak najbardziej, najlepiej to się i wybierz odpowiednią wersję dla firmy. Wersja dla najmniejszych firm czyli ta dla 3 osób jest całkowicie darmowa.
auturek
/ 94.251.183.* / 2012-04-12 11:06
Ja w tamtym miesiącu założyłem firmę, chcę skorzystać na początek z tej darmowej wersji ZOHO dla 3 osób, bo pracuje ze mną dwójka znajomych. Poza tym myślę jeszcze o księgowości online ale jeszcze się nie zdecydowałem...
Ta wersja dla 3 osób jest dobrym sposobem przede wszystkim na zapoznanie się z działaniem oprogramowaniem, niektórym wystarcza w małej działalności. Sam podobnie zaczynałem, teraz można powiedzieć, że jestem trochę bardziej zaawansowanym użytkownikiem CRM i u mnie to rozwiązanie się sprawdza.
Coraz więcej systemów przechodzi na wersje online - warto spojrzeć co robią liderzy rynku - Microsoft uruchamia office online, Google od lat działa tylko w chmurze - wg mnie tak wygląda przyszłość.
Dodatkowo systemy online są dużo tańsze od kupowanych na licencji i nie wymagają sporej początkowej inwestycji (na której się nie kończy - najczęsciej dochodzą opłaty za aktualizacje, wspracie itp. które w aplikacjach online są najczęsciej w cenie)
----
http://centriumcrm.com - prosty i tani CRM
Michał_1789
/ 94.75.104.* / 2011-09-23 10:58
Tak, ja używam. Myślę, że takie rozwiązanie jest o wiele tańsze niż to które trzeba instalować na naszej infrastrukturze. Dane w dobrych systemach są lepiej chronione niż te, które masz na osobistym komputerze. Ja korzystam z systemu Intea. Tutaj możesz za darmo przetestować przez okres 3 miesięcy. Możesz sam aplikację zaprojektować, od razu na stronie widzisz cenę systemu http://www.intea.pl/kreator_produktu
pp.p
/ 193.25.0.* / 2011-06-22 14:25
to zależy do czego potrzebujesz. wystawiałem darmowo faktury on-line. Potem producent nałożył opłaty - i pyk - 4-roletnią historię faktur trafiło. i Tu jest problem pogrzebany. Bo dostęp do księgowoście musisz mieć przynajmniej 6 lat po zakończeniu działalności - więc musisz płacić firmie - on-line przez te 6 lat.
inna wada - wprowadzają nowości - z których niekoniecznie chcesz korzystać albo wręcz Ci nie pasują- nie masz żadnego wpływu na aktualizację softu.
Dla mnie fajna sprawa do wystawiania faktur z terenu całego świata, ale potem wydruk i wrzucenie danych do własnego zainstalowanego lokalnie programu do prowadzenia działalności
a co z możliwością pobrania archiwum? nie wyobrażam sobie, żebym nie mogła w każdej chwili pobrać archiwum, poza tym najlepiej kopie zabezpieczać poprzez zapisywanie ich na dysku w formacie pdf lub poprzez wydruk ;)
i znika problem płacenia przez 6 lat
dan.por
/ 77.253.202.* / 2011-06-10 10:22
Zależy o jakie oprogramowanie pytasz? Większość producentów nowoczesnych rozwiązań dla firm rezygnuje z programów instalowanych na lokalnym komputerze na rzecz dedykowanych i pół-dedykowanych aplikacji serwerowych (z dostępem on-line oczywiście). Coraz więcej jest też rozwiązań działających w chmurze (cloud), czyli całkowicie on-line użytkownikowi dających jedynie dostęp do danych. Jeśli szukasz programu do zarządzania firmą, który działa on-line to polecam rozwiązanie pół-dedykowane jakim jest bs4 Intranet (www.bs4.pl): ma gotowe moduły (kilkadziesiąt), ale istnieje możliwość zaprojektowania rozwiązań skonfigurowanych pod konkretną firmę i branżę.
Reklama
Prowadzisz działalność, wymieniasz walutę?
-
Fritz Exchange to bezpieczeństwo, błyskawiczna wymiana i najbardziej atrakcyjne kursy. więcej »