Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Gł. Lekarz Weterynarii: Poziom dioksyn nie przekracza norm okr. w przepisach UE

0
Podziel się:

Poziom dioksyn w próbkach irlandzkiej wieprzowiny wycofanej ze sklepów w Polsce, nie przekarcza norm określonych w przepisach Unii Europejskiej. Główny Lekarz Weterynarii Janusz Związek poinformował w komunikacie, że Państwowy Instytut Weterynaryjny w Puławach zbadał pierwsze próbki irlandzkiego mięsa.

Próbki boczku pobrano w czterech zakładach - w dwóch chłodniach i dwóch przetwórniach mięsa z województw: wielkopolskiego, łódzkiego i mazowieckiego. Do poniedziałku powinniśmy poznać wyniki badań pozostałych próbek.

Dioksyny w mięsie - najpierw w wieprzowinie, potem w wołowinie - wykryto tydzień temu. Ze sklepów w Polsce wycofano produkty, które pochodziły z partii podejrzanego mięsa.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)