Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

IPN - PRL na talerzu - konferencja

0
Podziel się:

Potrawy, przekąski, napoje i bary okresu PRLu są tematem konferencji "PRL na Talerzu" zorganizowanej przez Instytut Pamięci Narodowej. Do warszawskiego oddziału IPN zaproszono głównie nauczycieli i studentów przedmiotów humanistycznych, ale przyjść mogą również osoby zainteresowane najnowszą historią. Wiesława Młynarczyk z biura edukacji historycznej IPN wyjaśnia, że uczestnicy konferencji mają okazję dowiedzieć się interesujących rzeczy o kuchni PRL. Pokazane zostaną między innymi rodzaje potraw, sposób ich spożywania, a także jak kuchnię pokazywano w filmach i jak oświetlano bary i restauracje.

Dla zainteresowanych zaplanowano też poczęstunek w stylu PRL.
Konferencja "PRL na Talerzu" jest kolejnym z cyklu spotkań organizowanych przez IPN. Wcześniej w podobny sposób rozmawiano między innymi o muzyce, modzie, teatrze, literaturze i pijaństwie w PRLu.
Dzisiejsze spotkanie rozpoczęło się o 10:00, a zakończenie zaplanowano na 15:20.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)