Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Irlandzka wieprzowina, która może być skażona dioksynami, trafiła do województwa podlaskiego

0
Podziel się:

Jak powiedział zastępca głównego Inspektora Weterynarii Krzysztof Jażdżewski mięso kupił jeden zakład w Podlaskiem.

Krzysztof Jażdżewski wyjaśnił, że wieprzowina pochodzi od jednego z polskich importerów mięsa. We wrześniu i w październiku została ona przerobiona na produkty i wprowadzona na rynek. Sprecyzował, że termin przydatności tych wyrobów już się skończył i nie powinno ich być już w sprzedaży.

Krzysztof Jażdżewski nie chciał jednak powiedzieć jaki, to zakład ani gdzie się mieści. Dodał, że nie ma pewności, że to mięso było skażone, ale zakład jest pod kontrolą i odbywa się sprawdzanie, czy nie ma jakichś pozostałości w sklepach.

Próbki podejrzanego mięsa badane są w Instytucie w Puławach. Wyniki badań będą znane najwcześniej w piątek. Wieprzowina z Irlandii, która może być skażona dioksynami trafiła do siedmiu województw.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)