Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Poznań: Wojewódzki Inspektorat Weterynarii wie już, gdzie mogło trafić skażone dioksynami mięso

0
Podziel się:

Wojewódzki Inspektorat Weterynarii w Poznaniu wie już, gdzie w Wielkopolsce mogło trafić skażone dioksynami mięso z Irlandii. W Poznaniu w chłodniach firmy, która w internecie handlowała mięsem, zabezpieczono ponad 79 ton boczku. W samym mieście mięso nie było sprzedawane.

Rano służby weterynaryjne zatrzymały także samochód z transportem z Irlandii, który dotarł do zakładu w okolicach Kościana. Wojewódzki Inspektor Weterynarii do spraw higieny żywności Wojciech Wasiewicz powiedział Radiu Merkury, że groźne może być mięso wieprzowe sprowadzone z trzech zakładów w Irlandii. Jednakże służby weterynaryjne zatrzymały wszystkie transporty mięsa z Irlandii, które trafiło do Polski po 1 września bieżącego roku.

Wszyscy lekarze powiatowi w Wielkopolsce zostali poinformowani o sprawie. Z zebranych do tej pory informacji wynika, że mięso z Irlandii było sprowadzane także do Kalisza. Służby sprawdzają teraz, czy pochodziło ono z trzech irlandzkich zakładów.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)