Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

"Puls Biznesu" - Żywność ekologiczna przybiera na wadze

0
Podziel się:

"Puls Biznesu" informuje, że w ciągu czterech lat wartość rynku ekologicznej żywności ma się podwoić - do ponad 700 milionów złotych. Rynek wciąż jest jednak bardzo mały - jesteśmy zbyt biedni na takie produkty - czytamy w gazecie.

"Puls Biznesu" powołuje się na pierwszy kompleksowy raport dotyczący rynku żywności ekologicznej w Polsce, opracowany przez firmę badawczą Inquiry. Prezes tej firmy Agnieszka Górnicka mówi dziennikowi, że do wzrostu tego rynku walnie przyczynią się sieci handlowe, zarówno te specjalistyczne, jak i ogólnospożywcze, które rozwijają ofertę produktów ekologicznych w swoich sklepach.
Według Agnieszki Górnickiej najważniejszym motorem wzrostu rynku żywności ekologicznej jest rosnąc świadomość zdrowotna, żywieniowa i ekologiczna Polaków. Coraz więcej osób szuka na rynku produktów ekologicznych, uznając, że są one lepsze dla ich zdrowia i środowiska od produktów wytwarzanych na masową skalę metodami przemysłowymi.
Więcej szczegółów na ten temat - w "Pulsie Biznesu".

Informacyjna Agencja Radiowa (IAR)/"Puls Biznesu"/kry/dyd

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)