Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Sondaż - potrawy na wigilijnym stole

0
Podziel się:

Dla większości z nas najważniejszą potrawą podczas wigilijnej kolacji jest karp. Z badania przeprowadzonego przez Instytut Homo Homini dla Polskiego Radia wynika, że 33 procent ankietowanych nie wyobraża sobie Wigilii bez tej potrawy.

Inne niezbędne potrawy podczas tej jedynej kolacji w roku to zupy - ponad 14 procent respondentów wskazało na barszcz z uszkami, a 11 procent na zupę grzybową. Na dalszych miejscach znalazły się też pierogi z kapustą i grzybami (9,06 %), uszka z grzybami (7,12 %) oraz śledź (6,47).
Prezes Homo Homini Marcin Duma powiedział, że w przeprowadzanej ankiecie pojawiały się też mniej popularne dania takie jak kapusta wigilijna, kapusta z grochem, kluski z makiem, ryba po grecku, kapuśniak oraz paszteciki z kapustą i z grzybami.
Mniej niż jeden procent wskazań miał kompot z suszonych owoców, kulebiak z kapustą, oraz sałatka jarzynowa.
Sondaż Homo Homini dla Polskiego Radia przeprowadzono telefonicznie na grupie 1082 osób, reprezentatywnej dla ogółu Polaków. Błąd oszacowania wynosi 3 procent, a poziom ufności 0, 95. Sondaż przeprowadzono metodą telefonicznych, standaryzowanych wywiadów kwestionariuszowych 22 grudnia.

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)