Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Wyróżnienia dla regionalnych produktów żywnościowych

0
Podziel się:

Żywność-Polskie Smaki-nagrody

Przyszłość polskiej produkcji i handlu, do tego są smaczne i ekologiczne. Mowa o tradycyjnych, regionalnych produktach żywnościowych. Wyróżniono je podczas wystawy Polskie Smaki na Praskiej Giełdzie Spożywczej w podwarszawskich Ząbkach.
Jury wybrało 5 zwycięzców spośród 44 produktów zgłoszonych do konkursu. Jurorzy brali pod uwagę czy powstają one w oparciu o tradycyjne metody produkcji ze składników z upraw ekologicznych. Zaszczytny tytuł Polskich Smaków 2013 zdobyły: Kiełbasa Lisiecka z Zakładu Masarskiego Stanisława Mądrego, Twaróg Półtłusty z Głuchowa, Sok Tłoczony Jabłkowo-Malinowy z Tłoczni Vero - Dariusz Kuna, Szynka z Domowego Wyrobu z Zakładu Przetwórstwa Mięsnego Paszak i Ciasto Drożdżowe Maślane firmy Consonni Bartelak. Laureaci otrzymali też nominacje do Godła Teraz Polska.
Wystawa Polskie Smaki jest organizowana od 2005 roku. Organizatorzy przekonują, że tradycyjne polskie produkty spożywcze to przyszłość polskiej produkcji i handlu.

IAR

wiadomości
IAR
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)