Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na

Wrocław: Mieszkańcy mogą spróbować tradycyjnych potraw wigilijnych

0
Podziel się:

Smażone karpie, klejone uszka i zupa grzybowa to tylko niektóre z potraw
wigilijnych prezentowanych w sobotę na stoiskach we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim. Odwiedzający
stoiska mogą spróbować specjałów oraz uzyskać przepis na ich sporządzenie.

Smażone karpie, klejone uszka i zupa grzybowa to tylko niektóre z potraw wigilijnych prezentowanych w sobotę na stoiskach we wrocławskim Pasażu Grunwaldzkim. Odwiedzający stoiska mogą spróbować specjałów oraz uzyskać przepis na ich sporządzenie.

Sobotnią imprezę przygotowali Urząd Marszałkowski Województwa Dolnośląskiego i Dolnośląski Ośrodek Doradztwa Rolniczego.

Jak poinformowała PAP Anna Czujko z biura prasowego urzędu marszałkowskiego, w Pasażu Grunwaldzkim zostało ustawionych 26 stołów, które przygotowały gospodynie z Koła Gospodyń Wiejskich z Dolnego Śląska.

"Każdy z odwiedzających może spróbować specjałów kuchni polskiej oraz uzyskać przepis na ich sporządzenie. Można będzie również kupić ozdoby świąteczne przygotowane przez artystów rękodzielników" - powiedziała Czujko.

Prezentacji tradycyjnych potraw wigilijnych towarzyszą występy zespołów folklorystycznych, wykonujących kolędy i pieśni ludowe. Podczas imprezy zostanie także rozstrzygnięty wojewódzki konkurs "Ekologiczna ozdoba choinkowa".(PAP)

pdo/ abe/

wiadomości
pap
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
PAP
KOMENTARZE
(0)