Czekolada i oregano chronią przed rakiem. Sprawdź, ile musisz tego jeść, żeby być zdrową.
Przeświadczenie, że batoniki, których głównym składnikiem są płatki zbożowe, orzechy i rodzynki są zdrowe, jest mitem.
Raz w tygodniu żywność ekologiczną kupuje 8 proc. Polaków - wynika z badań przeprowadzonych przez naukowców Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego (SGGW).
Najwięcej swoich lokalnych przysmaków mają na liście województwa: pomorskie (132 produkty), śląskie (124) i podkarpackie (105).
Tajemnica przepisu mistrza tkwi w najprostszych, lecz najwyższej jakości rodzimych składnikach.
- Na co dzień z jajkami lepiej nie przesadzać - mówi prof. Małgorzata Kozłowska-Wojciechowska.
Ma być tanio i ekologicznie. Smog i zanieczyszczenia nie będą żadnym zagrożeniem.
Urząd będzie sprzedawał między innymi wędliny, chleby, miody i słodycze.
3 miliony osób na świecie, każdego roku, umiera przedwcześnie z powodu niezdrowego odżywiania się.
Od października sieć rewolucjonizuje menu dla najmłodszych.