Zeus52
/ 2009-05-08 10:38
/
10-sięciotysiącznik na forum
To jest to,o czym wspomniałeś,ta druga opcja"sprzedaż części,lub całości funduszu". Operacja trwa tak samo,2 dni robocze. Ale mogę to robić stopniowo. W jeden dzień dałem zlecenie sprzedaży 30%ALL3(podobnie z innymi fundami),na drugi zlecenie sprzedaży 40% pozostałego w portfelu All3 itd. Realizacja każdego zlecenia zgodnie z zasadami,po kolei,dzień,po dniu. Jednak z 2 dniowym opóźnieniem. Przy takim sposobie mogę np.zamiast sprzedaży następnej części w drugim dniu,gdyby sytuacjg się zmieniła,dać zlecenie sprzedaży innego fundu,np.SKAR4(Jeśli akurat go posiadam i mi się wyświetla) i zakup All3. Czyli dzialanie odwrotne. To może być w ten sam dzień! Zasada jest taka,że komputer wykonuje zlecenia sekwencyjnie,w/g ich kolejności,ale oczywiście każde z 2 dniowym poślizgiem. No i warunek konieczny przy sprzedaży...musisz mieć dany fund wyświetlony,choćby troszeczkę,parę %. Takie ruchy często robię. Wiesz,jak trudno trafić w dołek,lub górkę. Musisz sam przemyśleć różne możliwości,jakie daje właśnie sekwencyjność wykonywania zleceń,kiedy nastąpi wykonanie każdego z nich,a także sposób policzenia wielkości % sprzedaży. Zawsze dotyczy ilości którą BĘDZIESZ posiadał w chwili,gdy przyjdzie czas na kolejne Twoje zlecenie. Nie chciałbym,aby ten wątek zamienił się w wątek techniczny. To wszystko było omawiane przy innych okazjach,wystarczy kliknąć w link Zeus52,lub max1224 i poszukać wątków. Ale to powinno wystarczyć. Reszta zależy od Twojej pomysłowości i logicznego myślenia. Pzdr.