Zeus52
/ 2010-05-06 22:39
/
10-sięciotysiącznik na forum
System pracuje. Ale wiesz co...na S&P500 blisko był ten długi dolny cień z pewnego piątku lutego. Koniec,jeśli dobrze pamiętam 1044,5p. Brakło 31p. Do samej strefy tego cienia było jednak o włos. A powiem Ci,że ten cień zaznaczyłem sobie wtedy w lutym,kolorowym,widocznym kółeczkiem. A wiesz dlaczego? Żeby nie pomylić go kiedyś ze wsparciem...Tam,w tej strefie cienia rozegrał się wtedy dramat niedźwiedzi,tym większy bo wolumen,poza tym ten cień wynikał z logicznej budowy w tym miejscu czarnego korpusu. Powinien zostać na drugiej sesji zakryty...a tymczasem niedźwiedzie dostały się w pułapkę. A tu kontrakty,niepozamykane na pewno sprawy i właśnie ilość,wolumen...nie chciałbym znaleźć się w tej strefie. Bo tam miśki czekają,aż czas zemsty nadejdzie. Dlatego mam ten cień w kółku...bo to nie wsparcie. Dostać się tam,to być strąconym w otchłań. Dziś do tego nie mogło dojść,bo zadziałałoby zabezpieczenie. Sesja zostałaby zawieszona. Ale tak przypominam. Miałem to zrobić,gdy nadejdzie czas. Po to kółeczko. Nie myślałem,że nastąpi to tak szybko. A więc przypominam. Uwaga!