Forum Polityka, aktualnościŚwiat

97 proc. dzieci gra w gry! Żyła złota?

97 proc. dzieci gra w gry! Żyła złota?

Money.pl / 2008-09-18 17:10
Komentarze do wiadomości: 97 proc. dzieci gra w gry! Żyła złota?.
Wyświetlaj:
mońka / 77.222.228.* / 2011-06-11 16:18
Ostatnio moja córka gra i gra w grę Odkrywanka
( http://m_dutkiewicz.republika.pl/ ) może grać w nią godzinami, polecam gdyż doskonale rozwija pamięć dziecka, córka ma 3,5 roku i jest lepsza ode mnie :-)
maciej_zb / 2008-09-23 08:18
Ludzie, to zupełna nieprawda, że gry komputerowe wzmacniają więzi z otoczeniem i z rodzicami!!!
Sam grałem w gry wiele lat, od dziecka do kilku lat po studiach i wiem, że duże zaangażowanie w gry oddala gracza od rzeczywistości. Potem następuje zafałszowanie realu tzn. lepszym światem wydaje się świat gier, ponieważ tam gracz rządzi. W realu jest ograniczony i nie chce być w realu tylko w świecie gry gdzie wszystko może. A to jest już uzależnienie.
Dużo lepsze od gier jest dla dzieci zabawa z rodzicami, bo tak kształtuje się osobowość realna dziecka. To jest bardzo szeroki temat z wieloma aspektami i na forum nie ma co tego rozwijać.

Pozdrawiam wszystkich graczy:)
Triz / 2011-06-13 11:26 / Bywalec forum
To już zależy od tego, jakie to są gry i jak odbywa się gra:)
maxymili / 2008-09-24 13:36 / Tysiącznik na forum
Nie znasz współczesnego rynku gier. Rozgrywki wieloosobowe powodują, że bardzo zaprzyjaźniasz się z osobami, z którymi grasz. To znacznie mocniejsze przeżycie niż karty czy szachy. Jeżeli chłopak gra z tatą to mogą w ten sposób uzyskać wzajemne zrozumienie o co bardzo trudno w dzisiejszych czasach.
z grami wiąże się też wiele patologii, uzależnienia, brutalność, często błędne wyobrażenie o świecie, jeżeli gry są nadużywane.
To tak jak z książkami, są dobre i złe, trzeba umieć wybrać, trzeba umieć używać, a nie wywalać na śmietnik wszystko w czambuł i zamykać dzieci w karcerze.
valabongo / 195.177.83.* / 2008-09-18 17:10
czy badania objely rowniez kraje afrykanskie?
Erelci / 2008-09-20 19:06
Skoro to badanie American Life Project, to Afryka raczej nie wchodziła w grę ;P.

Pozdrawiam i zapraszam na mojego bloga:

www.drogadosukcesu.blox.pl

Najnowsze wpisy