Janusz~
/ 80.52.237.* / 2008-08-14 21:00
Panie premierze, jest pan moim wielkim rozczarowaniem. Głosowałem na pana, mając nadzieję, że jest pan człowiekiem uczciwym oraz mądrym, mam jednak wrażenie, że jest pan w najlepszym razie zaledwie uczciwy, zaledwie, gdyż to zdecydowanie za mało, żeby sprawować najwyższą władzę w kraju. Gdzie się podziała pańska mądrość?
Jako obywatel Polski proszę pana, niech pan siądzie w samotności, z dala od swego politycznego otoczenia, które wbrew pozorom zdaje się reprezentować interes obcy, szkodliwy dla naszego kraju i niech pan przemyśli samodzielnie skutki, jakie niesie ze sobą ta instalacja. Czy chce pan, aby pod pretekstem „wojny z terrorem” i „zagrożenia atakiem terrorystycznym” z powodu obecności tej instalacji na naszej ziemi, pana dzieciom i wnukom oraz innym obywatelom Polski skanowano tęczówki oczu, zakładano podsłuchy, inwigilowano ich na każdym kroku, wtrącano do więzień bez procesów, utrzymywano w permanentnym strachu? Jeśli nie, to niech Pan nie wpuszcza do kraju najbardziej agresywnej, antydemokratycznej machiny na świecie, szajki Busha II, bo jak tu oficjalnie wejdzie, to już nigdy stąd nie wyjdzie. I proszę nie liczyć na wygraną p. Obamy, takie rzeczy zdarzają się tylko w krajach demokratycznych.
Mam nadzieję, że dojdzie pan do wniosku, że to obywatele muszą się wypowiedzieć w referendum w tak ważnej dla nich sprawie. Teraz może Pan jeszcze błąd naprawić, w przyszłości nie będzie pan już miał takiej okazji, bo tak jak ja, inni pana wyborcy już na pana nigdy nie zagłosują.