emeryt ponad 1200
/ 83.21.243.* / 2007-02-02 20:44
Wiecie Państwo, szlag mnie trafia jak myślę o naszych tępych przywódcach, a jak patrzę na tego ułomnego Gosiewskiego, to myślę, że taka karykaturalna jest cała Polska. Jakim prawem, ze składek ZUSowskich Gosiewski i Kaczyński robią prezenty rancistom i emerytom otrzymującym poniżej 12oo złotych .
Każda emerytura wyliczana jest od kładek jakie wnosiło się do wspólnej ZUSowskiej puli. Ktoś kto płacił wyższe stawki z racji większych zarobków dostawał później większą emeryturę, ponieważ miał więcej w wspólnej puli.
Cały szereg obiboków, którym praca śmierdziała, tak jak i teraz, wolą dostawać grosze bezrobotnego niż pracować i dostawać więcej, ba w setkach przypadków, zatrudnienie było fikcyjne i delikwent obibok płacił sobie składkę do ZUSu, aby natychmiast, po pięciu składkowych latach, starać się o rentę. Ma ją najniższą, ale ja uważam, że powinni zostać ukarani, ponieważ cały szreg, tych niby niskich rent, załatwionych jest na "lewo" w wyniku korupcji lekarzy. Sam znam przypadek, kiedy machanik samochodowy załatwił sobie rentę u lekarza, któremu naprawiał samochód. Mechanik we własnym garażu, prowadził warsztat, bez płacenia podatku i skłaxdek ZUSowskich, teoretycznie utrzymując się z tej niskiej renty. Lekarz dziś ma samochód volvo, ktorego naprawiać nie trzeba rencista przepisał rentę na emeryturę, warsztat dalej prowadzi,. ale oficjalnie ma emeryturę kwalifikująca się do tego dodatku wymyślonego przez Gosiewskiego. Kończę, bo zacznę tu walić mięchem, a tego regulamin zabrania. Przypomnę jeszcze, że jałmużna powinna być wypłacana przez Caritas, a od moich pieniędzy wara - Tumani.