Broniarz: Bez pieniędzy nie będzie więcej przedszkoli
Money.pl
/ 2010-10-28 20:57
dgen
/ 2010-10-29 08:20
/
Tysiącznik na forum
ilość miejsc w przedszkolach traktuje sie u nas jako cel sam sobie !
tymczasem to powinien być środek do celu jakim jest m.in. możliwośc pracy obojga rodziców.
Uwarunkowane jest to kulturowo i gospodarczo. Co nam mówi wskaźnik 100 % dzieci w przedszkolach w Hiszpanii ? NIc !
Dlaczego nikt nie powie, że w każduych badaniach socjologicznych od lat, matki w Polsce chcą jak najdłużej opiekować się swoimi dziećmi w domu. Może iść tą drogą i umożliwić im pracę w domu, popołudniami, w niepełnym wymiarze godzin ?
falutek
/ 95.48.151.* / 2010-10-29 08:32
A ja sie nie zgadzam. Trzymanie dziecka do 5 roku zyciu w domu pod plaszczykiem matki nie jest dobre. Sama jestem mama i wiedze jak dumne wraca moje dziecko z przedszkola bo nauczylo sie czegos nowego.... Uwazam ze Pan Broniarz ma absolutnie racje, nikt matka nie kaze oddawac dziecka do przedszkola ale daje mozliwosc. W malych miasteczkach mam nie stac placic za przedszkola i dlatego nie posylaja tam dzieci, glownie w rodzinach robotniczych. Rozjezycie sie do okola taka jest prawda
DefaultLooser
/ 194.146.217.* / 2010-10-28 20:57
a dlaczego panstwo i jakis ZNP ma prowadzic przedszkola?
powinny je prowadzic wszystkie firmy!
małe sie zrzucają po kilka na jedno przedszkola,
duze fundują kilka.
Oczywiście że powinny ale po pierwsze czy społeczeństwo na to stać ? powinny być subwencje dla przedszkoli niech minimum socjalne będzie 3 tyś to niema problemu ale jak jest 1 tyś robi sie problem
oszukany styropian
/ 79.185.231.* / 2010-10-28 22:52
To po jaka cholere na poczatku zmiany ustroju na kapitalistyczny przez niby ekipe styropianu" przedszkola likwidowano ???