Morth/UK
/ 80.177.170.* / 2008-08-13 09:23
Jezeli zarabiamy w uk po 9 tys zl na reke to potrzebujemy rozsadnej oferty z Polski, ktora przekona nas do porzucenia stanowiska w uk. Przestancie sie ludzic, ceny w Polsce sa takie same jak w Londynie, lub nawet wyzsze(np.elektronika 30 %!, asortyment dla dziec30%i!). Do tego przestancie sobie pochlebiac trabiac , ze Polacy w UK to nieudacznicy pracujacy na zmywakach. Znaczaca czesc nas pracuje na stanowiskach, o ktorych w Polsce mozna pomarzyc, praca ciekawa , stabilna. Ja osobiscie jestem developerem systemow informatycznych. Wyjechalem z Polski nie dla tego, ze chcialem, ale dlatego ze jestem z malego miasta i najzwyczajniej nie mialem mozliwosci rozwoju, ani kapitalu, ani doswiadczenia. Chce wrocic do Polski bo to moja ojczyzna, w ktorej czuje sie najlepiej. Kiedy ostatnio szukalem w Polsce pracy na podobnym stanowisku zadajac 3/4 obecnej mojej pensji to nie dosc ze ciezko znalezc w Polsce prace zaspokajajaca moje ambicje to do tego oferuja pensje w wysokosci 1/3 obecnej mojej pensji, majac przy tym bezsensowne, przesadne wymagania. To co my oczekujemy to nie 'wygorowane zadania' a normalne place na europejskim poziomie. Ja zadam nie 5 tys a 7 tys na reke i bede musial szukac pracy jako menadzer , bo tylko oni tak zarabiaja. Nie zadajcie ode mnie zebym odbieral mojemu dziecku przyszlosc...bo na to sie nie zgodze.