Czy będzie to Generali, axa, skandia nie ma żadnego znaczenia. To, że Generali ma 180 letnią historię nie ma żadnego znaczenia. No, może dla działalności ubezpieczeniowej. Ale nie dla inwestycji w fundusze za pośrednictwem Generali.
Jeżeli mówimy o polisach inwestycyjnych to jedynie od inwestora zależy czy i ile zarobi. Czyli tylko od tego kiedy i jakie fundusze wybierze.
Na temat funduszu ze średnią stopą zwrotu 12% ... trudno się wypowiadać. Czasem, w określonym odpowiednio dobranym okresie taki znajdziemy...
Przy okazji - słysząc, że giełda w długim okresie zarobi - czyli, że warto inwestować długoterminowo w fundusze akcji polecam mój dzisiejszy artykuł na blogach wyborcza.biz
http://opiekuninwestora.blox.pl/2011/02/Gielda-w-dlugim-okresie-swietnie-zarabia-Czy-aby.html
I zapytać o to doradcę finansowego.
Swoją drogą ciekaw jestem w jakich rankingach Generali jest na czele? Bo o rankingach dotyczących wyników inwestycyjnych nie słyszałem - ponieważ takich za bardzo być nie może. Gdyż nikt w Generali nie zarządza pieniędzmi inwestorów.
Przed podjęciem decyzji o inwestowaniu warto udać się po wiedzę. Odkładając wiele lat pieniądze na emeryturę nie można tak po prostu wpłacić pieniędzy tylko dlatego, że gdzieś ktoś opublikował jakiś ranking...