Karolina P
/ 178.235.79.* / 2010-09-18 09:07
Witam,mam takie pytanie. moja teściowa w sierpniu skończyła 60 lat.Właściwie nigdy nie pracowała,no może za młodu jakieś dorywcze zajęcia miała. Była zarejestrowana jako bezrobotna i przez szereg lat jeździła do Urzędu Pracy z nadzieją,ze w końcu znajdzie jakąś prace,ale niestety nie było jej dane. Więc zajmowała się domem. Dodam,że przeszła szereg operacji,więc nie jest okazem zdrowia Od dziesięciu lat żyje w separacji z moim teściem,nie mieszkają razem. Ona mieszkała ze swoją matką, na której utrzymaniu była do tej pory. Niestety babcia,a mama teściowej właśnie zmarła. I teraz tak:ostatnio moja teściowa pojechała do UP aby się odnotować,a tam Pani powiedziała jej,że może się ubiegać o jakieś niewielkie pieniążki z ZUS-u i na razie skreśliła ją z listy bezrobotnych. Chciałabym się wszystkiego dowiedzieć na ten temat,bo nie ukrywam,ze przydały by się mojej teściowej chociaż pieniążki na leki i jakieś inne wydatki związane z domem. Mam nadzieję,że temat przeze mnie nakreślony jest zrozumiały. I bardzo bym prosiła o odpowiedz.Z góry dziękuję i pozdrawiam.