Włodek
/ .* / 2004-05-12 11:28
Bardzo dobra analiza pana Wójcikowskiego.Z tym,że ja się cieszę, że trafiło na Belkę.To jest swietny fachowiec, Balcerowicz może mu buty czyścić.Oczywiście żadnej gruntownej reformy państwa nie zrobi.Nie wiem,czy jest na tyle uczciwym człowiekiem,żeby próbować-oceniam go pod kątem fachowości, nie uczciwości.Ale choćby był Herkulesem, to i tak nie da rady mając za zaplecze SLD. Raz już próbował chociaż trochę ustabilizować polskie finanse jako minister, to najpierw mu świetlane poprawki wepchnęli "fachowcy" od Marka Pola, a potem wyleciał z rządu.Tak, wiem,że sam odszedł, ale widac ma dosyć osobistej godności,żeby nie godzić sie na rolę marionetki.Teraz ci sami ludzie mają być jego zapleczem parlamentarnym.A cieszę się, bo alternatywą nie jest żaden rząd fachowców tylko Oleksy albo inny świr.SLD władzy nie odda nawet o minutę wcześniej, niż będzie musiało.A po Belce przynajmniej jeszcze będzie co zbierać.Jeżeli nawet nie będzie w stanie Polsce pomóc, to myślę,że zdoła jej ,celowo działając, jak najmniej zaszkodzić.Bo tylko tyle może zrobić "Wallenrod" z SLD