Dobry wieczór.
Przed chwilą wypiłem całe piwo Tyskie i mam ochotę pobajdurzyć.
Ad rem. Pan Roman miał przed dokonaniem transakcji pakietowych 16,62% akcji Impexmetalu.Po dokonaniu transakcji ma 3,99%. 16,62 - 3,99 =12,63. Unibax nabył pakiet 7,95%. 12,63 - 7,95 =4,68. O te 4,68% powiększył się stan posiadania pozostałych (UFO) akcjonariuszy.
Można i należy zadać pytanie- dlaczego pan Roman nie ubił interesu z Unibaxem na całe 12,63% akcji ? Albo na całe 16,62 % !!
Można i należy zadać pytanie kiedy pan Roman sprzedał 4,68% akcji ? Można i należy zadać pytanie kiedy pan Roman sprzeda 3,99% akcji,które jeszcze ma.
Być może z pewnością znajdzie się Forumowicz ,który zarzuci mnie, że przyczepiłem sie do pana Romana jak perz psiego ogona. Cóż,taki już jestem,33 lata z jedną i tą samą żoną mówi samo za siebie. Ale ad rem. Na zadane pytania należy odpowiedzieć. Otoż śmiem twierdzić,że fuzja Boryszewa i Imexmetalu była ideą głęboko przemyślaną a podanie informacji do publicznej wiadomości poprzedzone było dokładną analizą . Analiza wykazała,że fuzja firm ma sens pod warunkiem,że
akcje Impexmetalu będące w posiadaniu UFO akcjonariuszy zostaną przez pana Romana lub Boryszew wykupione. Ale po cenie o wiele niższej od tej ,po której kupowali od pana Romana ! Tak,tak,4,68% akcji kupiło UFO po cenie około 138 PLN. Dlatego pan Roman zostawił sobie 3,99% akcji co w przeliczeniu na sztuki daje 340765 akcji.Mając taką ilość akcji pan Roman w przeciągu kilku bądź kilkunastu dni przekona UFOposiadaczy do odsprzedania walorów. Tak,tak,w przyrodzie albo zjada się albo jest się zjedzonym. Wczorajszy wtorkowy dzień był,moim zdaniem, preludium do opery Za grosze. Kidy pan Roman oczyści z UFOakcjonariuszy drogę do fuzji - fuzja nastąpi. Do tego czasu
akcje Boryszewa będą spadać bo na tanie
akcje Boryszewa apetyt ma ...no kto ?.......? Tak,tak,w życiu lepiej byc rekinem niż jego menu. Panu Romanowi
akcje Boryszewa są potrzebne jak fruktoza drożdżom ! Te
akcje w przyszłości dadzą pieniadze,duże pieniądze.Starczy na stocznię,na walcownie rur,na Elanę-znaczy się restrukturyzację Elany i na wiele innych zakupów celowych.
Ale póki co,muszą być tanie.
I bądź tu,człowieku,mądry ! Trzymać czy sprzedać,oto jest pytanie !