Ja bym to nazwal : czy podjeta decyzje mozna zmienic ? prawie z kazdej podjetej decyzji mozna sie wycofac , zalezy to od okolicznosci , oraz w niektorych przypadkach jest to bardzo kosztowne . Sluby sa zawierane rowniez pod wplywem emocji . Niestety za wszystko trzeba placic , nawet za wycofanie sie z decyzji podjecia slubu .Z Twojej wersji sytuacja jest bardziej skomplikowana . Wszystko zalezy od Ciebie tzn. jezeli jest ta sprawa bardzo wazna i stac Cie finansowo , to innego wyjscia nie masz jak wydawac pieniadze na prawnikow , albo na parafie . Parafia i prawnicy w parze nie chodza chociaz lubia pieniadze . Z drugiej strony ,od kiedy parafie maja prawo uprawomocniania dokumentow prawnych ? Jezeli dokument jest notarialny , mozna zadac APOSTILLE potwierdzajace wiarygodnosc , oraz autentycznosc podpisu notariusza . Czy parafia ma pieczatke , oraz pozwolenie na sporzadzanie jakich kolwiek dokumentow prawnych ?
Trynity 416 , ja proponuje przeglad wszystkich dokumentow od poczatku , bo mi sie wydaje , ze ktos w tej calej sprawie jest nie uczciwy .
Pozdrawiam.