Czy to czas na kaonwersję ?
Witam Państwa .Czy to już czas na konwersję z funduszy "bezpiecznych" na fundusze "akcji" opcjonalnie "Zrównoważone", bo obecnie czyt. ostatnie czasy na giełdzie to są wzrosty . Kiedy według Państwa będzie czas na "zmiany" .
Proszę o konkretne odpowiedzi .
Czy to już czas, tego tak do końca nikt nie wie niestety. Ja osobiście inwestuję w UniFundusze FIO i przyznam, ze jeszcze poczekam 2-3 dni i zastanowię się nad konwersją części kapitału do funduszy akcyjnych. Jżeli już się na o zdecyduję to bedzie to ok 25-30% kapitału, później może więcj wszystko zależy do sytuacji na giełdzie.
Pozdrawiam
Poszukuje informacji o plusach Parasola a z tego co wiem Union o którym pan pisze ma Parasol. Jakie plusy posiada jeśli posiada. Dlaczego polecacie tego typu Sposoby inwestowania??
ja póki co inwestuję w parasolu, gdyz nie chcę ryzykować inwestycjami tylko i wyłącznie w
akcje. wiele informacji znajdziesz na stronie http://www.union-investment.pl/klienci_indywidualni/oferta/index.uniFunfusze.html. Znajdziesz tam info na temat parasola Uniona, stron innych funduszy parasolowych tak rozbudowanych nie mogłem znaleźć.
pozdrawiam
wojtek1966
/ 83.3.87.* / 2008-02-13 10:10
Szanowny forumowiczu . Nikt tego nie wie więc nikt Ci nie doradzi . W zasadzie powinno jeszcze spadać ale wcale nie musi bo nie wiadomo jakie będą dane dzisiaj z usa . Ja 30% wsadziłem w akcyjne jakiś czas temu , a wczoraj zrobiłem konwersję w pieniężny bo byłem 6-7% na plusie . Ale to jest spekuła i zabawa dla zabicia czasu . Na pewno będzie można wracać średnioterminowo do akcyjnych jak powstanie stabilny trend wzrostowy a tego na razie nie widać . Wczoraj wzrosty dzisiaj w dół i tak ciągle . Czas dla spekulantów a nie średnioterminowych inwestycji
;-)
/ 83.15.219.* / 2008-02-13 07:58
Nie wiesz co robić ? To nie rób nic. Jak będziesz pewny kierunku, w którym podąża rynek to skonwertujesz.
skoro czas jest niesprzyjający to po co wchodzić w
akcje? w bessie zarabiają doświadczenie inwestorzy
A jakieś inne opinie na temat konwersji ( przepraszam za błąd literowy) ?
max1224
/ 2008-02-13 16:08
/
Tysiącznik na forum
możliwość bezpłatnej i to jeszcze międzynarodowa to prawdziwy skarb
jak jesteśmy w temacje konwersji to mam pytanie do tych co to robili lub wiedzą? Teraz mam stratę robię konwersję to automatycznie strata mi się kasuje i od zysku wchodzę w belkę? Dzięki za inf.(bez parasola)
inny
/ 194.106.193.* / 2008-02-24 11:20
Dokładnie, jak masz teraz stratę i konwertujesz to od tej chwili, gdy zaczynasz zarabiac liczy ci sie belka od tego zarobku.
Dlatego parasole są lepsze przy częstych konwersjach na tak zmiennym rynku, gdzie nie każde wejście w akcyjny jest zyskowne. Oczywiście, gdy parasole posiadają kompensacje zysków i strat, czyli, że zyski i straty sie sumują pod parasolem, bo czy tak jest to nawet TFI np Union odpowiada zmiennie.
Nikt mi nic nie napisze?Podejrzewam że strata mi sie kasuje ale chciałem sie upewnić
Wpisy na forum dyskusyjnym Money.pl stanowią wyraz osobistych opinii i
poglądów ich autorów i nie powinien być traktowany jako rekomendacja kupna bądź sprzedaży papierów wartościowych. Money.pl nie ponosi za nie
odpowiedzialności.