wezyzyr
/ 212.76.37.* / 2007-10-05 11:40
problem wspólnego rynku energetycznego w Unii, nawet ma być ponoć nowy komisarz od tego, bo o sprawie Nicei nie będę mówił, każdy wie, że przegraliśmy bo mamy Niceę tak, jak chcieliśmy. Za współpracę z Litwą i pierwszą polską elektrownie atomową, nawet jeśli budowana jest za Wilnem. Z budowy gazoportu w ogóle, a zwłaszcza w Szczecinie, a nie w Gdańsku. Z poparcia Estonii w sporze z Rosją, byłem i wiem jak Estończycy nas za to cenią. Za poparcie Gruzji (wybieram się na narty) , nawet Polak jest tam jakimś wysłannikiem NATO. Za problem armii europejskiej, gdy mówił to Kaczyński był idiotą, jeśli mówi to Sarkozy to jest europejczykiem, też wiem. Kiedyś jak rząd Olszewskiego podpisał dokument o rozpoczęciu negocjacji w sprawie członkowstwa w UE to był to najgorszy rząd który nic nie zrobił, gdy to samo mówiono o członkostwie w NATO, ale zanim do nato to miałą być jakaś "przechowalnia do NATO" . Kaczyńscy i Wałęsa byli wtedy idiotami. Geremek, który kazał nato się rozwiązać, bo układ warszawski się rozwiązał, nie był, wiem. Clinton, który państwom kandydackim kazał przystępować do partnerstwa dla pokoju aby sprawdzić ich przydatność i dać im czas na dostosowanie wymyślił coś genialnego w porównaniu z "przechowalnią do NATO" , też wiem. Ja wszystko wiem, nic nikomu się nie udało, tylko geremek i kwas mają sukcesy.