JP 49
/ 89.76.156.* / 2010-02-23 23:06
Popieram,słuszny wniosek. - równość kobiet i mężczyzn konstytucyjnie zagwarantowana.
Ale Rząd, organizacje społeczne,związki zawodowe, nie chcą tego widzieć i o tym wiedzieć, a tym bardzie rozmawiać. Pana słuszna petycja od grudnia 2008r. nie znalazła drogi do RPO, KTÓRY SWOJĄ GRYPĄ ZAJĄŁ SIĘ BARDZIEJ NIŻ SPRAWAMI WW MĘŻCZYZN.
Widocznie wszyscy ww mają nas - roczniki 1949 do 1953 ,w głębokim poważaniu.
Sejm również myśli o specjalnych emeryturach dla Posłów, bo przecież wybrańcy narodu,
jeżeli nie zostaną ponownie wybranymi, są nieprzystosowani do normalnego życia,
a zdobywanie nowych zawodów Ich nie interesuje, bo skończyli 40, 50, może 55 lat, a organicznej pracy może10,20. Uchwalają więc ustawy dla siebie, zapominając o Wyborcach. Przypomnimy sobie o Nich przy urnach wyborczych.
Niech nie mamią Nas kryzysem, wizją emerytur za 20, 30 lat, bo ani Oni , ani MY tego nie dożyjemy. Moje składki emerytalne, za 40 lat pracy to wg różnych źródeł kwota od 300 do 700 tys. zł., ja nie chcę emerytury, niech oddadzą mój wkład do ZUS. Obawiam się, że jest to niemożliwe.
Konkordat, odszkodowania dla Żydów, niedługo odszkodowania dla Niemców,
aparat represji - policja, a jak będzie potrzeba to i Wojsko, to wszystko kosztuje.
A podobno wszyscy będący przy władzy, to synowie Narodu, z Ludu, walczący przed 20laty o sprawiedliwość społeczną, demokrację, itp.
TO WSZYSTKO TO JEDNA WIELKA LIPA, CHODZIŁO O "koryto", bo lepiej niż poprzednia władza, w bardzo wielu tematach, nie zachowują się, wręcz przeciwnie.
Pokazują swoje prawdziwe oblicze, bardziej chcą przypodobać się UE, niż dbać o Polaków.
n