kretyni,złodzieje, jak mozna ludziom takie bzdury wmawiać?
co was rząd sponsoruje?
od kiedy to cena pp sie dostosowuje do ceny akcji?
przeciez wy powiinniście do więzienia za to iść
jak można takie bzdury wypisywć i ludziom mącic
pokażcie w ciagu ostatniego roku pp na których się tak zarabiało.
A jak były prawa poboru po 1 grosz spółek co kosztowały 20 groszy to czy ci co wykupili pp zarobili 19 groszy?
przeciez cena akcji tez odpowiednio spada najpierw po odcieciu pp a pozniej pod wplywem duzej ilości akcji, które pojawiają się na rynku.
ja to naprawde nie wiem czy te artykuły nie są przypadkiem sponsorowane. albo głupota osób co to piszą nie zna granic ..
wy zainwestujcie własne pieniądze to się bedziecie szybciej i lepiej uczyuć. ja inwestuje juz od kilku lat i jak wchodze w jakąś sytuacje to staram się analizować jak dane zdarzenie kształtuje kurs ackji i jak reagują na nie inwestorzy w czasie hossy i bessy,
dla mnie emisja z pp pko bp i sytuacja w której bank jednocześnie obok dywidendy robi pp jest juz sytuacją bardzo skomplikowaną, ponieważ pp i dywidenda są komunikatami sprzecznymi i wzajemnie się wykluczają.
gdy bank wypłaca dywidende to co chce nam powiedzieć?
chce nam powiedzieć ze ma nadmiar gotówki której nie chce inwestować bo nie ma na nią pomysłu wiec podzieli się nią z akcjonariuszami.
natomiast pp robi się po to by sciągnąć pieniądze od akcjonariuszy ponieważ spółka jej potrzebuje.
pko bp w jednym roku wykonuje te działania co już jest jawnyum oszustwem bo od dywidendy zapłacimy podatek a pozniej przeprowadzenie pp tez bedzie bardzo dużo kosztowało, wiec bank bardzo dużo pieniędzy marnotrawi.
2 sprawa pp z zasady nie jest korzystne dla akcjonariuszy i tylk w czasie silnych wzrostów akcjonariusze beda zarabiali, i emisja z pp rozwadnia akcjonariat, i cięzej o wzrosty na spółce., po pp odcinane są pp czyli
akcje automatycznie obniżą swoją nominalną wartość o odciete pp, po 2 jak wedją pda za które akcjonariusze płacili 15 złotych to automatycznie
akcje spadną do porównywalnej ceny. wiec nie wiem za bardzo w którym momencie ten akcjonariusz może zarobić te 100 %
Dla mnie ta sytuacja, kiedy czytam takie bzdury jest naprawdę żenująca i nie wiem jak powinienem na nią zaragować, to jest poziom forum bankiera ale tam to zwykli spekulanci wypisują takie bzdury a tu jest oficjalny komentarz money pl.
.